Σάββατο, 21 Δεκέμβριος 2013 00:20

Την Κυριακή το ντέρμπι κορυφής Κυπαρισσία - Πάμισος, τα νέα των ομάδων και το πρόγραμμα

Γράφτηκε από τον
Την Κυριακή το ντέρμπι κορυφής Κυπαρισσία - Πάμισος, τα νέα των ομάδων και το πρόγραμμα

Η ώρα για το μεγάλο ντέρμπι της Α’ τοπικής έφτασε…

Την Κυριακή το μεσημέρι στην Κυπαρισσία η ομώνυμη ομάδα υποδέχεται τον Πάμισο σε ένα ντέρμπι πρωτιάς που αναμένεται να συγκεντρώσει τα βλέμματα πολλών ποδοσφαιρόφιλων του νομού. Δίχως άλλο αυτό το ματς κλέβει την παράσταση στην 13η αγωνιστική της Α’ τοπικής, όμως στο πρόγραμμα υπάρχουν κι άλλα σπουδαία παιχνίδια. Ο τρίτος της βαθμολογίας Εθνικός Μελιγαλά παίζει στην έδρα του με τη Μεθώνη και θέλει να επιστρέψει στις επιτυχίες. Στην… ουρά διεξάγονται δύο παιχνίδια με τεράστιο βαθμολογικό ενδιαφέρον. Στο Δώριο ο Δωριέας φιλοξενεί την ουραγό Ομόνοια, ενώ στον Κορδία ο Απόλλωνας Καλαμάτας κοντράρεται με το Διαβολίτσι, με τη νίκη σε αυτά τα ματς να μετρά διπλά. Στα Φιλιατρά η Εράνη παίζει με την υπολογίσιμη Ανδρούσα, ενώ ο Τσικλητήρας Πύλου θα φιλοξενήσει στο γήπεδο της Μεθώνης τον Αστέρα Αρφαρών. Αμφίρροπο προβλέπεται το ματς της Σπερχογείας με τον Τέλλο Αγρα και το ίδιο ισχύει και για την αναμέτρηση του Ολυμπιακού Καλαμάτας με τον Α.Ο. Φαραί.
Ας δούμε σε αυτό το σημείο τα τελευταία νέα και το ρεπορτάζ των  16 ομάδων:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - Α.Ο. ΦΑΡΑΙ
Να δώσει συνέχεια στην επιτυχία επί της Κυπαρισσίας θέλει ο Ολυμπιακός Καλαμάτας που παίζει στην έδρα του με τον Α.Ο. Φαραί.
Οι «ερυθρόλευκοι» πηγαίνουν με ανεβασμένη ψυχολογία στο ματς και πεποίθηση πως θα πάρουν νέο τρίποντο και θα αρχίσουν να ανεβαίνουν στη βαθμολογία. 
Ο αγώνας είναι στα μέτρα της ομάδας του Διονύση Πουλή που θα προσπαθήσει να κυριαρχήσει στο χώρο του κέντρου και να υποχρεώσει το Φαραί σε μία ακόμη ήττα. Ο Τζίφας είναι τιμωρημένος, ο Παπαβασιλόπουλος τραυματίας, ενώ δεν υπολογίζεται και ο Αριτζής. Το ευχάριστο όμως είναι ότι επιστρέφουν ο Αργάνης (αποθεραπεύτηκε) και ο Πανταζής. Ο τελευταίες ξεπέρασε τον πολύμηνο τραυματισμό του και στο σημερινό ματς αναμένεται να είναι στην αποστολή του Ολυμπιακού για πρώτη φορά την φετινή σεζόν.  
Από την άλλη ο Α.Ο. Φαραί δεν τα πηγαίνει καθόλου καλά τώρα τελευταία με συνέπεια να έχει υποχωρήσει αισθητά στη βαθμολογία.
Οι «πορτοκαλί» μετρούν τέσσερις συνεχόμενες ήττες και δείχνουν να κάνουν μια «κοιλιά» στην απόδοση τους. Αυτό θέλουν να σταματήσει στο ματς με τον Ολυμπιακό από το οποίο θα επιδιώξουν να έχουν βαθμολογικό όφελος. Για να συμβεί αυτό όμως θα πρέπει να βελτιωθούν σε όλους τους τομείς και κυρίως στην επίθεση. Νοκ άουτ από το ματς παραμένει ο Φλέσσας και ο Βαρθαλάμης, ενώ ο Βασίλης Μπλέτσας πιθανότατα θα έχει στη διάθεση του τον Πανταζή. 

ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ – ΜΕΘΩΝΗ
Να επιστρέψει στο δρόμο των επιτυχιών θέλει ο Εθνικός Μελιγαλά μετά την εκτός προγράμματος ήττα από την Ανδρούσα.
Οι «κυανόλευκοι» με τον Αλέκο Δέδε στον πάγκο τους, αφού ο Αντώνης Μαυρέας λείπει για 10 ημέρες στην Αμερική, θα κοιτάξουν να παίξουν καλό ποδόσφαιρο και να προσθέσουν τρεις βαθμούς στο ενεργητικό τους. Συνάμα με νίκη θα είναι… κερδισμένοι όπως και να’ χει από το αποτέλεσμα του αυριανού ντέρμπι της Κυπαρισσίας με τον Πάμισο, μειώνοντας τη διαφορά είτε από τον έναν είτε και από τους δύο. Ο Εθνικός θα μπει δυνατά στο ματς και θα προσπαθήσει με ένα γρήγορο γκολ να ανοίξει την άμυνα της Μεθώνης. Μοναδική απουσία είναι ο μόνιμος τραυματίας Βασιλόπουλος, ενώ να υπενθυμίσουμε πως παρελθόν αποτελεί από την ομάδα ο Ηλίας Μητσέας.
Η Μεθώνη αν και ήταν καλύτερη από την Πύλο στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα δεν μπόρεσε να πάρει τη νίκη και συνεχίζει να βρίσκεται σε δύσκολη θέση στη ζώνη του υποβιβασμού. Ο ΑΟΜ είναι υποχρεωμένος λοιπόν να ψάχνει βαθμούς σε όλα τα ματς, ακόμη και σε αυτά με υψηλό δείκτη δυσκολίας, όπως είναι αυτό με τον Εθνικό Μελιγαλά. Ετσι με αμυντική τακτική θα επιδιώξει να χτυπήσει σε κάποια αντεπίθεση παίρνοντας βαθμό ή βαθμούς.
Ο τεχνικός Θανάσης Λακριντής είναι στην ευχάριστη θέση να μην αντιμετωπίζει αγωνιστικά καθώς θεωρείται ότι και ο Μπούρδος (έχει μικροενοχλήσεις στους προσαγωγούς) θα είναι έτοιμος.        

