Κυριακή, 20 Μάιος 2018 20:33

Football League: Παραμονή Εργοτέλη, επτάρες για Δόξα Δράμας - Κισσαμικό

Γράφτηκε από τον

Στην προτελευταία αγωνιστική της Football League ο Εργοτέλης, εξασφάλισε παραμονή, δύο γκολ ο Κάιπερς! Επτάρες για Δόξα Δράμας - ΑΟΧ Κισσαμικό, πέντε τέρματα ο Κουσκουνάς. "Πάρτι" στο Κλ. Βικελίδης" στο "αντίο" του Ντάρσι Νέτο.

Η 33η αγωνιστική της Football League είχε 31 γκολ στα επτά παιχνίδια που έγιναν. Τα 14 μπήκαν σε δύο ματς, στο ΑΟΧ Κισσαμικός - Απόλλων Λάρισας (7-0) και Δόξα Δράμας - Σπάρτη (7-0). Εμφατική νίκη του Εργοτέλη (5-1 τον Αιγινιακό), η οποία του εξασφάλισε την παραμονή στην κατηγορία.

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε την εφετινή του παρουσία στο «Κλ. Βικελίδης» ο Άρης, με το 2-0 απέναντι στον Πανσερραϊκό, στο "αντίο" του Ντάρσι Νέτο και στη δήλωση αποχώρησης του προπονητή, Δημήτρη Σπανού.

ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΜΕ ΚΑΪΠΕΡΣ Ο ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ
Στη Football League θα παίζει και τη νέα σεζόν ο Εργοτέλης. Με το 5-1 κόντρα στον Αιγινιακό, η ομάδα του Ηρακλείου εξασφάλισε τη σωτηρία. Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Ούγκο Κάιπερς, ο οποίος σημείωσε δύο γκολ και έφτασε τα 22. Είναι πλέον στο -2 από τον Δημήτρη Μάνο του ΟΦΗ και η μάχη του πρώτου σκόρερ θα κριθεί στην 34η και τελευταία αγωνιστική.

Ο Βέλγος σκόραρε στο 2' και στο 70', στο προτελευταίο του ματς με τους Ηρακλειώτες, καθώς θα πωληθεί, με πιθανότερο προορισμό του την ΑΕΚ. Το ημίχρονο είχε ολοκληρωθεί στο 1-1, αλλά με αντεπίθεση στο δεύτερο μέρος, το σύνολο του Τάκη Γκώνια έβαλε άλλα τέσσερα τέρματα και πλέον η ομάδα της βόρειας Πιερίας θα παίξει την παραμονή της την τελευταία αγωνιστική, με την Παναχαϊκή.

Θα θέλει καλύτερο αποτέλεσμα από τις Αναγέννηση Καρδίτσας και Σπάρτη. Εκκρεμεί όμως και η δεύτερη φάση της επιτήρησης, της οποίας αν τα αποτελέσματα ανακοινωθούν την προσεχή εβδομάδα, είναι πιθανό να δώσουν αδιάφορο τόνο στην τελευταία αγωνιστική.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Τάκης Γκώνιας): Κατσιμήτρος, Μπουρσέλης, Τσέλιος, Μπάτζιος, Μπούζας, Οικονόμου (69' Μαζουλουξής), Σταμόπουλος (45' Νικολακάκης), Μπουτσάκης, Κάιπερς (73' Ιατρούδης), Αγγελόπουλος, Σταματάκος.

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ (Κώστας Νικολαΐδης): Τόλιος, Ανδρικόπουλος (77' Ανδρικόπουλος), Γιαζιτζόγλου, Λιόλιος, Βλάχος, Πετρούσης, Τοπαλίδης, Πέριτς, Κούστα (78' Μπιλάλι), Ζούρκος, Τσολακίδης (58' Χότζιτς).

Διαιτητής: Λάμπρου (Εύβοιας) Βοηθοί: Παπανικολάου (Κορινθίας), Λυμπερόπουλος (Αθηνών)

ΕΣΤΗΣΕ "ΓΛΕΝΤΙ" ΣΤΟ "ΚΛ. ΒΙΚΕΛΙΔΗΣ"
Ο Άρης στο τελευταίο του εντός έδρας παιχνίδι για εφέτος, νίκησε 2-0 τον Πανσερραϊκό. Τα γκολ προήλθαν από παίκτες που είχαν μπει στο δεύτερο μέρος ως αλλαγές, από τους Πασά και Παυλίδη. Οι φίλοι των "κιτρίνων" δημιούργησαν φανταστική ατμόσφαιρα στο τελευταίο ματς του Ντάρσι Νέτο με τη φανέλα των Θεσσαλονικέων.


