Δευτέρα, 02 Ιούλιος 2018 13:09

Η πρώτη εικόνα για τη νέα Γ’ εθνική

Γράφτηκε από τον

Με δύο ομάδες θα εκπροσωπηθεί και τη νέα σεζόν η Μεσσηνία στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής.

Η Καλαμάτα ανανέωσε την παραμονή της στην κατηγορία τερματίζοντας στην 5η θέση του περσινού πρωταθλήματος ενώ ο Τσικλητήρας Πύλου δεν τα κατάφερε και υποβιβάστηκε. Ο δεύτερος εκπρόσωπος της Μεσσηνίας στην τρίτη κατηγορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου θα είναι λοιπόν ο πρωταθλητής της Α’ τοπικής Πάμισος. Η ομάδα της Μεσσήνης παράλληλα με τον τίτλο στην Α’ τοπική σφράγισε και το εισιτήριο για την Γ’ εθνική, στην οποία επιστρέφει μετά από 13 χρόνια.

Οι δύο Μεσσηνιακές ομάδες δεν γνωρίζουν ακόμη επίσημα τους αντιπάλους τους και τον όμιλο στον οποίο θα τοποθετηθούν. Και αυτό γιατί ο καταρτισμός των ομίλων αναμένεται να γίνει, όπως κάθε χρόνο, τον Αύγουστο, σε μια περίοδο δηλαδή που έχουν ολοκληρωθεί οι δηλώσεις συμμετοχής των ομάδων και υπάρχει μια ολοκληρωμένη εικόνα για το πόσες και ποιες ομάδες θα συμμετέχουν στην κατηγορία. Ηδη, από τι 115 ομάδες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην Γ’ εθνική έχουν δηλώσει πως δεν θα συμμετέχουν οι Αστέρας Μυστεγνων, Ελπίδα Σκουτάρεως και Κανάρης Νενήτων.

Δηλώσεις εώς 14 Αυγούστου,

σέντρα στις 23 Σεπτεμβρίου

Αυτό που γνωρίζουν οι ομάδες είναι ότι η σέντρα θα γίνει στις 23 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την απόφαση που πήρε πριν λίγες μέρες η εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ.

Οι ομάδες θα έχουν δικαίωμα να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 14 Αυγούστου, ενώ ο καταρτισμός των ομίλων θα γίνει με γεωγραφικά κριτήρια.

Οι πρωταθλήτριες ομάδες που δεν θα συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα, την θέση τους θα πάρουν οι δευτεραθλήτριες ομάδες οι οποίες θα έχουν δικαίωμα να δηλώσουν συμμετοχή μέσα σε 10 μέρες.

Οι πιθανοί αντίπαλοι των

Μεσσηνιακών ομάδων

Με βάση τα όσα ίσχυσαν πέρυσι στο πρωτάθλημα, μπορούν να γίνουν κάποιες εκτιμήσεις όσον αφορά τον όμιλο της “Μαύρης Θύελλας” και του Παμίσου, καθώς φαίνεται πως το μοντέλο δεν αλλάζει και θα πάμε και φέτος σε μια Γ’ εθνική με 8 ομάδες.

Αν ο 5ος όμιλος αποτελείται και φέτος από τις ομάδες των νομών που είχαν τοποθετηθεί πέρυσι σε αυτόν, τότε ο φετινός όμιλος θα είναι μεγαλύτερος σε αριθμό ομάδων.

Θυμίζουμε ότι πέρυσι στον όμιλο ήταν 12 ομάδες, από Μεσσηνία, Αρκαδία, Λακωνία, Αχαϊα, Ηλεία, Κεφαλλονιά και Ζάκυνθο.

Φέτος από τους παραπάνω 7 νομούς δεν υπάρχουν 12 αλλά 14 ή 15 ομάδες. Το ερωτηματικό έχει να κάνει με τον Αστέρα Αμαλιάδας.

Η ομάδα της Ηλείας περιμένει το τελικό αποτέλεσμα της έφεσης, την μορφή ενδεχόμενης αναδιάρθρωσης στις παραπάνω κατηγορίες που μπορεί να δημιουργήσει θέση καθώς και το ενδεχόμενο να μην μπορέσει να μετάσχει στη Β’ Εθνική κάποια ομάδα από αυτές που θα έχει δικαίωμα συμμετοχής, ώστε να πάρει τη θέση της.

Αν ο Αστέρας μείνει στην Γ’ εθνική, τότε οι ομάδες από τους παραπάνω 7 νομούς για τον 5ο όμιλο θα είναι 15.

Οι ομάδες αυτές είναι οι εξής: Κατ’ αρχήν υπάρχουν 7 ομάδες (με ερωτηματικό ο Αστέρας Αμαλιάδας) που έμειναν στην κατηγορία μετά το περσινό πρωτάθλημα, οι οποίες είναι: Αστέρας Αμαλιάδας, Αστέρας Βλαχιώτη, Πανηλειακός, Παναρκαδικός, Καλαμάτα, ΠΑΟ Βάρδας και Διαγόρας Βραχνέικων.

Υπάρχει επίσης ο Παναιγιάλιος που υποβιβάστηκε από την Β’ εθνική αλλά και οι 7 πρωταθλήτριες ομάδες των τοπικών πρωταθλημάτων των παραπάνω 7 νομών που είναι οι εξής: Πανμοβριακός (Αχαΐα), Πανθυρεατικός (Αρκαδία), ΑΕ Πελλάνας (Λακωνία), Νίκη Τραγανού (Ηλεία), Πάμισος (Μεσσηνία), ΑΟ Κατασταρίου (Ζάκυνθος), ΑΟ Εικοσιμίας (Κεφαλλονιά-Ιθάκη).

Σύνολο 15 ομάδες που θα μείνουν 14 αν ανέβει στην Β’ εθνική ο Αστέρας Αμαλιάδας.

Αν θέλουμε να δούμε τις παραπάνω ομάδες και γεωγραφικά, υπάρχουν 3 ή 4 από την Ηλεία (Αμαλιάδα με ερωτηματικό και Βάρδα, Πανηλειακός και Νίκη Τραγανού), 3 από την Αχαϊα (Παναιγιάλιος, Πανμοβριακός και Διαγόρας Βραχνέικων), δύο από την Αρκαδία (Παναρκαδικός και Πανθυρεατικός), δύο από την Μεσσηνία (Καλαμάτα και Πάμισος), δύο από την Λακωνία (Αστέρας Βλαχιώτη και ΑΕ Πελλάνας Καστορείου), μια από την Ζάκυνθο (ΑΟ Κατασταρίου) και μια από την Κεφαλλονιά-Ιθάκη (ΑΟ Εικοσιμίας).

 

 

 

 

 

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