ΔΩΡΙΟ – ΟΜΟΝΟΙΑ
Τρία ματς δίχως νίκη είναι το Δώριο με συνέπεια να βρίσκεται μόλις ένα βαθμό πάνω από τη διακεκαυμένη ζώνη. Ετσι ο αγώνας με την ουραγό Ομόνοια στην έδρα του είναι «ζωής ή θανάτου» με τη νίκη να είναι στην κυριολεξία μονόδρομος. Στον Δωριέα δίνεται η ευκαιρία να κερδίσει την καλαματιανή ομάδα και να την αφήσει πολλούς βαθμούς πίσω και δεν θέλει να την αφήσει να πάει χαμένη. Σίγουρα όμως ο αγώνας έχει δυσκολίες μιας και η Ομόνοια παίζει τα «ρέστα» της και το Δώριο θα πρέπει να δείξει το καλό του πρόσωπο για να τα καταφέρει. Το θετικό είναι πως ο προπονητής Γιάννης Αντωνόπουλος θα έχει στη διάθεση του μετά από τρεις αγωνιστικές τον Νικητόπουλο και πιθανότατα τον Γκρίτζαλη. Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Λούγκα, ενώ τραυματίας είναι ο Βεσέλης και παρελθόν αποτελεί ο Εμμανουήλ.
Η Ομόνοια από την άλλη παίζει κυριολεκτικά έναν «τελικό» στο Δώριο γνωρίζοντας πως με ήττα πολύ δύσκολα θα σηκώσει κεφάλι τόσο βαθμολογικά όσο και ψυχολογικά. Η ομάδα του Σωτήρη Μπουραντώνη είναι στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και θέλει πάση θυσία να μη χάσει στην έδρα του Δωριέα. Φυσικά πρώτος στόχος είναι το διπλό, χωρίς αυτό να σημαίνει πως και η ισοπαλία δεν είναι καλό αποτέλεσμα. Για να μπορέσει βέβαια η Ομόνοια να πάρει κάτι καλό από το σημερινό ματς θα πρέπει να παρουσιάσει βελτίωση σε όλους τους τομείς.
Στα αγωνιστικά θα λείψουν οι Γεωργίκος, Κορομηλάς,
Δ. Κωστόπουλος, όμως γυρίζει μετά από καιρό ο Σταματόπουλος και υπολογίζεται και ο Σπυρόπουλος.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ
Από τη βαριά ήττα στη Μεσσήνη από τον Πάμισο προέρχεται ο Απόλλωνας Καλαμάτας ο οποίος δεν έχει περιθώρια για νέα απώλεια βαθμών στην έδρα του απέναντι σε μια ομάδα που έχει τους ίδιους στόχους όπως το Διαβολίτσι. Οι «μελανόλευκοι» βρίσκονται στη ζώνη του υποβιβασμού και με νίκη προσπερνούν στη βαθμολογία τον σημερινό τους αντίπαλο, λίγο πριν το τέλος του πρώτου γύρου. Ακόμη και η ισοπαλία είναι άσχημο αποτέλεσμα για την ομάδα του Γιώργου Γρηγορόπουλου που θα παίξει από το πρώτο λεπτό για τη νίκη και θα προσπαθήσει να εμφανιστεί καλύτερη στο γκολ που έχει μεγάλο πρόβλημα. Το ευχάριστο είναι πως όλοι οι παίκτες είναι διαθέσιμοι.
Το Διαβολίτσι πήρε νίκη – ανάσα με την Σπερχογεία και πηγαίνει με ανεβασμένη ψυχολογία στον αγώνα του Κορδία με τον Απόλλωνα που θα κρίνει πολλά για τη συνέχεια. Ο ΑΟΔ είναι μόλις ένα βαθμό πάνω από την 14η θέση που οδηγεί στη δεύτερη κατηγορία και η ήττα… απαγορεύεται στο σημερινό ματς γιατί θα βάλει την ομάδα για τα καλά σε περιπέτειες. Η ομάδα του Σωτήρη Δημάκη θα παραταχθεί με αμυντικούς προσανατολισμούς και θα προσπαθήσει να περιορίσει τα ατού της Καλαματιανής ομάδας. Εκτός μάχης είναι οι τραυματίες Κανέλλος, Αθανασόπουλος, αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Ζαμπάρα και Παπαδόγιαννη, ενώ ο Κουπούζος που χτύπησε στο γόνατο στον αγώνα με τη Σπερχογεία μάλλον προλαβαίνει.

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ - ΠΑΜΙΣΟΣ
Αποφασισμένη να βρεθεί και πάλι μόνη στην πρώτη θέση της βαθμολογίας είναι η Κυπαρισσία, κάτι που σημαίνει πως μοναδικός στόχος είναι η νίκη στο αυριανό ντέρμπι με τον Πάμισο.
Οι "κυανόλευκοι" έχουν… πεισμώσει από την ήττα από τον Ολυμπιακό και όπως αυτή προήλθε και θέλουν να το βγάλουν αυτό μέσα στον αγωνιστικό χώρο.
Η ψυχολογία είναι πολύ καλή στις τάξεις του ΑΟΚ και άπαντες αισιοδοξούν πως η ομάδα θα δείξει το καλό της πρόσωπο και θα επανέλθει στις νίκες απέναντι σε έναν αντίπαλο που έχει τον ίδιο στόχο (άνοδο). Η Κυπαρισσία θα έχει θερμή συμπαράσταση από τον φίλαθλο κόσμο της που έχει κινητοποιηθεί όλη την εβδομάδα και ετοιμάζεται για δυναμικό "παρών" στο γήπεδο.
Μάλιστα ο τεχνικός Παναγιώτης Παναγόπουλος θα έχει στη διάθεση του και τον Θοδωρή Ντουγερόγλου που ήταν πέρυσι στην ομάδα,
όμως δεν είχε πάρει το δελτίο του και ενεργοποιήθηκε γι' αυτό το κρίσιμο ματς αλλά και για τη συνέχεια. Ο Φιλιατρινός γκολκίπερ θα καλύψει το κενό του τιμωρημένου Μπίζου, ενώ θα λείψουν και οι επίσης τιμωρημένοι Μιτρόφ και Σιγέρη, αλλά και ο τραυματίας Λυδιώτης.
Στον αντίποδα ο Πάμισος πηγαίνει στην Κυπαρισσία πρωτοπόρος και θέλει να φύγει από την Τριφυλιακή πόλη και πάλι… πρωτοπόρος. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει είτε να κερδίσει είτε να αποσπάσει ισοπαλία, κάτι που είναι ικανός να το καταφέρει αν παίξει σύμφωνα με τις δυνατότητες του. Οι νησιώτες θέλουν τον τίτλο και θα τα δώσουν όλα για να φύγουν αήττητοι από την έδρα του βασικού τους ανταγωνιστή.
Η ψυχολογία είναι με το μέρος των "πρασίνων" που έχουν πολλούς έμπειρους παίκτες, ικανούς να διαχειριστούν τέτοιου είδους παιχνίδια.
Το ευχάριστο είναι πως θα παραταχθεί κομπλέ (εξέτισε την ποινή του ο Γ. Τρίψας) και αυτό συμβαίνει ίσως για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν.
Στον πάγκο θα καθίσουν οι Γουλιέλμος Αντωνίου και Νίκος Κατσίποδας που παραμένουν υπηρεσιακοί προπονητές μετά την αποχώρηση του Γιώργου Αργυρόπουλου.
Ο Πάμισος θα έχει στο πλευρό του αρκετούς φιλάθλους μιας και διοργανώνεται εκδρομή από τη Μεσσήνη.