Ο προπονητής Δημήτρης Σπανός δήλωσε μετά το παιχνίδι ότι δεν θα συνεχίσει να βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας και τη νέα σεζόν. Ο Βαλεριάνος πήρε στο 87' δεύτερη κίτρινη, ενώ ήταν στον πάγκο, γιατί πέταξε μια μπάλα στο χορτάρι.

ΑΡΗΣ (Δ. Σπανός): Καντιμοίρης, Τζανακάκης, Σόουζα, Δεληζήσης, Βαλεριάνος (75' Μπούρμπος), Μουμίν, Ιντζόγλου, Νέτο (59' Παυλίδης), Πλατέλλας (59' Πασάς), Μπαργκάν, Διαμαντόπουλος

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Π. Στοϊλας): Άντμαν, Τσελεπίδης, Τσαμούρης, Στέβιτς, Ποζατζίδης, Ναζίμ, Αναστασόπουλος, Γιαξής (67' Κρητικός), Κάκκο (88' Πέτρου), Πόζογλου (75' Δούμτσιος), Ν' Νόμο

Διαιτητής: Τάσης (Ηπείρου)

Βοηθοί: Γούτας (Χαλκιδικής) – Θανασιάς (Ηπείρου)


Ο ΑΟΧ ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ ΔΙΕΣΥΡΕ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΛΑΡΙΣΑΣ
Σε παιχνίδι χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον, ο ΑΟΧ Κισσαμικός δεν έδειξε... οίκτο απέναντι στον Απόλλωνα Λάρισας. Τον συνέτριψε 7-0, ενώ το ημίχρονο είχε ολοκληρωθεί με 6-0. Χαρακτηριστικό ότι το έβδομο τέρμα μπήκε στο 63'. Ακολούθως η ομάδα του Γιώργου Πετράκη έριξε ρυθμό. Οι Θεσσαλοί είχαν κατέβει στα Χανιά με τις ρεζέρβες, είχαν διαρκώς παθητικό ρόλο και υπέστησαν βαριά ήττα. Από το 78' οι νικητές έπαιζαν με παίκτη λιγότερο, καθώς ο Φουάσης τραυματίστηκε και είχαν γίνει και οι τρεις αλλαγές.

ΑΟΧ ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (Γιώργος Πετράκης): Παπαδόπουλος, Τόλι (46' Αποστολίδης), Παντελάκης, Ζιούλης, Φουάσης, Μαρκοπουλιώτης, Λεμονής, Σάλιακας (53' Καραγεώργης), Χαλκιαδάκης, Ξύδας, Λέο (57' Βρεττός).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Νίκος Θεοδοσιάδης): Λαμπίρης, Χαραλαμπόπουλος (46' Καμπέρης), Δημολιός, Β. Ανδρέου, Γ. Ανδρέου, Κακάμης, Γαρυφαλλόπουλος, Λίταινας, Τσιάτας, Κωτσιαρίδης (70' Τσιούτσιας), Λουκάς (46' Συράκος).

Διαιτητής: Κουναλάκης (Ηρακλείου)

Βοηθοί: Μαυρουδής, Μαυραντωνάκης (Ηρακλείου)

ΤΕΣΣΑΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Η ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ
Μπορεί να ήταν η Αναγέννηση Καρδίτσας η ομάδα που "καιγόταν" για θετικό αποτέλεσμα, αλλά η αδιάφορη βαθμολογικά Παναχαϊκή νίκησε εύκολα με 4-1. Ήταν σημαντικό για τους Θεσσαλούς ότι τόσο η Σπάρτη όσο και ο Αιγινιακός ηττήθηκαν, με αποτέλεσμα να εξακολουθεί να βρίσκεται μαζί τους στους 37 βαθμούς.


Σκόρερ για τους Αχαιούς ήταν οι Μωραΐτης (2’, 84’), Κυνηγόπουλος (5’) και Φωτάκης (53’). Για την ομάδα του Γιώργου Βαζάκα είχε μειώσει προσωρινά σε 2-1 ο Σουντουρά.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Χαλκιάς, Πολίμος, Σωτηράκος, Φωτάκης (81’ Μαστραντωνάκης), Πλέγας, Λουμπαρδέας, Μουστακόπουλος, Ντάσιος, Κυνηγόπουλος (67’ Μασούρας), Αντωνακόπουλος (75’ Αργυρόπουλος), Μωραΐτης.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Γιώργος Βαζάκας): Γκέκας, Μούτσιος (81’ Χατζής), Κωνσταντινόπουλος, Τζέκος, Μπούσδρας, Μπιτέλης, Πλαβούκος (76’ Καραγιάννης), Σταματάκης, Κονέ (11’ Πλούμης), Σουντουρά, Χαντζάρας.

