Τρίτη, 29 Μάιος 2018 13:45

ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Επαιξαν το καθιερωμένο φιλικό με Ικαρο Νέας Ιωνίας (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Επαιξαν το καθιερωμένο φιλικό με Ικαρο Νέας Ιωνίας (φωτό)

 

Στο δημοτικό γήπεδο "Παναγιώτης Μπαχράμης" έγινε το απόγευμα του Σαββάτου το καθιερωμένο φιλικό ανάμεσα στους παλαίμαχους της Καλαμάτας και του Ικαρου Νέας Ιωνίας.

Η ομάδα της Καλαμάτας αναδείχθηκε νικήτρια με 3-0, με τέρματα που σημείωσαν οι Αθανασόπουλος (2) και Δρούγας. Συγκεκριμένα στο 26' ο Αθανασόπουλος με κεφαλιά "έγραψε" το 1-0. Στο 30' ο Π. Παπανικολόπουλος με σουτ έστειλε την μπάλα να κτυπήσει στη ρίζα του κάθετου δοκαριού. Την ίδια κατάληξη είχε στο 42' σουτ του Δρούγα. Στο 44' μπαλιά του Π. Παπανικολόπουλου στον Αθανασόπουλο, ο οποίος με σουτ πέτυχε το 2-0. Στο 54' ο Δρούγας με πλασέ έκανε το 3-0. Την ευκαιρία να μειώσουν το σκορ έχασαν στο 59' οι φιλοξενούμενοι, όταν κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Ελένη από τον Π. Παπανικολόπουλο. Το εκτέλεσε ο Βασαδάκης για να αποκρούσει αρχικά ο Λίβας και στην επαναφορά ο επιθετικός των φιλοξενούμενων με νέο σουτ προσπάθησε να σκοράρει, όμως και πάλι ο Λίβας έπεσε σωστά και μπλόκαρε την μπάλα, διατηρώντας ανέπαφη της εστία του.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Μεσσηνίας και βοηθοί διαιτητές ήταν οι Αγγελος Μπασιλάρης, Παναγιώτης Κομπιλίρης.

Την τεχνική καθοδήγηση των παλαιμάχων της Καλαμάτας, είχαν οι Νικήτας Παπανικολόπουλος και Νίκος Μουλατσιώτης.

ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Δανιήλ Σταυρόπουλος, Γιώργος Κορομηλάς, Γιώργος Σωτηρόπουλος, Κώστας Παλαμάρας, Ηλίας Φράγκος, Βασίλης Μπλέτσας, Παναγιώτης Παπανικολόπουλος, Βασίλης Φωτεινάκης, Θανάσης Λακριντής, Αγγελος Σκαφιδάς, Γιάννης Αθανασόπουλος. Επαιξαν και οι Κώστας Ανδρεόπουλος, Κώστας Λίβας, Παναγιώτης Δρούγας, Γιάννης Σταυριαννέας, Γιώργος Πετρόγιαννης.

Στο πάγκο ήταν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές Παναγιώτης Σερεμέτης, Γιώργος Φλέσσας, Ελβιο Μάνα, Λάζαρος Λαζαρακόπουλος, Γιάννης Χιώτης, Ηλίας Λαγογιάννης, Δημήτρης Τσάκωνας, Ηλίας Δαμήλος, Φώτης Θάνος, Γιώργος Φάββας και ο Βασίλης Γεωργόπουλος.

Τον αγώνα παρακολούθησαν δίπλα από τον πάγκο οι Γιάννης Γαϊτανάρος, γιος του αείμνηστου επίτιμου προέδρου της Καλαμάτας Λυκούργου Γαϊτανάρου, ο επί σειρά ετών παράγοντας της Καλαμάτας Σωτήρης Καμπουγέρης, ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΣΜ Λεωνίδας Οικονομίδης, ο πρόεδρος του Π.Σ. "Η Καλαμάτα" Αποστόλης Κουκούτσης με το συνεργάτη του στη διοίκηση Στέλιο Κουτίβα, καθώς επίσης και οι Μάκης Πετρομιχελής, Μάκης Κουλούρης, Γιώργος Κατσαφάδος.

Χρέη προπονητή για τους Βετεράνους Νέας Ιωνίας, έκανε ο πρόεδρος του συλλόγου και παλιός παίκτης του Ικαρου Γιώργος Ουσταμπασίδης.

ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ Ν. ΙΩΝΙΑΣ: Σταύρος Δαμιανός, Γιώργος Ντάντουλας, Θεόδωρος Θωμόπουλος, Κώστας Νικολακάκης, Δημήτρης Μαχάς, Χρόνης Βικάτος, Δημήτρης Σώκαλης, Θανάσης Πουλόπουλος, Δημήτρης Τσικριτέας, Γιώργος Χασάπης, Αλέξανδρος Βέρρος. Επαιξαν και οι Τάσος Ελέης, Γιάννης Παπαδάκης, Κωνσταντίνος Ελευθεριάδης, Γιώργος Σταυρόπουλος, Πέτρος Παπαδόπουλος, Σίμος Βασαδάκης.

Χαιρετισμοί

Λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η αναμέτρηση, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Παλαιμάχων του Π.Σ. "Η Καλαμάτα" Μανώλης Θεοδώρου καλωσόρισε την ομάδα της Νέας Ιωνίας, καθώς και όλους όσοι για άλλη μια φορά έδωσαν το “παρών” στο καθιερωμένο φιλικό. Ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός από τον πρόεδρο του συλλόγου Βετεράνων Νέας Ιωνίας Γιώργο Ουσταμπασίδη, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι έχουμε κάνει αγώνες σε όλα τα γήπεδα της Καλαμάτας, εκτός από αυτό του Μεσσηνιακού και εξέφρασε την ευχή αυτό να γίνει τα επόμενα χρόνια. Στη συνέχεια σύντομο χαιρετισμό απιύθυναν ο Καλαματιανός πρέσβης Χρήστος Παναγόπουλος, ο Μεσσήνιος στην καταγωγή δήμαρχος Νέας Ιωνίας Ηρακλής Γκότσης, ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Γιαννόπουλος και ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ Βασίλης Σπηλιώτης.

Βραβεύθηκε ο Σταυρόπουλος

Ο Σύλλογος Βετεράνων Νέας Ιωνίας τίμησε για την προσφορά του στην ομάδα τον Γιώργο Σταυρόπουλο. Οπως σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Ουσταμπασίδης “Ο Γιώργος Σταυρόπουλος δεν είχε αγωνιστεί πότε στην ομάδα. Ηταν υπάλληλος του Δήμου Νέας Ιωνίας και όποτε είχαμε αγώνες ερχόταν να παίξει μαζί μας. Τα τελευταία χρόνια έχει πάρει απόσπαση στο Δήμο Καλαμάτας και όταν γίνεται εδώ το παιχνίδι έρχεται να αγωνιστεί”.

Μετά το τέλος του αγώνα η διοίκηση των παλαιμάχων της Καλαμάτας έκανε το τραπέζι στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων στην ταβέρνα πάνω από το γήπεδο.