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ
Συνέχεια στην εξαιρετική πορεία που διαγράφει από την αρχή της χρονιάς θέλει να δώσει ο Τσικλητήρας Πύλου κερδίζοντας στο γήπεδο της Μεθώνης, που χρησιμοποιεί ως έδρα, τον πάντα υπολογίσιμο Αστέρα Αρφαρών. Η ομάδα της Πύλου την προηγούμενη αγωνιστική έφερε ισοπαλία με τη Μεθώνη χάνοντας στο τέλος τη νίκη και θέλει παρά τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει να επιστρέψει στις επιτυχίες κόντρα σε μία ομάδα που είναι στα μέτρα της. Με νίκη ο Τσικλητήρας θα κάνει ένα ακόμη βήμα προς την μαθηματική εξασφάλιση της παραμονής, όμως οι απουσίες είναι αρκετές. Συγκεκριμένα τραυματίες είναι οι Π. Καλδής (κάταγμα στην ποδοκνημική), Σωτηρόπουλος και Μάρης και τιμωρημένος ο Κατσιγιάννης.
Στον αντίποδα ο Αστέρας Αρφαρών έχει πάρει επτά βαθμούς στα τρία τελευταία παιχνίδια, όμως ακόμη παραμένει χαμηλά στο βαθμολογικό πίνακα και έχει ανάγκη τους βαθμούς. Ο Τάκης Βούτσας και οι παίκτες ξέρουν τις δυσκολίες της αναμέτρησης και είναι αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα για να επιστρέψουν με βαθμολογικό όφελος στη βάση τους. Σημαντική απουσία θα είναι ο Τσιλίκος που θα λείψει λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, ενώ εκτός παραμένει ο τραυματίας Ματθαίος.

ΕΡΑΝΗ - ΑΝΔΡΟΥΣΑ
Να εκμεταλλευτεί την έδρα της και να προσθέσει τρεις ακόμη βαθμούς στο ενεργητικό της θέλει η Εράνη που υποδέχεται αύριο την Ανδρούσα. Οι "πράσινοι" την προηγούμενη αγωνιστική πήραν το διπλό στην έδρα του Α.Ο. Φαραί και θέλουν με νέα νίκη να πλησιάσουν ακόμη πιο πολύ στην κορυφή, σε συνάρτηση του τι θα γίνει στο ντέρμπι της Κυπαρισσίας με τον Πάμισο.
Ο αγώνας πάντως θέλει μεγάλη προσοχή γιατί η Ανδρούσα έχει δείξει τα… δόντια της σε πολλά παιχνίδια, με τελευταίο αυτό με τον Εθνικό Μελιγαλά. Ο Χρονόπουλος που θα κάνει αρθροσκόπηση είναι νοκ άουτ, όμως σημαντική είναι η επιστροφή του Κόλλια που εξέτισε την ποινή του μετά από 4 αγωνιστικές και υπολογίζεται από τον Μιχάλη Ζάγκο. Επίσης ετοιμοπόλεμος θα είναι πιθανότατα ο Κιούτακ.
Η Ανδρούσα διαγράφει πολύ καλή πορεία όντας 8 βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και θα πάει δίχως ιδιαίτερο άγχος στα Φιλιατρά, αφού ξέρει πως παίζει με έναν ανώτερο αντίπαλο.
Φυσικά ο στόχος της είναι να έχει βαθμολογικό όφελος και από αυτό το παιχνίδι και παίζοντας "σφιχτά" και με έμφαση στις αντεπιθέσεις μπορεί να τα καταφέρει.
Ο τεχνικός Κώστας Καλογερόπουλος δεν υπολογίζει στους τραυματίες Φαράντο, Λάζαρη και στον τιμωρημένο Κατζιλιέρη

