Πέμπτη, 02 Αύγουστος 2018 20:31

Μπενφίκα ή Φενέρμπαχτσε ο αντίπαλος του ΠΑΟΚ αν προκριθεί

Γράφτηκε από τον
Μπενφίκα ή Φενέρμπαχτσε ο αντίπαλος του ΠΑΟΚ αν προκριθεί

Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ ενημερώθηκαν από την UEFA ότι στην κλήρωση της Δευτέρας για τα playoffs του Champions League δεν θα υπάρξει κλήρωση αλλά... ορισμός για τον Δικέφαλο.

Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει τη Σπαρτάκ Μόσχας στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League και εφόσον προκριθεί δεν θα χρειαστεί... κλήρωση για να μάθει τον αντίπαλό του.

Αν ο Δικέφαλος αποκλείσει τους Ρώσους και βρεθεί στα playoffs του Champions League, θα τοποθετηθεί στο γκρουπ των ανίσχυρων του μονοπατιού των μη πρωταθλητών, εξαιτίας του χαμηλού συντελεστή (29.500) μαζί με τον νικητή του ζευγαριού του Άγιαξ στον 3ο προκριματικό (παίζει με Σταντάρ Λιέγης).

Στους ισχυρούς, στο μονοπάτι των μη πρωταθλητών, θα βρίσκεται ο νικητής του ζευγαριού της Μπενφίκα με συντελεστή 80.000 βαθμούς (Μπενφίκα ή Φενέρμπαχτσε) και ο νικητής του ζευγαριού της Ντινάμο Κιέβου με συντελεστή 62.000 βαθμούς (Ντινάμο Κιέβου ή Σλάβια Πράγας).

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι δεν είναι απαραίτητη η κλήρωση, όπως επιβεβαίωσε και η UEFA. Ο ρωσοουκρανικός πόλεμος καθιστά αδύνατη την κλήρωση μιας ρωσικής ομάδας με μία ουκρανική, δικλείδα ασφαλείας που υφίσταται σε όλες τις διαδικασίες κληρώσεων των τελευταίων ετών.

Συνεπώς, από τη στιγμή που ο νικητής του ζευγαριού Ντινάμο Κιέβου - Σλάβια Πράγας από τους ισχυρούς δεν μπορεί να κληρωθεί με τον νικητή του ζευγαριού ΠΑΟΚ - Σπαρτάκ Μόσχας από τους ανίσχυρους, τότε η ελληνική ομάδα αναγκαστικά θα πάρει τον νικητή του ζευγαριού Μπενφίκα - Φενέρμπαχτσε.

Μάλιστα, οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ ενημερώθηκαν από την UEFA ότι στην κλήρωση της Δευτέρας θα καθοριστεί η σειρά των αγώνων του Δικεφάλου σε περίπτωσης πρόκρισης του και δεν θα υπάρξει κλήρωση.

Τα ζευγάρια των playoffs του Champions League
ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ
Ισχυροί

Ζάλτσμπουργκ ή Σκεντίγια

Αϊντχόφεν

Σέλτικ ή ΑΕΚ

Αστανά - Ντίναμο Ζάγκρεμπ

Ανίσχυροι

Καραμπάχ - ΜΠΑΤΕ Μπορισόβ

Γιανγκ Μπόις

Μάλμε - Βίντι

Ερυθρός Αστέρας - Σπαρτάκ Τρνάβα

ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΜΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ
Μπενφίκα ή Φενέρμπαχτσε - ΠΑΟΚ ή Σπαρτάκ Μόσχας

Σλάβια Πράγας ή Ντινάμο Κιέβου - Σταντάρ Λιέγης ή Άγιαξ

*Οι πρώτες αγώνες θα διεξαχθούν στις 7-8 Αυγούστου και οι ρεβάνς στις 14 Αυγούστου
Πηγή: sport24.gr