Τρίτη, 12 Ιούνιος 2018 17:02

Δεν πήραν άδεια για τη νέα σεζόν Παναθηναϊκός και Πανιώνιος

Γράφτηκε από τον

Παναθηναϊκός, Πανιώνιος, Πλατανιάς και Κέρκυρα είναι οι τέσσερις ομάδες που δεν αδειοδοτήθηκαν από την ΕΠΟ. Ποια η διαφορά στις ποινές των "πρασίνων" από τις υπόλοιπες ΠΑΕ.

H αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ δεν χορήγησε άδεια συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα της Super League στον Παναθηναϊκό, τον Πανιώνιο, τον Πλατανιά και την Κέρκυρα, όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη.

Οι "πράσινοι" δεν αδειοδοτήθηκαν για πέντε άρθρα του κανονισμού αδειοδότησης και πλέον αντιμετωπίζουν τιμωρία αφαίρεσης 6 βαθμών από τη νέα σεζόν και απαγόρευσης ελεύθερης πραγματοποίησης μεταγραφών.

Ο Πανιώνιος επίσης δεν πήρε άδεια, όμως μόνο για το άρθρο 52 που αφορά το πλάνο βιωσιμότητας, με συνέπεια να κινδυνεύει μόνο με πρόστιμο και γι' αυτό ήδη απέκτησε τον 27χρονο τερματοφύλακα Ζερεμί Μαλέρμπ, που σε περίπτωση που είχε τις κυρώσεις των "πρασίνων", δεν θα ήταν σε θέση να τον υπογράψει.

Επιπροσθέτως, χωρίς άδεια έμειναν Πλατανιάς και Κέρκυρα, οι δύο σύλλογοι που υποβιβάστηκαν πέρυσι, επίσης εξαιτίας του άρθρου 52, χωρίς ωστόσο να τις επηρεάζει άμεσα, εφόσον δεν αλλάξει δραστικά η εικόνα της Super League τη νέα σεζόν και δεν ισχύσει ο υποβιβασμός τους.

Οι τέσσερις ΠΑΕ έχουν το δικαίωμα να εφεσιβάλλουν την απόφαση εντός τριών ημερών.

Η ενημέρωση της ΕΠΟ

"Το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, κατά την συνεδρίασή του την 12/06/2018, εξέτασε τους φακέλους των τεσσάρων ΠΑΕ της Α' Εθνικής Κατηγορίας (Super League) που δεν είχαν εξασφαλίσει άδεια συμμετοχής στις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA, προκειμένου να αποφασίσει για την χορήγηση ή μη άδειας συμμετοχής τους στη διοργάνωση της Ά Επαγγελματικής Κατηγορίας και έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:

Δεν χορηγεί άδεια συμμετοχής στη διοργάνωση της Α΄ Επαγγελματικής Κατηγορίας (άδεια Super League) στην ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΜΥΡΝΗΣ, λόγω μη εκπλήρωσης του άρθρου 52 του Κανονισμού Αδειοδότησης Ομάδων ΕΠΟ (εκδ. 2017).

Δεν χορηγεί άδεια συμμετοχής στη διοργάνωση της Α΄ Επαγγελματικής Κατηγορίας (άδεια Super League) στην ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ, λόγω μη εκπλήρωσης των άρθρων 47, 48, 49, 50 και 52 του Κανονισμού Αδειοδότησης Ομάδων ΕΠΟ (εκδ. 2017).

Δεν χορηγεί άδεια συμμετοχής στη διοργάνωση της Α΄ Επαγγελματικής Κατηγορίας (άδεια Super League) στην ΠΑΕ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΛΑΤΑΝΙΑ, λόγω μη εκπλήρωσης του άρθρου 52 του Κανονισμού Αδειοδότησης Ομάδων ΕΠΟ (εκδ. 2017).

Δεν χορηγεί άδεια συμμετοχής στη διοργάνωση της Α΄ Επαγγελματικής Κατηγορίας (άδεια Super League) στην ΠΑΕ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΣΣΙΟΠΗΣ, λόγω μη εκπλήρωσης του άρθρου 52 του Κανονισμού Αδειοδότησης Ομάδων ΕΠΟ (εκδ. 2017).

Κατά των ανωτέρω απορριπτικών αποφάσεων μπορεί να ασκηθεί έφεση εντός προθεσμίας τριών ημερολογιακών ημερών από την κοινοποίησή τους".
Πηγή: sport24.gr

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