Δευτέρα, 21 Μάιος 2018 18:43

ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ – ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ 0-2: Ηττα – υποβιβασμός στην Α1 τοπική (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ – ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ 0-2: Ηττα – υποβιβασμός στην Α1 τοπική (φωτό)

 

Ασυνεπή στο ραντεβού του για τη σωτηρία αποδείχθηκε το Ασπρόχωμα, που το Σάββατο ηττήθηκε στην έδρα του με 2-0 από τη Σπερχογεία και υποβιβάστηκε στη Α1 τοπική.

Το Ασπρόχωμα δεν μπόρεσε να κερδίσει τη Σπερχογεία και να εκμεταλλευτεί, το δώρο που του έκανε η Εράνη, η οποία κέρδισε στα Φιλιατρά τον Ολυμπιακό, με τον οποίο διεκδικούσαν την παραμονή στην κατηγορία. Απέναντι στους “ταύρους” δεν έδειξαν το απαιτούμενο πάθος και διάθεση για τη νίκη, παρότι δημιούργησαν κάποιες καλές φάσεις στην εστία του Τσούλου, τις οποίες όμως δεν αξιοποίησαν.

Η Σπερχογεία που σίγουρα δεν είχε βαθμολογικό άγχος είχε καλύτερη παρουσία στο παιχνίδι και κατόρθωσε να σκοράρει δύο φορές και να φύγει νικήτρια από το Ασπρόχωμα.

Φάσεις - γκολ

Στο 12’ ο Φωτιάδης εκτέλεσε φάουλ από πλάγια θέση, ο Αγγελής πήδηξε πιο ψηλά από όλους και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 20’ μπροστινή μπαλιά του Γ. Δωδεκάτου για τον Φωτιάδη, αυτός βγήκε στην πλάτη των αμυντικών, πρόλαβε την έξοδο του Σαρρή και με συρτό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας έτσι το 0-1.

Στο 24’ ο Τσαγκλής εκτέλεσε φάουλ από πλάγια θέση στη μικρή σχεδόν περιοχή, εκεί όπου κινήθηκε ο Παπανικολόπουλος που έκανε την κεφαλιά για να αποκρούσει αρχικά ο Τσούλος, στη συνέχεια η μπάλα έφτασε στον Ζαφειρόπουλο, ο οποίος πλάσαρε, όχι όπως θα ήθελε και πρόλαβαν οι αμυντικοί και έδιωξαν κόρνερ. Στο 45’ ο Τσακλής έκανε την κάθετη πάσα τον Μπούρδο στο ημικύκλιο σχεδόν της περιοχής, αυτός με πλάτη στην εστία κατάφερε να γυρίσει και σούταρε συρτά για να μπλοκάρει ο Τσούλος. Στο 63’ ο Ζαρειρόπουλος με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα άουτ από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 69’ ο Μπεκιάρης με απευθείας εκτέλεση κόρνερ έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι και άουτ. Στο 72’ ο Κανανάι προσπάθησε να σκοράρει με σουτ από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής, όμως η μπάλα βρήκε σχεδόν στη συμβολή των δοκαριών. Στην εξέλιξη της φάσης, σχεδόν ένα λεπτό μετά ο Φωτιάδης πήρε την μπάλα και έφτασε στην αντίπαλη περιοχή και την κατάλληλη στιγμή έκανε τη διαγώνια μπαλιά για τον Μπούνα, αυτός απέφυγε τον Σαρρή και στη συνέχεια με συρτό σουτ την έστειλε στα δίχτυα, παρά την προσπάθεια του Μυστριώτη, που έπεσε με αυτοθυσία στην αριστερή γωνία της εστίας του, όμως δεν κατάφερε να γλιτώσει την ομάδα του από το 0-2.

Στο 75’ ο Μπεκιάρης έκανε τη συρτό σουτ από το ημικύκλιο σχεδόν της περιοχή, όμως ο Τσούλος κατάφερε να μπλοκάρει. Στο 90’ ο Μπούρδος με σουτ από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του Τσούλου.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Μπλάνας, με βοηθούς τους Γιαννέτσο και Τσοπανάκη.

ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ: Σαρρής, Παπανικολόπουλος, Γυφτέας, Κανανάϊ, Ζαφειρόπουλος, Μπεκιάρης, Μουράτι, Τσαγκλής (68’ Σπ. Χριστόπουλος), Πικιός (58’ Ι. Σακκάς), Μπούρδος, Μυστριώτης.

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ: Τσούλος, Δημητρίου, Μπαλαούρας, Παπαγιαννόπουλος, Γ. Δωδέκατος, Ηρ. Καραχάλιος, Παπαδημητρίου (74’ Κουμπανάκης), Αγγελής, Ι. Καραχάλιος (66’ Μπούνας), Φωτιάδης, Φιλίππου.