Δευτέρα, 04 Ιούνιος 2018 15:07

Τρεις άνοδοι για τις ομάδες της Μεσσήνης!

Γράφτηκε από τον

 

Θα ξέμειναν από... σαμπάνιες φέτος στη Μεσσήνη, καθώς η πόλη γιόρτασε τρεις ανόδους!

Ο Πάμισος τσέκαρε το εισιτήριο για τη Γ' εθνική, ο Ολυμπιακός Ανάληψης για την Α' τοπική και η "Ακαδημία Πάμισος" για τη Β' τοπική. Κάτι εντυπωσιακό που δείχνει αφενός τη δουλειά που γίνεται στο Νησί και αφετέρου την ανάγκη για τη βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων ώστε να έρθουν ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες.

Ο Πάμισος θα εκπροσωπεί,μαζί με την Καλαμάτα, τη Μεσσηνία στις εθνικές κατηγορίες, η ομάδα της Ανάληψης ετοιμάζεται για την πρόκληση της μεγάλης τοπικής κατηγορίας και η "Ακαδημία Πάμισος" επιστρέφει στη Β' τοπική, με σκοπό να αναδείξει ακόμα περισσότερους ταλαντούχους παίκτες.

ΠΑΜΙΣΟΣ

Ο Πάμισος κέρδισε πανάξια τον φετινό τίτλο στην Α' τοπική και επιστρέφει μετά από 13 χρόνια στη Γ' εθνική. Οι αριθμοί των πρωταθλητών Μεσσηνίας μιλούν από μόνοι τους. Σε 30 αγωνιστικές συγκέντρωσαν 81 βαθμούς, που μεταφράζονται σε 26 νίκες, 3 ισοπαλίες και μόλις μια ήττα. Πέτυχαν 103 γκολ και δέχτηκαν 17.

Είχαν με διαφορά την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος, κέρδισαν όλους τους αντιπάλους και ήταν η μοναδική ομάδα που δεν έχασε στο γήπεδό της.]

Ο Πάμισος κέρδισε και τις δύο φορές τον ανταγωνιστή του για τον τίτλο Πανθουριακό. Στα αξιοσημείωτα ότι ήταν από την πρώτη αγωνιστική στην κορυφή και δεν... ζαλίστηκε ποτέ, έχοντας στο τιμόνι τον Αλέξη Μαντζούνη, ο οποίος έχει πάρει πρωτάθλημα και μάλιστα αήττητος και με την Κυπαρισσία! Και φέτος άφησε 9 βαθμούς πίσω την φιλόδοξη ομάδα της Θουρίας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ

Πέρυσι ο Ολυμπιακός Ανάληψης ζούσε μέχρι και την προτελευταία αγωνιστική με την αγωνία της παραμονής στην Α1 τοπική. Φέτος είχε και πάλι άγχος και αγωνία μέχρι το φινάλε, αυτή τη φορά όμως για την άνοδο! Οι "ερυθρόλευκοι" πανηγύρισαν στους Γαργαλιάνους την ιστορική άνοδο στην Α' τοπική,, παίρνοντας το τρίτο και τελευταίο εισιτήριο. Η ομάδα που προπονεί ο Δημήτρης Αναστασόπουλος, μέτρησε 47 βαθμούς σε 26 παιχνίδια. Είχε 13 νίκες, 8 ισοπαλίες και 5 ΄ήττες με τέρματα 42 - 29, έχοντας ένα βαθμό λιγότερο από τη δεύτερη Α.Ε. Αβίας και πέντε από την πρωταθλήτρια Α.Ε. Μάνης, τις οποίες θα βρει στο δρόμο της και τη νέα σεζόν.

Ο Ολυμπιακός Ανάληψης διατήρησε, όπως και ο Πάμισος, το αήττητο στην έδρα του, έχοντας 9 νίκες και 4 ισοπαλίες και ήταν η μοναδική έδρα που δεν έσπασε στην Α1 τοπική.

"ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΑΜΙΣΟΣ"

Η "Ακαδημία Πάμισος" με το Νίκο Μουλατσιώτη στον πάγκο τερμάτισε στη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα της Γ' εθνικής, πίσω από τη Θύελλα Μερόπης και επιστρέφει μετά από ένα χρόνο στη Β' τοπική. Οι "πράσινοι" συγκέντρωσαν 47 βαθμούς: 15 νίκες, 2 ισοπαλίες και μόλις μια ήττα με 1-0 από την πρωταθλήτρια στο ντέρμπι του δευτέρου γύρου, που έκρινε ουσιαστικά και τον τίτλο.

Στον πρώτο γύρο είχε επικρατήσει της Θύελλας με 3-1. Αυτή ήταν μάλιστα και η μοναδική απώλεια βαθμών για την ομάδα της Μερόπης, που συγκέντρωσε 51 βαθμούς

Η Ακαδημία έχασε το πρωτάθλημα, αλλά κέρδισε εύκολα την άνοδο και ετοιμάζεται για μια καλύτερη πορεία στη Β' τοπική σε σχέση με αυτή της σεζόν 2016-17.