Τρίτη, 12 Ιούνιος 2018 14:14

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: “Να γίνει η Μαύρη Θύελλα το κέντρο της πόλης” (φωτό)

Γράφτηκε από τον

“Θέλουμε να κάνουμε ξανά τα παιδιά να κυκλοφορούν στην πόλη φορώντας τη φανέλα της Μαύρης Θύελλας”...

Σε αυτή την πρόταση συμπυκνώνεται το όραμα και το πλάνο που έχει ο Γιάννης Χριστόπουλος για την ομάδα της Καλαμάτας και αυτό ανέλυσε στη χθεσινή επίσημη παρουσίασή του ως νέος προπονητής της “Μαύρης Θύελλας”.

Μια παρουσίαση που φιλοξενήθηκε στον συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου «Horizon Blue» και δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από εκδηλώσεις επαγγελματικών ομάδων. Το ευχάριστο ήταν πως σε αυτή τη νέα αρχή που επιδιώκει να κάνει η διοίκηση της Καλαμάτας με τον Γιάννη Χριστόπουλο στο τιμόνι, φάνηκε να υπάρχει συσπείρωση και σύμπνοια.

Ποιοι έδωσαν το “παρών”

Η αίθουσα στο «Horizon Blue» είχε πολύ κόσμο, απλούς φιλάθλους της ομάδας, οργανωμένους οπαδούς, πολλούς παλαίμαχους της Καλαμάτας, επιχειρηματίες αλλά και αρκετούς επίσημους προσκεκλημένους. Συγκεκριμένα το “παρών” έδωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Δημήτρης Κουκούτσης, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ο πρόεδρος του Αθλητικού Φορέα Νίκος Μπασακίδης, ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ Βασίλης Σπηλιώτης, ο πρόεδρος των παλαιμάχων της Καλαμάτας Μανώλης Θεοδώρου, ο πρόεδρος του Μεσσηνιακού Τάκης Στασινόπουλος, ο πρώην πρόεδρος της “Μαύρης Θύελλας” Γιώργος Ράλλης, ο πρόεδρος του συνδέσμου προπονητών Μεσσηνίας Αγγελος Σκαφιδάς και αρκετοί αυτοδιοικητικοί και άνθρωποι του ποδοσφαίρου.

Η παρουσίαση της χθεσινής συνέντευξης τύπου έγινε από τον δημοσιογράφο Μπάμπη Παπακωνσταντίνου και στο πάνελ βρέθηκαν ο πρόεδρος της Καλαμάτας Αποστόλης Κουκούτσης, ο εξωδιοικητικός ηγέτης και βασικός χρηματοδότης της Αγαθοκλής Χριστόπουλος και φυσικά ο προπονητής Γιάννης Χριστόπουλος.

Αγ. Χριστόπουλος: “Δεν περισσεύει κανείς”

Πρώτος το λόγο πήρε ο Αγαθοκλής Χριστόπουλος ο οποίος αφού ευχαρίστησε άπαντες για την παρουσία τους στην εκδήλωση, έκανε ειδική μνεία στον Παύλο Γιαννακόπουλο ο οποίος έφυγε την Κυριακή από τη ζωή, χαρακτηρίζοντάς τον “φωτεινό παράδειγμα στο χώρο του αθλητισμού”.

Ακόμη τόνισε πως αυτός και η διοίκηση θα κάνουν ότι είναι δυνατόν για να φτάσει η Καλαμάτα πολύ ψηλά. “Υπάρχουν ελπίδες και προσδοκίες για μια νέα αρχή και σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανένας. Μακάρι του χρόνου να είμαστε στη Β’ εθνική. Ο κόσμος θα έρθει στο γήπεδο αν δει νίκες και καλό ποδόσφαιρο”. Ο βασικός χρηματοδότης της ομάδας έκανε επίθεση προς την Πολιτεία και την ΕΠΟ τονίζοντας πως είναι ενάντια στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, επισημαίνοντας πως ακόμη δεν ξέρουν τι θα γίνει τη νέα χρονιά με τη Γ’ εθνική, πόσες και ποιες ομάδες θα έχει ο όμιλος ούτε πότε θα ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα.

Κουκούτσης: “Καλωσορίζω τον

κορυφαίο Ελληνα προπονητή”

Στη συνέχεια μίλησε ο πρόεδρος της ομάδας Αποστόλης Κουκούτσης, ο οποίος είπε: “Η αθρόα προσέλευση του κόσμου φανερώνει το μέγεθος της ευθύνης που έχω αναλάβει. Το πρώτο βήμα έγινε με την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον κ. Γιάννη Χριστόπουλο και νομίζω πως το τρένο έχει μπει στις ράγες. Καλωσορίζω λοιπόν τον κορυφαίο Ελληνα προπονητή και του εύχομαι καλή επιτυχία”.

Με τη σειρά του ο Γιάννης Χριστόπουλος ανέλυσε το πλάνο που έχει για την ομάδα της Καλαμάτας, επισημαίνοντας πως πρέπει να οργανωθεί σε όλα τα επίπεδα κάνοντας παράλληλα πρωταθλητισμό και λέγοντας πως ζητούμενο είναι η διάρκεια για να επιτευχθούν οι στόχοι.