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ - ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ
Από την 7η αγωνιστική αγνοεί τη νίκη η Σπερχογεία έχοντας αυτό το διάστημα τρεις ήττες και δύο ισοπαλίες και έτσι έχει βρεθεί χαμηλά στη βαθμολογία. Αυτό σημαίνει πως η νίκη στο αυριανό εντός έδρας ματς με τον Τέλλο Αγρα είναι επιτακτική ανάγκη, κόντρα σε ένα αντίπαλο που εμφανίζεται ανεβασμένος το τελευταίο διάστημα.
Ο προπονητής Τάσος Χατζηαγγελής εκτός από τους Καλλιντέρη και Μαλλικούρτη έχει όλους τους άλλους ποδοσφαιριστές στη διάθεση του, με τον Γ. Δωδέκατο να είναι πλέον 100% έτοιμος.
Από την άλλη ο Τέλλος Αγρας πηγαίνει στη Σπερχογεία έχοντας ένα σερί τριών συνεχόμενων νικών. Οι "ερυθρόλευκοι" θέλουν να δώσουν συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα, γνωρίζουν όμως πως ο αυριανός τους αντίπαλος είναι πιο δυνατός από τους προηγούμενους τρεις.
Ο Αγρας θέλει να βρεθεί πιο ψηλά στο βαθμολογικό πίνακα και με την εικόνα των τελευταίων αγωνιστικών μπορεί να τα καταφέρει.
Οι Γεωργόπουλος και Γεωργακόπουλος που εξέτισαν τις ποινές τους θα βρίσκονται στη διάθεση του Γιώργου Μηλίτση, όπως και ο Κολεζνιτσένκο.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

Σάββατο 21/12

Ολυμπιακός Καλαμάτας - Α.Ο. Φαραί
Γήπεδο ΚΤΕΛ "Γ. Λουκαρέας", 3 μ.μ.
Λάμιας, Αδαμόπουλος, Βρυώνης
Εθνικός Μελιγαλά - Μεθώνη
Γήπεδο Μελιγαλά, 3 μ.μ.
Αλεξέας, Σερεμέτης, Τσίρμπας
Δώριο - Ομόνοια
Γήπεδο Δωρίου, 3 μ.μ.
Καρβούνης, Αθανασοπούλου, Ι. Γιαννέτσος
Απόλλων Καλαμάτας - Διαβολίτσι
Αθλητικό κέντρο ΕΠΣΜ, 6 μ.μ.
Μπλάνας, Τουρλομούσης, Κότσαρης

Κυριακή 22/12

Κυπαρισσία - Πάμισος
Γήπεδο Κυπαρισσίας, 3 μ.μ.
Τσεκούρας, Τσίρμπας, Καστανάς
Εράνη - Ανδρούσα
Γήπεδο Φιλιατρών, 3 μ.μ.
Γιαννόπουλος, Κατσάς, Ι. Γιαννέτσος
Σπερχογεία - Τέλλος Αγρας
Γήπεδο Σπερχογείας "Π. Γεωργανάς", 3 μ.μ.
Πλακογιάννης, Αθανασοπούλου, Γκούμας
Τσικλητήρας Πύλου - Αστέρας Αρφαρών
Γήπεδο Μεθώνης, 3 μ.μ.
Ζαρακοβίτης, Ρέκκας, Τσουκάλη

Η βαθμολογία
(σε 12 αγώνες)
1. Πάμισος    30-10    30
2. Κυπαρισσία    26-11    29
3. Εθνικός Μελιγαλά    23-7    26
4. Εράνη    13-6    22
5. Τσικλητήρας Πύλου    18-16    21
6. Ανδρούσα    17-15    18
7. Τέλλος Αγρας    16-17    17
8. Α.Ο. Φαραί    10-9    15
9. Αστέρας Αρφαρών    13-12    14
10. Σπερχογεία    13-16    13
-. Ολυμπιακός Καλαμάτας    8-11    13
12. Δώριο    7-16    11
-. Διαβολίτσι    13-19    11
14. Απόλλωνας Καλαμάτας    5-20    10
15. Μεθώνη    12-28    8
16. Ομόνοια    9-20    6