Σάββατο, 23 Ιούνιος 2018 11:39

Στο Κύπελλο Ελλάδας η “Μαύρη Θύελλα”

Γράφτηκε από τον

Η χθεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, παρουσία των μελών της Επιτροπής Παρακολούθησης των FIFA και UEFA, έβγαλε και μια είδηση που αφορά άμεσα την Κυπελλούχο Μεσσηνίας “Μαύρη Θύελλα”.

Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκε από τον πρόεδρο της επιτροπής διοργανώσεων κ. Ψαρόπουλο, και ενεκρίθη, το σύστημα διεξαγωγής του Κυπέλλου Ελλάδος 2018-19, στο οποίο προβλέπεται να μετάσχουν οι 16 ομάδες της Super League, οι 16 ομάδες της Football League και οι 53 κυπελλούχοι των ΕΠΣ της περιόδου 2017-18.

Η Καλαμάτα λοιπόν, ως Κυπελλούχος Μεσσηνίας, θα επιστρέψει στο Κύπελλο Ελλάδας μετά από αρκετά χρόνια.

Για τον τρόπο διεξαγωγής του Κυπέλλου δεν έγιναν γνωστά χθες πολλά πράγματα, ωστόσο είναι πιθανόν στους πρώτους γύρους να μην συμμετέχουν οι ομάδες της Σούπερ Λίγκα.

Από εκεί και πέρα, δεν διευκρινίζεται σε ποιο Κύπελλο θα συμμετέχουν οι ομάδες της Γ’ εθνικής (κάτι που αφορά τον Πάμισο). Λογικά πάντως θα συμμετέχουν στα Κύπελλα των ΕΠΣ. Επίσης οι Κυπελλούχοι των ΕΠΣ της περασμένης σεζόν που θα αγωνιστούν φέτος στο Κύπελλο Ελλάδας (όπως η Καλαμάτα), λογικά δεν θα συμμετέχουν και στα κύπελλα των ΕΠΣ.

Από εκεί και πέρα, αξίζει να σημειωθεί πως χθες παρουσιάστηκε από τον πρόεδρο της τεχνικής επιτροπής και αναπληρωτή πρόεδρο της επιτροπής εθνικών ομάδων κ. Βρακά, και ενεκρίθη προς υλοποίηση, το νέο πλάνο ανάπτυξης ποδοσφαίρου 2018-2024 με τίτλο «Μπάλα παντού!»

Τελευταίο ματς με Θρασύβουλο το 2012

Η Καλαμάτα επιστρέφει στο Κύπελλο Ελλάδας μετά από έξι περίπου χρόνια. Τελευταία της συμμετοχή ήταν τη σεζόν 2012-2013. Συγκεκριμένα, στις 24 Οκτωβρίου του 2012 είχε υποδεχθεί (με προπονητή τον Γιώργο Μπένο) στο Δημοτικό Στάδιο τον Θρασύβουλο (ομάδα Β’ εθνικής τότε) και είχε αποκλειστεί στην διαδικασία των πέναλτι, παρότι ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα.

Η κανονική διάρκεια και η παράταση είχαν λήξει με 1-1 (Τσιμικλής 32’, Βασιλείου 11’) με το Θρασύβουλο να παίρνει την πρόκριση στην διαδικασία των πέναλτι με 4-3.

Τα επόμενα χρόνια η Καλαμάτα δεν είχε παίξει στο Κύπελλο Ελλάδας αφού οι ομάδες της Γ” εθνικής συμμετείχαν στο Κύπελλο Γ’ εθνικής που ιδρύθηκε τη σεζόν 2013-2014.

Σε εξέλιξη ο σχεδιασμός σε όλα τα επίπεδα

Στις τάξεις της “Μαύρης Θύελλας” ο σχεδιασμός συνεχίζεται σε όλα τα επίπεδα. Ο πρόεδρος Αποστόλης Κουκούτσης και ο προπονητής Γιάννης Χριστόπουλος είναι αυτοί που τρέχουν όλα τα θέματα, τα οποία δεν είναι και λίγα...