“Εχω ιδέες και όραμα για

την Καλαμάτα και τον τόπο μου”

“Η Καλαμάτα δεν είναι για μένα άλλη μια ομάδα, είναι ιδέα, είναι όνειρα, είναι αναμνήσεις και το συναίσθημα έπαιξε ρόλο στο να αναλάβω την ομάδα της πόλης μου. Το πρώτο δελτίο του ως ποδοσφαιριστής το έκανα στην Καλαμάτα, για πρώτη φορά προπόνησα την Κ16 της Καλαμάτας το 1999. Με συνδέουν πολλά με αυτή την ομάδα και έχω ιδέες και όραμα να βοηθήσω την Καλαμάτα και τον τόπο μου. Στα 51 χρόνια ζωής της η “Μαύρη Θύελλα” έχεις καλές, πολύ καλές, αλλά και άσχημες στιγμές. Δεν κατάφερε να σταθεροποιηθεί σε υψηλό επίπεδο γιατί έλειπε ο οικονομικός παράγοντας. Θέλουμε να αλλάξουμε αυτές τις συνθήκες και η ομάδα να αποκτήσει σταθερότητα και να είναι ανταποδοτική σε αυτούς που την βοηθούν”.

Στόχος η άνοδος και η οργάνωση σε όλα τα επίπεδα

Για τους στόχους της “Μαύρης Θύελλας” ο 45χρονος προπονητής επισήμανε:

“Θέλουμε να λειτουργήσουμε οργανωτικά σε καλύτερα επίπεδα και η ομάδα να είναι πιο ελκυστική στους φιλάθλους. Οραμά μου είναι να βελτιώσω την προσέγγιση του κόσμου προς την ομάδα. Ιδανική Κυριακή για μένα θα είναι όταν οι παίκτες της Καλαμάτας θα τα έχουν δώσει όλα και ο κόσμος θα τους χειροκροτήσει ανεξαρτήτου αποτελέσματος. Θέλω η “Μαύρη Θύελλα” να γίνει το κέντρο της πόλης, να κυκλοφορούν ξανά τα παιδιά στην πόλη φορώντας τη φανέλα της. Αγωνιστικά ακόμη είμαστε μακριά από εκεί που θέλουμε να φτάσουμε. Δεν υπάρχουν ακόμη οι κατάλληλες συνθήκες για να προσελκύσουμε παίκτες. Θα επιδιώξω να φτιάξω μια ομάδα που θα έχει τη δική μου φιλοσοφία και θα κάνει κάθε χρόνο πρωταθλητισμό. Στόχος μας είναι το ρόστερ να μην έχει πολλές αλλαγές κάθε χρόνο και πρώτο μας μέλημα είναι τα καλά αποδυτήρια, η σωστή νοοτροπία και η ομάδα να έχει πνεύμα νικητή. Τίποτα δεν είναι εύκολο, χρειάζεται σκληρή δουλειά, επιμονή, υπομονή και διάρκεια στην προσπάθεια από εμάς και στη στήριξη από τον κόσμο”.

“Την υγεία σε μία ομάδα δεν

την κάνουν τα πολλά χρήματα...”

Σε ερώτηση τι τον κέρδισε και είπε το “ναι” στη διοίκηση του Αγαθοκλή Χριστόπουλο, ενώ πέρυσι το καλοκαίρι δεν τα είχε βρει με τη διοίκηση του Σταύρου Παπαδόπουλου, ο έμπειρος τεχνικός απάντησε: “Είμαι 19 χρόνια προπονητής σε ομάδες υψηλού επιπέδου και είδα μια νέα πρόκληση στην καριέρα μου. Με κέρδισαν ο χαρακτήρας και η προσωπικότητας τους.

Οι διοικούντες έχουν όραμα, στόχους και υπάρχουν τα εχέγγυα να τα πραγματοποιήσουν. Την υγεία σε μία ομάδα άλλωστε δεν την κάνουν τα πολλά χρήματα...”.

Για έδρα το γήπεδο του Μεσσηνιακού

Ακόμη ο κ. Χριστόπουλος έκανε γνωστό πως η Καλαμάτα είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με τον Μεσσηνιακό ώστε να χρησιμοποιήσει και τη νέα σεζόν ως έδρα το γήπεδο του Μεσσηνιακού. Οσον αφορά τους συνεργάτες του στο προπονητικό τιμ, είπε πως θα ανακοινωθούν το προσεχές διάστημα.

Σε ότι έχει να κάνει με το ρόστερ ο 45χρονος προπονητής είπε ότι μετά τις 3 ανανεώσεις παικτών (Αθανασόπουλος, Λιόλιος, Ζαχαρόπουλος) στόχος είναι να εμπλουτιστεί η βάση της ομάδας με Μεσσήνιους παίκτες και ύστερα να γίνουν οι μεταγραφές που χρειάζονται ώστε η ομάδα να διεκδικήσει το πρωτάθλημα και την άνοδο στη Β’ εθνική. “Πρέπει να συνδυάσουμε την ανέλιξη των νεαρών παικτών και τον πρωταθλητισμό. Σκοπός μας είναι να δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση στις ακαδημίες”.

Παρέμβαση έκανε ο ανεξάρτητος βουλευτής Δημήτρης Κουκούτσης που μιλώντας ως φίλαθλος είπε πως είναι τιμή της ομάδας να έχει προπονητή τον Γιάννη Χριστόπουλο και ρώτησε για το ύψος του μπάτζετ και για το αν οι στόχοι είναι βραχυπρόθεσμοι η μακροπρόθεσμοι. “Ας ελπίσουμε ότι σήμερα γίνεται μια νέα αρχή”, είπε κλείνοντας.

Απαντώντας ο Γιάννης Χριστόπουλος είπε πως το μπάτζετ θα είναι ικανοποιητικό για να ανέβει κατηγορία η Καλαμάτα, δεν θα διατεθεί όμως όλο για μεταγραφές, αλλά και σε άλλα οργανωτικά επίπεδα.