Δευτέρα, 04 Ιούνιος 2018 17:03

ΘΥΕΛΛΑ ΧΑΡΑΚΟΠΙΟΥ: Φέτος ήταν η χρονιά της!

Γράφτηκε από τον
ΘΥΕΛΛΑ ΧΑΡΑΚΟΠΙΟΥ: Φέτος ήταν η χρονιά της!

 

Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Θύελλα Χαρακοπιού, τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Α1 τοπικής, εξαργυρώνοντας την εξαιρετική πορεία που πραγματοποίησε την αγωνιστική σεζόν που πέρασε.

Από την αρχή της φετινής αγωνιστικής χρονιάς, η διοίκηση στο σχεδιασμό που έκανε με τον προπονητή Παντελή Τσιγαρίδη έθεσαν ως βασικό στόχο την άνοδο στην παραπάνω κατηγορία. Σίγουρα η εμπειρία υπήρχε γιατί η ομάδα και τα προηγούμενα χρόνια είχε πραγματοποιήσει αξιόλογες πορείες, όμως δεν είχε καταφέρει να γευτεί τη χαρά της ανόδου, στην οποία πλησίασε πιο κοντά πριν από δύο χρόνια. Τότε έφτασε να διεκδικεί την άνοδο μέσα από αγώνα μπαράζ (αντίπαλος το Καλό Νερό), αλλά δεν τα κατάφερε.

Φέτος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η χρονιά της, αφού από τα πρώτα ματς βρέθηκε στην κορυφή του ομίλου, όπου διατηρήθηκε μέχρι τέλος, παρότι υπήρχαν πολλοί διεκδικητές του τίτλου και την ανόδου.

Πανταζόπουλος και Τσιγαρίδης μιλούν στην “Ε”

Η άνοδος επιτεύχθηκε από τη καλή συνεργασία που είχαν οι διοικούντες και ο προπονητής Παντελής Τσιγαρίδης με τον οποίο συμπορεύονται τα τελευταία 4 χρόνια, ενώ πριν από λίγες ημέρες οι δύο πλευρές έδωσαν τα χέρια και θα πορευτούν μαζί στην Α1 τοπική.

Πέρα από το βασικό στόχο που ήταν η άνοδος, η ομάδα είχε και άλλα θετικά κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Αυτά ήταν η συμμετοχή νεαρών παικτών από τα τμήματα υποδομής καθ’ όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος. Επίσης αν υπήρχε τίτλος για το ευ αγωνίσεσθαι θα το είχε κερδίσει η ομάδα του Χαρακοπιού γιατί κανένας παίκτης της δεν αντίκρισε κόκκινη κάρτα.

Οπως αναφέραμε παραπάνω ο προπονητής κ. Τσιγαρίδης θα συνεχίσει για 5η σερί περίοδο να εργάζεται στην ομάδα, μιας και εκτιμήθηκε το έργο που έχει κάνει στη διάρκεια των προηγούμενων ετών. Με το νεαρό προπονητή είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για τη χρονιά που έφυγε, αλλά και για τα σχέδια που υπάρχουν για τη νέα σεζόν, στη μίνι συνέντευξη που μας παραχώρησε.

- Δίκαια η ομάδα κατέκτησε την πρώτη θέση και πήρε την απευθείας άνοδο στην Α1 για πρώτη φορά στην 5χρονη ιστορία της;

“Πράγματι ήταν δίκαιη η άνοδος της ομάδας, μετά από τρία χρόνια, όπου πρωταγωνιστούσαμε στον όμιλο μας. Τα προηγούμενα δύο χρόνια φτάναμε κοντά, αλλά δεν καταφέρναμε να πάρουμε το πολυπόθητο εισιτήριο. Ανέλαβα την τεχνική καθοδήγηση της ομάδας πριν από 4 χρόνια, όπου είχε ανέβει από τη Γ' στη Β' τοπική. Μέσα από δουλειά καταφέραμε και τα τρία χρόνια να δημιουργήσουμε μια ανταγωνιστική ομάδα και να έχουμε πρωταγωνιστικό ρόλο”.

- Σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια που διεκδικήσατε την άνοδο και δεν την πήρατε, τι άλλαξε τη φετινή σεζόν και ο στόχος της ανόδου επιτευχθεί;

“Το καλοκαίρι σε συζήτηση που κάναμε με τη διοίκηση θέσαμε ως στόχο την άνοδο στην Α1 κατηγορία. Εγιναν οι κατάλληλες προσθήκες και με πολύ δουλειά και συμμετοχή στις προπονήσεις απ' όλα τα παιδιά καταφέραμε να υλοποιήσουμε το στόχο μας. Τα προηγούμενα χρόνια ξεκινούσαμε με σκοπό να πραγματοποιήσουμε μια καλή πορεία και να έχουμε ανταγωνιστική ομάδα, χωρίς να έχουμε βάλει στόχο την άνοδο”.

- Στη νέα κατηγορία είναι υποχρεωτική η συμμετοχή μιας τουλάχιστον ομάδας στα πρωταθλήματα υποδομής της ΕΠΣΜ. Η ομάδα διαθέτει τμήματα υποδομής;

“Η ομάδα διαθέτει 40 νεαρά παιδιά από το χωριό, που στελεχώνουν τα τμήματα υποδομής. Σκοπός μας είναι μέσα από τη δουλειά, αυτά τα παιδιά να προωθούνται στη μεγάλη ομάδα. Φέτος πήραν χρόνο συμμετοχής έξι παιδιά ηλικίας 14 ετών”.

- Πριν από λίγες ημέρες συμφωνήσατε με τη διοίκηση για συνέχιση της συνεργασίας και την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Ποιοι είναι οι στόχοι που θέσατε για τη νέα χρονιά;

“Σε συζήτηση, που έχουμε κάνει με τη διοίκηση, οι στόχοι μας για τη νέα χρονιά είναι να διατηρήσουμε στο έμψυχο δυναμικό, όλα τα παιδιά που ήταν φέτος στην ομάδα και να κάνουμε δύο προσθήκες, έτσι ώστε να είμαστε ανταγωνιστικοί στην Α1 που είναι μια άγνωστη κατηγορία για εμάς. Φυσικά ένας από τους στόχους που έχουμε θέσει είναι η παραμονή μας στην κατηγορία”.

“Ημασταν καλύτεροι

και δίκαια ανεβήκαμε”

Δίκαιη ήταν η άνοδος της Θύελλας Χαρακοπιού, όπως επισήμανε και ο πρόεδρος της ομάδας Ηλίας Πανταζόπουλος σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του. “Εννοείται ότι ανεβήκαμε δίκαια”, ανέφερε στο ξεκίνημα των δηλώσεων του και πρόσθεσε: “ήμασταν η καλύτερη ομάδα και πήρε δίκαια την άνοδο. Το προσπαθήσαμε τα δύο χρόνια πέρσι δεν τα καταφέραμε αλλά το πετύχαμε φέτος. Και πέρσι θα μπορούσαμε να ανέβουμε, αλλά σταθήκαμε άτυχοι. Φέτος το βάλαμε στόχο από την αρχή και το καταφέραμε με αγάπη, ομόνοια και οικογενειακό κλίμα. Βοήθησαν και κάποιες προσθήκες που έγιναν φέτος.

Οσο για τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά, όπου η Θύελλα θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Α1 κατηγορία, μας είπε: “Τη νέα χρονιά θέλουμε να πραγματοποιήσουμε μια καλή πορεία. Στόχος είναι να συνεχίσουμε με το ίδιο υλικό και να μπορέσουμε να μείνουμε στην κατηγορία. Θα είναι η πρώτη φορά στην 8χρονη ιστορία της ομάδας που θα συμμετάσχουμε στην Α1. Δεν θα είναι εύκολα τα πράγματα γιατί είναι μια άγνωστη κατηγορία με πολλές δυνατές ομάδες. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να μείνουμε".