Δευτέρα, 11 Ιούνιος 2018 17:22

Οι προσπάθειες τριών ετών απέδωσαν στο Καλό Νερό

Γράφτηκε από τον

Πραγματοποιώντας αξιόλογη πορεία στον 1ο όμιλο του πρωταθλήματος της Β’ τοπικής, το Καλό Νερό κατόρθωσε να πάρει την πρώτη θέση και τον τίτλο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Καλό Νερό συγκέντρωσε 65 βαθμούς έχοντας συνολικά 21 νίκες, δύο ισοπαλίες και μόλις μία ήττα. Επίσης είχε την καλύτερη επίθεση με 75 γκολ, αλλά και την καλύτερη άμυνα με 15 στον όμιλο του.

Η επιβράβευση για την αξιόλογη πορεία, ήταν όχι μόνο η κατάκτηση του πρωταθλήματος στον όμιλο του, αλλά και η άνοδος για πρώτη φορά στην ιστορία του σε μεγαλύτερη κατηγορία.

Η ομάδα είχε πρωταγωνιστικές βλέψεις και τα προηγούμενα χρόνια, όμως δεν κατέστη δυνατόν να φτάσει να διεκδικήσει μια από τις θέσεις της ανόδου, με εξαίρεση πριν από δύο χρόνια που το πέτυχε μέσα από αγώνα μπαράζ, όμως στάθηκε άτυχη. Συγκεκριμένα, πριν από δύο χρόνια κατέλαβε την 2η θέση στον 1ο όμιλο και σύμφωνα με την προκήρυξη του πρωταθλήματος της Β’ τοπικής αντιμετώπισε σε αγώνα μπαράζ τη δευτεραθλήτρια του β’ ομίλου, Θύελλα Χαρακοπιού, την οποία νίκησε και εξασφάλισε την άνοδο. Ομως δεν συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Α1, μιας και η Καλαμάτα υποβιβάστηκε και η πρωταθλήτρια Μεσσηνίας, Κυπαρισσία, επίσης σε αγώνα μπαράζ με τη Σπάρτη δεν κατάφερε να ανέβει στη Γ’ εθνική.

Ο Σάκης Διονυσόπουλος μιλά στην “Ε”

Αυτή η ατυχία δεν στάθηκε ικανή ώστε η ομάδα να χάσει τον προσανατολισμό της και διατηρώντας το έμψυχο δυναμικό της συνέχισε τα επόμενα δύο χρόνια την προσπάθεια για άνοδο. Φέτος, όπως αποδείχθηκε η χρονιά ήταν δικής της, αφού κατόρθωσε να υλοποιήσει το στόχος της ανόδου.

Για την επιτυχία αυτή του Καλού Νερού επικοινωνήσαμε με τον προπονητή Σάκη Διονυσόπουλο, ο οποίος μας παραχώρησε μίνι συνέντευξη.

- Ηταν στόχος η κατάκτηση του πρωταθλήματος; Ηρθε εύκολα ο τίτλος;

“O στόχος από την αρχή της φετινής αγωνιστικής περιόδου ήταν να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και να σιγουρέψουμε την άνοδο. Το προσπαθούσαμε τα τρία τελευταία χρόνια και φέτος μας βγήκε. Η προσπάθεια είχε ξεκινήσει με τον Γιώργο Μητρόπουλο, πριν από δύο χρόνια που είχε διπλό ρόλο του παίκτη προπονητή”.

- Ποιο ήταν το μυστικό της φετινής εντυπωσιακής πορείας;

“Το μυστικό της φετινής πορείας ήταν πως η ομάδα ήταν μια οικογένεια. Ολα τα παιδιά μεταξύ τους είναι φίλοι, καθώς οι πιο πολλοί γνωρίζονται χρόνια. Επίσης είναι και οι περισσότεροι από την ευρύτερη περιοχή της Κυπαρισσίας και αυτά τα χρόνια είχαν δημιουργήσει μια οικογένεια. Αυτό το οικογενειακό κλίμα πιστεύω ότι ήταν που έκανε τη διαφορά σε σχέση με τις άλλες ομάδες. Αλλο ένα στοιχείο ήταν και η ποιότητα των παικτών γιατί οι περισσότεροι είχαν γνώσεις και εμπειρίες γιατί έχουν παίξει ποδόσφαιρο σε παραπάνω κατηγορίες”.

- Πως ήταν το επίπεδο του πρωταθλήματος;

“Δεν ήταν εύκολο το πρωτάθλημα, όπως νομίζω ότι κανένα πρωτάθλημα δεν είναι εύκολο. Οι 5 πρώτες ομάδες ήταν πιο ανταγωνιστικές και ξεχώριζαν, όμως όλα τα παιχνίδια έκρυβαν τους κινδύνους τους. Υπήρχαν έμπειρες ομάδες, όπως ο Μεσσηνιακός και ο Αστέρας Αρφαρών, που μπορεί να μην ξεκίνησαν τους αγώνες όπως θα ήθελαν όμως στο β’ γύρο έκαναν αξιόλογη πορεία και έκαναν πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα”.

- Το πλάνο για τη νέα σεζόν και στόχοι;

“Ο κύριος στόχος θα είναι να διατηρηθεί η ομάδα στην κατηγορία και να μπορέσει να βρεθεί μέσα στην πρώτη 5άδα. Σίγουρα δεν θα θέλει να κινδυνεύσει και γι’ αυτό θα επιδιώξει να έχει μια άνετη παραμονή. Βέβαια το πρωτάθλημα σε αυτή την κατηγορία δεν είναι εύκολο. Οι ομάδες είναι πολύ ανταγωνιστικές και όλα τα ματς θα είναι ντέρμπι για εμάς. Θα είναι δύσκολα παιχνίδια και δεν θα υπάρχει εύκολο ματς. Είναι ένα πρωτάθλημα όπου συμμετέχουν ιστορικές ομάδες όπως η Μεθώνη, το Δώριο, το Πεταλίδι, η Αναγέννηση. Μάλιστα οι δύο τελευταίες ομάδες στο παρελθόν έχουν παίξει και στη Δ’ εθνική”.