Σάββατο, 26 Μάιος 2018 11:04

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Ψηλά τον πήχη με Γιάννη Χριστόπουλο!

Γράφτηκε από τον

Ο Γιάννης Χριστόπουλος είναι από χθες ο νέος προπονητής της Καλαμάτας.

Ο καταξιωμένος Μεσσήνιος τεχνικός έδωσε τα χέρια με την διοίκηση της ομάδας η οποία ανακοίνωσε και επίσημα την έναρξη της συνεργασίας τους για τρία χρόνια.

Ετσι είχαν αίσιο τέλος οι διαπραγματεύσεις που είχαν οι δύο πλευρές τον τελευταίο μήνα. Ο Χριστόπουλος ήταν εξ’ αρχής ο μεγάλος στόχος των “μελανόλευκων” για τον πάγκο ενώ και ο ίδιος ο Μεσσήνιος τεχνικός έβλεπε πολύ θετικά το ενδεχόμενο να κάτσει στον πάγκο της Καλαμάτας. Από τη στιγμή λοιπόν που υπήρχε αμοιβαία διάθεση συνεργασίας και από τη στιγμή που η διοίκηση έπεισε τον ικανό τεχνικό για το πλάνο και τις υψηλές φιλοδοξίες της, οι δύο πλευρές έφτασαν στην τελική συμφωνία.

Μια συμφωνία που ασφαλώς δημιουργεί ενθουσιασμό στον κόσμο της ομάδας. Αφενός γιατί ο Χριστόπουλος είναι ένας καταξιωμένος Μεσσήνιος τεχνικός, με πολυετή θητεία σε ομάδες της Σούπερ Λίγκα που δείχνει ικανός να οδηγήσει την “Μαύρη Θύελλα” στην επόμενη μέρα. Παράλληλα, με την πρόσληψη ενός τεχνικού με το όνομα και το βιογραφικό του Γιάννη Χριστόπουλου, η διοίκηση της “Μαύρης Θύελλας” στέλνει με τον καλύτερο τρόπο το μήνυμα των υψηλών φιλοδοξιών που έχει εν όψει της νέας σεζόν.

Θυμίζουμε ότι στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου, ο βασικός χρηματοδότης της Καλαμάτας Αγαθοκλής Χριστόπουλος είχε θέσει ξεκάθαρο στόχο την άνοδο από την Γ’ στη Β’ εθνική τη νέα σεζόν και παράλληλα την θέληση του να δει ακόμη πιο ψηλά την ομάδα, δηλαδή στη Σούπερ Λίγκα. Η πρώτη του κίνηση ασφαλώς είναι προς αυτή την κατεύθυνση.

Η χθεσινή ανακοίνωση της Καλαμάτας αναφέρει: “Ο “ΠΣ Η Καλαμάτα” είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη συνεργασίας με τον προπονητή κ. Γιάννη Χριστόπουλο. Ο καταξιωμένος Καλαματιανός τεχνικός υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας τριετούς διάρκειας”.

Ο 46χρονος σήμερα Γιάννης Χριστόπουλος στα παιδικά του χρόνια ήταν παίκτης της ακαδημίας της Καλαμάτας ενώ τα επόμενα χρόνια εργάστηκε και ως τεχνικός στην ακαδημία.

Στην συνέχεια πέρασε ως προπονητής από τις ακαδημίες μεγάλων ομάδων, όπως ο Παναθηναικός, ο Ολυμπιακος και η ΑΕΚ. Στην Σούπερ Λίγκα εργάστηκε ως πρώτος προπονητής σε Πλατανιά, ΠΑΣ Γιάννινα και Λεβαδειακό ενώ εργάστηκε και στο εξωτερικό, τη σεζόν 2013-2014 στην Ταβρίγια Συμφερόπολης από την Ουκρανία.