Δευτέρα, 02 Ιούλιος 2018 16:29

ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΑΣΤΑΚΟΣ: Επάγγελμα... πρωταθλητής!

Γράφτηκε από τον

Η κατάκτηση ενός τίτλου πρωταθλήματος είναι η κορυφαία στην καριέρα κάθε ποδοσφαιριστή και ο Αγγελος Μπαστακός μπορεί να υπερηφανεύεται πως το έχει κάνει... κτήμα του τα τρία τελευταία χρόνια!

Ο 28χρονος κεντρικός αμυντικός σε όποια ομάδα πάει στη Μεσσηνία από το 2016 και έπειτα, αυτή κατακτά και το πρωτάθλημα! Τρεις συνεχόμενοι τίτλοι πρωταθλητή με τρεις διαφορετικές ομάδες! Δεν το λες και μικρό πράγμα... Εχουμε και λέμε, το 2016 αναδείχθηκε πρωταθλητής με τον Τσικλητήρα Πύλου, πέρυσι με την “Μαύρη Θύελλα” και φέτος σήκωσε την κούπα του πρωταθλητή με τον Πάμισο! Και είναι ο μοναδικός Μεσσήνιος ποδοσφαιριστής που το κατάφερε αυτό.

Πέντε τίτλοι τα 3 τελευταία χρόνια!

Συν τοις άλλοις ο Μπαστακός τα τρία αυτά χρόνια αναδείχθηκε και δύο φορές κυπελλούχος Μεσσηνίας, ενώ φέτος έχασε την ευκαιρία για το... απόλυτο στην παράταση, όπου η Καλαμάτα επικράτησε 2-1 του Παμίσου. Πέντε τίτλοι δηλαδή σε τρεις σεζόν, απολογισμός αν μη τι άλλο εντυπωσιακός! Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά...

“3 στα 3” πρωταθλήματα

Οπως αναφέρει η εφημερίδα "Ελευθερία" τη σεζόν 2015-16 ο Μπαστακός ξεκινά τη χρονιά στον Εθνικό Μελιγαλά, όμως τον Ιανουάριο μετακομίζει στον Τσικλητήρα Πύλου, δεχόμενος την πρόταση της ομάδας του Νίκου Κακαλέτρη που πήγαινε για πρωτάθλημα. Εν τέλει ο Τσικλητήρας με τον Μπαστακό να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και να είναι βασικός και αναντικατάστατος τερματίζει στην πρώτη θέση με 72 βαθμούς, αφήνοντας πίσω την Κυπαρισσία και τον Πάμισο. Η ομάδα της Πύλου έφτασε και στον τελικό του κυπέλλου και πήρε το τρόπαιο κερδίζοντας 1-0 τον Πανθουριακό, με τον Μπαστακό να είναι βασικός. Την επόμενη σεζόν 2016-17 αν και ο 28χρονος αμυντικός αρχικά συμφωνεί να ανανεώσει με τον Τσικλητήρα και να αγωνιστεί στη Γ’ εθνική, τελικά αποχωρεί και παίρνει μεταγραφή στη “Μαύρη Θύελλα”. Με την ομάδα της Καλαμάτας μετρά 26 συμμετοχές και συμβάλει τα μέγιστα στην κατάκτηση του τίτλου και την άμεση επάνοδο στην τρίτη κατηγορία. Η “Μαύρη Θύελλα” συγκέντρωσε 76 βαθμούς και δεύτερη ήταν η Αναγέννηση Παραλίας με 70. Η Καλαμάτα πήρε και το κύπελλο Μεσσηνίας εκείνη τη σεζόν, μιας και επικράτησε της Αναγέννησης στον τελικό με σκορ 1-0 στην παράταση, με τον Αγγελο Μπαστακό να αγωνίζεται σε όλο το ματς.

Και φτάνουμε στη φετινή περίοδο 2017-18 όπου ο καλαματιανός στόπερ ήθελε να κάνει το “3 στα 3” με τον Πάμισο και εν τέλει τα κατάφερε με σχετική άνεση. Ο Μπαστακός αναδείχθηκε πρωταθλητής Μεσσηνίας με τους νησιώτες που μάζεψαν 81 βαθμούς, εννέα περισσότερους από τον δεύτερο Πανθουριακό. Ο αριστεροπόδαρος αμυντικός είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στο φετινό Πάμισο, μετρώντας 29 συμμετοχές (δεν έπαιξε μόνο στο τελευταίο αδιάφορο ματς με τον Τέλλο Αγρα) και πετυχαίνοντας 8 γκολ! Στο κύπελλο ο Πάμισος ήταν φιναλίστ με τον Μπαστακό βασικό, και έχασε 2-1 από την Καλαμάτα στην παράταση, παρότι είχε προηγηθεί με υπέροχο γκολ του Ηλία Ηλιόπουλου.

Πρωτάθλημα Δ’ εθνικής και κύπελλο με Εράνη

Εκτός από τους πέντε διαδοχικούς τίτλους ο Αγγελος Μπαστακός έχει κατακτήσει άλλους δύο τα περασμένα χρόνια. Τη σεζόν 2010-11 ήταν μέλος της ομάδας της Καλαμάτας που κατέκτησε την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα της Δ’ εθνικής και πήρε την άνοδο στη Γ’ εθνική κατηγορία. Εκείνη τη χρονιά είχε παίξει σε 27 παιχνίδια και είχε σημειώσει 2 γκολ. Την επόμενη χρονιά 2011-12 ο υψηλόσωμος αμυντικός έπαιξε με την Εράνη στο πρωτάθλημα της Δ’ εθνικής, ενώ κατέκτησε με τους “πράσινους” το κύπελλο Μεσσηνίας. Τότε ο τελικός είχε διεξαχθεί στο γήπεδο της Κυπαρισσίας με την Εράνη να παίρνει την κούπα από τον ΑΟΚ με 4-3 στα πέναλτι (1-1 κανονική διάρκεια και παράταση).