Διαιτητής: Τσαγκαράκης (Χανίων)

Βοηθοί: Μήταρης (Αν. Αττικής), Κύριος (Αρκαδίας)

ΠΑΛΙ ΜΕ ΣΙΑΛΜΑ ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ
Με σουτ από τα 30 μέτρα, το οποίο χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα, ο ΑΟ Τρίκαλα επικράτησε 1-0 της υποβιβασμένης Καλλιθέας στο Ελ Πάσο. Προ ημερών ο 32χρονος επιθετικός είχε κρίνει τον αγώνα με τον Αιγινιακό (1-0), σήμερα έκρινε αυτό με την αθηναϊκή ομάδα. Σε αυτό το παιχνίδι έγιναν δοκιμές για τη χρήση του Video Assistant Referee.


ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Νίκος Παντέλης): Πασάι, Ντιακιτέ, Συριόπουλος, Παπαγγελής, Παυλής (81’ Τουρούκης), Γκέτσι, Καντέ, Χοτζάλι, Μάκο (71’ Μήλιος), Μίγγος, Σμυρλής (63’ Γλυνός)

ΤΡΙΚΑΛΑ (Θωμάς Γράφας): Γιδόπουλος, Χιντζίδης, Πάνος, Γκόλιας, Τσιάρας, Ζγκούρη (67’ Σιαλμάς), Σαχινίδης, Τσίπρας, Κατσαντώνης, Μιλοσάβλιεφ (80’ Τούγλης), Τόμιτς (62’ Ν’ Λουντουλού)

Διαιτητής: Αδαμόπουλος (Ζακύνθου)

Βοηθοί: Γκοτσόπουλος (Αχαΐας), Στεφούλης (Γρεβενών)

ΧΩΡΙΣ ΦΡΕΝΟ Η ΔΟΞΑ, ΠΕΝΤΕ ΓΚΟΛ Ο ΚΟΥΣΚΟΥΝΑΣ
Η Δόξα είχε διαθέσιμο τον σεληνιασμένο Κουσκουνά. Η Σπάρτη είχε ανέβει στη Δράμα με 13 παίκτες, εκ των οποίων οι δύο ήταν τερματοφύλακες. Ο Κουσκουνάς έβαλε πέντε γκολ και οι Μαυραετοί επικράτησαν 7-0! Η Σπάρτη κινδυνεύει πια με άμεσο υποβιβασμό. Δεδομένα θα της αφαιρεθούν βαθμοί λόγω της επιτήρησης. Σε τριπλή ισοβαθμία με Αναγέννηση Καρδίτσας και Αιγινιακός παραμένει, αλλά και πάλι η επιτήρηση θα κρίνει την υπόθεση - σωτηρία. Με τα πέντε γκολ ο φορ της Δόξας έφτασε τα 17, ξεπέρασε τον Διαμαντόπουλο του Άρη που έμεινε στα 16 και είναι πλέον τρίτος πίσω από Μάνο - Κάιπερς.

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ (Κ. Βασιλακάκης): Μένκα, Σπυρόπουλος, Ριζογιάννης, Στεφάνοβιτς, Κουσκουνάς, Γουνδουλάκης (61' Παπαζούδης), Βαλλιάνος,Γκότοβος, Βιτλής, Μπαϊκαρά (67' Λίτσκας) Κάσες (11' Αρναρέλλης)

ΣΠΑΡΤΗ (Οικονόμου- Αποστολάκος): Τρακάκης (77' Μπακοδήμος), Σάββα, Τσιόφου, Γραικός, Βοσνακίδης (61′ Μπέζας), Κολτσίδας, Μουζακίτης, Κωστάκης, Καζβιρόπουλος, Ρούμπος, Δοδοντσάκης.

Διαιτητής: Τεβεκέλης (Μακεδονίας)

Βοηθοί: Χριστάκογλου (Χαλκιδικής), Καμπούρης (Σερρών)

ΝΙΚΗ ΕΞΙ ΜΑΤΣ ΜΕΤΑ
Ύστερα από τέσσερις ήττες και δύο ισοπαλίες, ο Καραϊσκάκης επέστρεψε στις νίκες. Επικράτησε 2-1 του Απόλλωνα Πόντου, ο οποίος δεν κατάφερε να πάρει θετικό αποτέλεσμα στο τελευταίο του παιχνίδι για εφέτος (την τελευταία αγωνιστική στο πρόγραμμα είναι ο Αχαρναϊκός). Στο 11' άνοιξε το σκορ για τους Αρτινούς ο Παπανίκου, ισοφάρισε λίγο μετά (15') ο Μπρίτο και το τρίποντο έδωσε στο 48' ο Ευαγγέλου.

ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ ΑΡΤΑΣ (Σάκης Παπαβασιλείου): Ραχιώτης, Παπανίκου, Καψάλης, Καραγιαννίδης, Χρούσιελ, Άτσκα (76’ Κόλλινς), Χούσος, Ψιάνος (88’ Δημητριάδης), Γούλας (65’ Ρανγκέλοφ), Μακρίδης, Ευαγγέλου.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Καλογεράκης, Αμαραντίδης, Σαμαράς, Συμελίδης, Καλαϊτζίδης (82’ Δόρης), Γκουγκούδης, Τσεμπερίδης, Καλογέρης, Χασομέρης (88’ Κυβελίδης), Βλαχομήτρος (66’ Λιόνης), Μπρίτο.

Διαιτητής: Γρατσάνης (ΤρικάλωνΒοηθοί: Παπαλίτσας (Καρδίτσας), Γιάντσης (Ημαθίας)

Πατήστε εδώ και θυμηθείτε το live των αγώνων

 

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (33Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

ΑΟΧ Κισσαμικός - Απόλλων Λάρισας 7-0 (2' Χαλκιαδάκης, 13' Παντελάκης, 28', 48' Λεό, 35' Ξύδας, 45' Τόλι, 63' Λεμονής)

Καλλιθέα – Τρίκαλα 0-1 (86' Σιαλμάς)

Καραϊσκάκης Άρτας - Απόλλων Πόντου 2-1 (11' Παπανίκου, 48' Ευαγγέλου - 15' Μπρίτο)

Εργοτέλης – Αιγινιακός 5-1 (2', 70' Κάιπερς, 75' Τσέλιος, 77' Ιατρούδης, 90' Σταματάκος - 45'+2' Πέριτς)

Παναχαϊκή - Αναγέννηση Καρδίτσας 4-1 (3', 84' Μωραΐτης, 5' Κυνηγόπουλος, 53' Φωτάκης - 38' Σουντουρά)

Άρης – Πανσερραϊκός 2-0 (57' Πασάς, 81' Παυλίδης)

Δόξα Δράμας – Σπάρτη 7-0 (30', 31', 40', 58', 84' Κουσκουνάς, 81' Αρναρέλλης, 88' Βαλλιάνος)

Αχαρναϊκός - Παναιγιάλειος Δ.Δ.

Βέροια – ΟΦΗ Δ.Δ.

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. ΟΦΗ 83

2. Άρης 82

...............................................

3. Παναχαϊκή 70

4. ΑΟΧ Κισσαμικός 61

5. Δόξα Δράμας 60

6. Τρίκαλα 58

7. Απόλλων Πόντου 50

8. Καραϊσκάκης 48

9. Εργοτέλης 43

10. Απόλλων Λάρισας 43

11. Αναγέννηση Καρδίτσας 37

12. Σπάρτη 37

...............................................

13. Αιγινιακός 37

14. Πανσερραϊκός 30

15. Παναιγιάλειος 25

16. Καλλιθέα 24

17. Βέροια 5

18. Αχαρναϊκός -51

 

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (34Η)

Κυριακή 27 Μαΐου

Καλλιθέα - ΑΟΧ Κισσαμικός (17:00, Δημ. Στάδιο Καλλιθέας)

Απόλλων Λάρισας - Καραϊσκάκης Άρτας (17:00, Γήπεδο Φιλιππούπολης)

Τρίκαλα - Εργοτέλης (17:00 WEB ΕΡΤ, Δημ. Στάδιο Τρικάλων)

Αιγινιακός – Παναχαϊκή (17:00, «Γ. Παραλυκίδης»)

Αναγέννηση Καρδίτσας – Άρης (17:00, Δημ. Στάδιο Καρδίτσας)

ΟΦΗ – Σπάρτη (17:00 ΕΡΤ3, «Θ. Βαρδινογιάννης»)

Πανσερραϊκός - Δόξα Δράμας (17:00, Δημ. Σερρών)

Απόλλων Πόντου – Αχαρναϊκός Δ.Δ.

Παναιγιάλειος – Βέροια Δ.Δ

 

Πηγή: sport24.gr