Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2013 14:39

Παλικαρίσιο διπλό με δέκα παίκτες ο Μεσσηνιακός στην Αμαλιάδα!

Γράφτηκε από τον
Παλικαρίσιο διπλό με δέκα παίκτες ο Μεσσηνιακός στην Αμαλιάδα!


Αν και αγωνίστηκε με δέκα παίκτες από το 35' ο Μεσσηνιακός έφυγε σήμερα νικητής από την Αμαλιάδα κόντρα στον Αστέρα Αμαλιάδας/ Πανόπουλο.  Οι ψυχωμένοι "πράσινοι" έδειξαν χαρακτήρα μετά την αποβολή του Κουρεντζή και κράτησαν το πολύτιμο 0-1 που διαμορφώθηκε από το 30' με το γκολ του Τσουλάκου.  Ετσι πανηγύρισαν την 4η συνεχόμενη νίκη τους στο πρωτάθλημα της Γ' εθνικής και απομακρύνθηκαν έξι βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού. Απέχουν δε μόλις μια νίκη από τη δεύτερη της βαθμολογίας Αχαϊκή και 8 βαθμούς από την πρωτοπόρο και ευχάριστη έκπληξη Α.Ε. Καραϊσκάκη.


Για πρώτη φορά όμως συμπλήρωσαν καρέ επιτυχιών και αρχίζουν να βλέπουν πιο ψηλά.
Στο σημερινό παιχνίδι ο Μεσσηνιακός έβγαλε πάθος και με έξυπνη τακτική κράτησε τους τρεις βαθμούς απέναντι σε μια ομάδα που έπαιζε το τελευταίο της χαρτί για την παραμονή.
Η αλήθεια είναι ότι οι γηπεδούχοι πίεσαν στο φινάλε, αλλά ο Ζησιμάτος όποτε χρειάστηκε δήλωσε… παρών. Επίσης ο Μεσσηνιακός είχε την τύχη να αστοχήσει ο Λαμπρογεώργος σε πέναλτι, στη φάση που στοίχησε και την αποβολή του Κουρεντζή. Συγκεκριμένα ο Τζουανόπουλος έδειξε την άσπρη βούλα (έπειτα από υπόδειξη του βοηθού) σε τράβηγμα του αμυντικού του Μεσσηνιακού στον Λυμπέρη. Ο επιθετικός του Αστέρα όμως έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ από το οριζόντιο δοκάρι.
Ετσι παρέμεινε το 0-1 που σημειώθηκε στο 30' με εξαιρετικό πλασέ του Τσουλάκου από το ύψος της περιοχής. Μάλιστα ο Μεσσηνιακός είχε την ευκαιρία να κάνει δύο τα τέρματά του πριν το ημίχρονο, αλλά ο Ταχματζίδης νικήθηκε από τον Αντωνόπουλο.
Ο Αστέρας πριν από τη φάση του πέναλτι  είχε απειλήσε με το πλασέ του Λυμπέρη στο 9' (έδιωξε ο Ζησιμάτος) και με το πλασέ του Κωνσταντινίδη στο 24 (άουτ).
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Δ. Τσάκωνας πέρασε το Μπαστακό στη θέση του Βιτάλι προκειμένου να καλύψει το κενό του Κουρεντζή. Στην κορυφή της επίθεσης έπαιζε ο Τσουλάκος. Βασικό μέλημα ήταν να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα και και τα κατάφερε αφού στο 49' ο Λυμπέρης πλάσαρε άουτ, ενώ στο 68' ο Λαμπρογεώργος δεν μπόρεσε να σκοράρει με κοντινή προβολή. Στην επόμενη φάση, σε αντεπίθεση  ο Τσουλάκος σημάδεψε με σουτ το οριζόντιο δοκάρι. Μετά το 70' ο Μ.Γ.Σ. έπαιξε με τρεις κεντρικούς αμυντικούς και με ισάριθμα αμυντικά χαφ προκειμένου να κλείσει τους διαδρόμους για την εστία του Ζησιμάτου.
Ο Αστέρας πίεσε για την ισοφάριση, αλλά στο 75' ο Ζησιμάτος είπε όχι στον Βάτση, όπως και στο 90' στο ανάποδο ψαλίδι του Παπαθεοδώρου και έτσι γράφτηκε αυτό το 0-1.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ:  Α. Αντωνόπουλος, Γερασιμόπουλος, Σάκκος (79΄ Τζουμάκας), Κουτελιέρης, Καμαρινός, Σταματέας (65΄Βατσής), Κωνσταντινίδης, Λαμπρογεώργος, Παρασκευόπουλος (52΄Θ. Αντωνόπουλος), Λυμπέρης, Παπαθεοδώρου.
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ: Ζησιμάτος, Νινιός, Δασκαλάκης, Κουρεντζής, Μπιμπίρης, Μπεγέτης, Αργυρόπουλος, Ταχματζίδης (70΄Τσουκάλης), Βιτάλι (47΄Μπαστακός), Τσουλάκος, Χελάς (86΄Πετρόγιαννης).