Κατ’ αρχήν το θέμα των χορηγιών και των διαφημιζόμενων εταιριών στο γήπεδο, είναι στην κορυφή της λίστας αυτή τη στιγμή. Παράλληλα, την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν και τα εισιτήρια διαρκείας της ομάδας, ο τρόπος διάθεσης, οι τιμές, οι παροχές κτλ.

Γήπεδο Μεσσηνιακού και Παλιάμπελα

Το γεγονός ότι η ομάδα συμφώνησε έγκαιρα με το Μεσσηνιακό και θα έχει και τη νέα σεζόν έδρα το γήπεδο του Μεσσηνιακού, είναι η πρώτη πολύ θετική και ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη για την “Μαύρη Θύελλα”. Πρέπει να σημειωθεί μάλιστα πως φέτος η Καλαμάτα θα έχει και την διαχείριση του κυλικείου, το οποίο μάλιστα θα είναι σε δύο σημεία αν τελικά χρησιμοποιηθεί και η βόρεια εξέδρα (μάλλον ως μαθητική).

Οσον αφορά το προπονητήριο στα Παλιάμπελα, στην Καλαμάτα περιμένουν ότι τον επόμενο μήνα θα έχουν γίνει οι απαραίτητες διορθώσεις στο χώρο και ότι ο τάπητας θα είναι σε θέση να φιλοξενήσει την προετοιμασία της ομάδας.

Ανανεώσεις και μεταγραφές

Οσον αφορά το ρόστερ, θυμίζουμε ότι μέχρι τώρα έχουν ανανεώσει την παραμονή τους στην ομάδα μόνο οι Βασίλης Αθανασόπουλος, Νίκος Λιόλιος και Μιχάλης Ζαχαρόπουλος. Τις επόμενες μέρες θα ξεκαθαρίσει τι μέλλει γενέσθαι και με τους υπόλοιπους, ωστόσο σε πρώτη φάση φαίνεται πως οι ανανεώσεις που θα ακολουθήσουν δεν θα είναι πολλές. Και όταν μιλάμε για ανανεώσεις αναφερόμαστε στους Ελληνες παίκτες, καθώς φαίνεται πως δεν τίθεται θέμα επιστροφής των ξένων παικτών της περσινής ομάδας.

Μεταγραφικά, ο Γιάννης Χριστόπουλος έχει καταρτίσει μια αρκετά μεγάλη λίστα με ονόματα παικτών που θα μπορούσαν να έρθουν στην Καλαμάτα. Με ορισμένους έχουν γίνει επαφές χωρίς ωστόσο να υπάρχει ακόμη κάποια προχωρημένη περίπτωση.

Πρέπει να σημειωθεί εδώ πως πέρα από το γεγονός ότι η Καλαμάτα δεν βιάζεται ιδιαίτερα για μεταγραφές και οι παίκτες (κυρίως από Β’ εθνική) έχουν μια διάθεση να περιμένουν λίγο προκειμένου να ξεκαθαρίσει το αν θα υπάρξει αναδιάρθρωση και να υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για την κατηγορία που θα αγωνιστούν οι ομάδες.

Τεχνικό τιμ και τεχνικός διευθυντής

Η συγκρότηση του τιμ που θα πλαισιώσει τον Γιάννη Χριστόπουλο είναι επίσης ένα θέμα που έχει τεθεί σε προτεραιότητα και αναμένεται να ξεκαθαρίσει την επόμενη εβδομάδα. Η περίπτωση του Γιώργου Πολυμενέα (σε ρόλο είτε γυμναστή είτε βοηθού προπονητή) είναι ιδιαίτερα πιθανή ενώ οι “μελανόλευκοι” ψάχνουν και για προπονητή τερματοφυλάκων. Παράλληλα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως φέτος η ομάδα θα έχει και τεχνικό διευθυντή.