Δευτέρα, 09 Ιούλιος 2018 18:32

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: Για τη Β’ εθνική ετοιμάζεται ο Εθνικός Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

 

Ακρως επιτυχημένη χαρακτηρίζεται η χρονιά που πέρασε για τη γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου του νεοσύστατου Εθνικού Καλαμάτας.

Η ομάδα στην πρώτη της συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής πραγματοποίησε εξαιρετική πορεία και κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση στον 5ο όμιλο, σημειώνοντας 8 νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Παράλληλα κέρδισε το ένα εισιτήριο για τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της Β’ εθνικής την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ήταν η μοναδική ομάδα της Γ’ εθνικής και στους 9 ομίλους που είχε μόνο νίκες στα παιχνίδια της και πήρε αήττητη τον τίτλο.

Οι αθλήτριες

Στο πρωτάθλημα που πέρασε ο Εθνικός στηρίχθηκε στις παρακάτω αθλήτριες Δέσποινα Δημητρακοπούλου, Αναστασία Καλύβα, Φαίη Νικολοπούλου, Αντωνία Πουλακίδα, Αριστέα Κομινάκη, Ελένη Τσαμπούκου, Γαρυφαλλιά Λυρέντζου, Σία Φιλανδριανού, Ντορίτα Μαυροειδή, Λαμπρινή Γιαννοπούλου, Αθανασία Γιαννοπούλου, Ελπίδα Χαρλέπα, Μαρία Παναγιωτακοπούλου, Μαρία Μυκονιατάκου, Κωνσταντίνα Λεμπέση, Βασιλική Σπηλιοπούλου, Γιώτα Σαούτη, Μαρία Βούτσα, Δανάη Τσιγάρου.

Η νέα χρονιά

Πλέον το μυαλό όλων στην ομάδα έχει στραφεί στην προσεχή ποδοσφαιρική σεζόν, όπου ο Εθνικός θα λάβει μέρος στο πρωτάθλημα της Β’ εθνικής. Πρόκειται για μία δύσκολη και άγνωστη κατηγορία για την Καλαματιανή ομάδα που θα χρειαστεί σωστό προγραμματισμό για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της. Ηδη οι υπεύθυνοι της ομάδας σε συνεργασία με το προπονητικό επιτελείο έχουν αρχίσει σιγά – σιγά το σχεδιασμό, ξεκινώντας από τη στελέχωση του έμψυχου δυναμικού. Αρχικός στόχος είναι η ανανέωση όλων των αθλητριών που ήταν τη χρονιά που έφυγε στην ομάδα και από εκεί και πέρα να γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις ενίσχυσης, ώστε ο Εθνικός να παρουσιαστεί δυνατός και ανταγωνιστικός για να μπορέσει να εκπληρώσει τους στόχους του.

Η ενίσχυση θα γίνει με αθλήτριες οι οποίοι στο παρελθόν έχουν αγωνιστεί στη πρώτη γυναικεία ομάδα της πόλης μας, τη Νίκη Καλαμάτα ‘91. Συγκεκριμένα θα επαναδραστηριοποιηθούν η Κατερίνα Κόντη, που έπαιζε αμυντικός και έχει αγωνιστεί στις εθνικές ομάδες κορασίδων και νεανίδων, όπου υπήρξε και αρχηγός, η Κωνσταντίνα Τσάκαλη αμυντικός, η Χριστίνα Κολοκάθη παίζει στη μεσαία γραμμή και αγωνιζόταν πολλά χρόνια στην Ολυμπιάδα Υμηττού Α’ και Β’ εθνική και ενδέχεται να επανέλθει η Φωτεινή Παπαδοπούλου τερματοφύλακας, η οποία λόγω σπουδών βρίσκεται στην Αγγλία. Από εκεί και πέρα ως δύο νέα πρόσωπα στην ομάδα θα είναι οι αθλήτριες Αρτεμις Νίκα και Εύα Σακκά, που αγωνίζονται στη μεσοεπιθετική γραμμή, ήταν τη χρονιά που πέρασε στην ομάδα και συμμετείχαν στις προπονήσεις, όμως δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής σε επίσημα ματς γιατί δεν είχαν δελτίο. Το πρόβλημα αυτό λύθηκε και φέτος θα είναι κανονικά στην ομάδα.

Σε ότι αφορά την ενίσχυση, η πρώτη μεταγραφή είναι η αμυντικός Βάσω Τσακάκου, που έπαιζε σε ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Ανδρική ομάδα και

τμήματα υποδομής

Παράλληλα με τη γυναικεία ομάδα, τη χρονιά που πέρασε, την πρώτη από την ίδρυση του συλλόγου, λειτούργησαν ανδρικό τμήμα, που συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Γ’ τοπικής Μεσσηνίας, καθώς επίσης και τμήματα υποδομής αγοριών και κοριτσιών ηλικίας από 5 έως 10 ετών.

Η ανδρική ομάδα κατάφερε ως 4η στη σειρά να πάρει την άνοδο για τη Β’ τοπική, καθώς σε 18 αγώνες είχε 10 νίκες, 4 ισοπαλίες και 4 ήττες, συγκεντρώνοντας 34 βαθμούς.

Σε ότι αφορά τη νέα περίοδο η προετοιμασία έχει οριστεί να ξεκινήσει στις 25 Αυγούστου (Κυριακή 11.15 π.μ.) για τη γυναικεία ομάδα και στις 8 Σεπτεμβρίου (Σάββατο, 11.30 π.μ.) θα αρχίσουν να λειτουργούν και τα τμήματα υποδομής. Σε ότι αφορά την υποδομή, όποιος θέλει να γράψει τα παιδιά στα αντίστοιχα τμήματα μπορεί να απευθύνεται στον Κώστα Λαμπρόπουλο στο τηλέφωνο 6973172425.