Τρίτη, 10 Ιούλιος 2018 16:35

Η επιθυμία της Λίγκας για υποβιβασμό τριών ομάδων και η θέση του Βασιλειάδη

Γράφτηκε από τον

Η Super League αναμένεται να ζητήσει να υποβιβαστούν τρεις ομάδες και να ανέβει μια από τη Football League, ώστε να μείνουν 14 ομάδες του χρόνου. Ποια είναι η στάση του υφυπουργού αθλητισμού.

Αύριο (11/7) στις 15:00 θα πραγματοποιηθεί το Δ.Σ. της Super League, όπου θα συζητηθεί το θέμα της αναδιάρθρωσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Όπως ανέφερε τις προάλλες το Sport24.gr, ο Γιώργος Βασιλειάδης φέρεται να είναι ανοιχτός στο να συναινέσει σε πρωτάθλημα 14 ομάδων τη σεζόν 2019-20 και να γίνουν 12 από το 2020-21. Εν ολίγοις, δεν φαίνεται να είναι αρνητικός στο να δεχτεί αυτό που ζητά ο συνεταιρισμός, αλλά για έναν χρόνο και όχι για παραπάνω. Φυσικά, με τις ανάλογες εγγυήσεις, οι οποίες θα είναι δεσμευτικές και δεν θα μπορούν να... σπάσουν.

Από την άλλη βέβαια, είναι γνωστό πως στη Super League θέλουν να καθιερωθεί πρωτάθλημα με 14 ομάδες και θεωρούν πως η αναδιάρθρωση μπορεί να "περπατήσει" κανονικά με αυτό το νούμερο, εφόσον γίνουν και όλες οι άλλες αλλαγές που προτείνει ο υφυπουργός αθλητισμού. Αυτό που λένε οι ομάδες, είναι πως η πρόταση του Γιώργου Βασιλειάδη είναι προς την σωστή κατεύθυνση, ότι δέχονται να μειωθούν οι ομάδες και είναι έτοιμες να δεχτούν τα μέτρα που προτείνει η Πολιτεία. Αρκεί να κάνει και εκείνος πίσω στο "12 ομάδες" που θέλει, προκειμένου να τα βρουν άμεσα οι δυο πλευρές.

Ο υφυπουργός όμως δεν κάνει πίσω την δεδομένη χρονική στιγμή, θεωρεί πως με 12 ομάδες μπορεί να προχωρήσει η αναδιάρθρωση και έχει επίσης εξασφαλισμένο ένα ποσό άνω των 250.000.000 ευρώ από Nova και ΕΡΤ σε βάθος πενταετίας. Μένει να φανεί, λοιπόν, η στάση που θα κρατήσουν οι ΠΑΕ που θα συναντηθούν, προκειμένου να γεφυρωθεί το χάσμα και να επέλθει συμφωνία, ώστε να βρεθεί και λύση με τις επτά τηλεοπτικά άστεγες ομάδες, οι οποίες βρίσκονται στα... κάγκελα και ζητούν άμεσα λύση στο πρόβλημά τους, ώστε να ξεκινήσει χωρίς προβλήματα το νέο πρωτάθλημα.

Από εκεί και πέρα, οι ομάδες θα θέσουν έναν όρο στον υφυπουργό και αυτός είναι στο επόμενο πρωτάθλημα (2018-19) να πέσουν τρεις ομάδες από τη Super League και να προβιβαστεί μια από τη Football League, ώστε να φτάσουμε στον αριθμό 14. Βέβαια, το θέμα είναι και τι στάση θα κρατήσουν οι ομάδες της δεύτερης κατηγορίας, με το αισιόδοξο σενάριο να αναφέρει πως μπορεί να το δεχτούν, εφόσον με την αναδιάρθρωση θα πάρουν και αυτές αρκετά παραπάνω χρήματα. Εν ολίγοις, ότι θα υπάρχει οικονομικό δέλεαρ.

Όσο για τον ίδιο τον υφυπουργό, δεν νοιάζεται για το πόσες ομάδες θα πέσουν και πόσες θα ανέβουν, αφήνοντας το ίδιο το ποδόσφαιρο να αποφασίσει. Άλλωστε, ο ίδιος δεν νοιάζεται για τέτοια θέματα, όσο για το να φτάσει η μεγάλη κατηγορία να έχει 12 ομάδες, άλλες τόσες η Football League και ανάλογο αριθμό η ημι-επαγγελματική κατηγορία. Ο Γιώργος Βασιλειάδης δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα στο συγκεκριμένο ζήτημα, αν συμφωνηθούν όλα τα υπόλοιπα με επαρκείς δεσμεύσεις υλοποίησης. Εκείνος ενδιαφέρεται για τον τελικό αριθμό και όχι για τον τρόπο που θα γίνει αυτό.

Πηγή: sport24.gr