Δευτέρα, 06 Αύγουστος 2018 12:01

Αισιοδοξία και πολλά νέα πρόσωπα στην πρώτη του Παμίσου (βίντεο-φωτό)

Γράφτηκε από τον

Με αρχικό στόχο την παραμονή στη Γ’ εθνική και από εκεί και πέρα ότι καλύτερο έρθει, ο Πάμισος ξεκίνησε και επίσημα προχθές με τον καθιερωμένο αγιασμό τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν.

Η επίσημη “πρώτη” πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο δημοτικό στάδιο Μεσσήνης, όπου το παρών έδωσαν ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης, οι αντιδήμαρχοι Αντώνης Νικολόπουλος, Νίκος Χονδρός, ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Αθανασόπουλος, ο γενικός γραμματέας της ΕΠΣΜ, Νίκος Ρούτσης, ο πρόεδρος του τοπικού συνδέσμου διαιτητών Νίκος Κοσάρης με τον πρόεδρο της Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΣΜ Σταύρο Λάμια.

Ο επενδυτής του Παμίσου Βασίλης Σιδηρόπουλος, δεν μπόρεσε να δώσει το παρών, όμως παραβρέθηκαν ο γενικός διευθυντής Σάκης Παπαδόπουλος και από την διοίκηση ο νέος πρόεδρος Κώστας Μυλωνάς και οι παράγοντες Γιώργος Πετρουλάκης, Νίκος Δρακόπουλος, Παναγιώτης Φιλόπουλος, Γιώργος Βλαχάκης, Παναγιώτης Τσέρτος, καθώς και ο πρόεδρος της Ακαδημίας Πάμισος Γιώργος Καπερώνης, αλλά και αρκετοί φίλοι της ομάδας.

Ο πατήρ Κωνσταντίνος Μελισσουργός, τέλεσε τον αγιασμό και στη συνέχεια σε σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε απευθυνόμενος κυρίως στους παίκτες: “Να προσπαθείτε να μην βωμολοχείτε γιατί δεν είσαστε μόνο εσείς που παίζουν στο γήπεδο, αλλά και οι απέξω που σας ακούνε. Να λέτε ωραία λόγια τα οποία σας δίνουν και αντοχή μέχρι το τέλος του αγώνα για να μπορέσετε να πετύχετε τους στόχους σας”.

Ακολούθως μίλησε ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης, ο οποίος δήλωσε: “Καλοσωρίζουμε στη Μεσσήνη, τους παλιούς, αλλά και τους νέους παίκτες. Ιδιαίτερη είναι η φετινή χρονιά. Η ομάδα ξεκινάει σε άλλη κατηγορία. Οι επενδυτές έχουν κάνει τις καλύτερες επιλογές. Σαν άνθρωπος, σαν πόλη και σαν δήμαρχος θα είμαι κοντά στην ομάδα. Σύντομα με την παρουσία του αρμόδιου υπουργού θα γίνει η δημοπράτηση για την τοποθέτηση σκέπαστρου 500 θέσεων και ηλεκτροφωτισμός στο γήπεδο με προϋπολογισμό 370.000 ευρώ”.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Αθανασόπουλος, ο οποίος σημείωσε: “Οταν μιλάμε για τον Πάμισο, εμείς νιώθουμε σαν να είμαστε ένα κομμάτι του. Η διοίκηση έχει βάλει στόχους και εμείς θα είμαστε κοντά για να βοηθήσουμε. Φέτος η αυτοδιοίκηση είναι κοντά στην ομάδα, φτιάχνει τους χώρους του γηπέδου όπου υπάρχει πρόβλημα και βοηθάει όπως μπορεί την ομάδα”.

Από την πλευρά των επενδυτών ο Δημήτρης Φλέσσας ανέφερε: “Πρώτα απ’ όλα να ευχαριστήσουμε τους φίλους της ομάδας που είναι σήμερα εδώ. Θα κάνουμε ότι μπορούμε ώστε η ομάδα να είναι ανταγωνιστική. Ηδη έχουμε κάνει κάποιες κινήσεις και αναμένονται και άλλες. Το προπονητικό τιμ και ο γενικός διευθυντής αναλαμβάνουν από εδώ και μπρος να φέρουν εις πέρας την αποστολή”.

Ο πρόεδρος του Πάμισου Κώστας Μυλωνάς δήλωσε: “Από συγκυρίες βρέθηκα να ασχολούμαι με τον Πάμισο και χαίρομαι που βρίσκομαι σε αυτή την ομάδα. Να δουλέψουμε όλοι μαζί για το καλό της ομάδας και ο Πάμισος να γράψει μια καινούργια σελίδα στην ιστορία του”.

Ο Νίκος Ρούτσης εκ μέρους της ΕΠΣΜ μετέφερε τις ευχές του προέδρου Βασίλη Σπηλιώτης και πρόσθεσε: “Φέτος ο Πάμισος δεν συμμετέχει στο τοπικό πρωτάθλημα έχει ανέβει μια κατηγορία παραπάνω. Νιώθουμε χαρά που βλέπουμε να στελεχώνουν την ομάδα παίκτες από άλλες περιοχές, από άλλες χώρες και αυτό είναι πρωτόγνωρο για τον Πάμισο και την Μεσσήνη. Εύχομαι να πάνε όλα καλά και να έχουμε μια καλή χρονιά”.

Με τη σειρά του ο πρόεδρος του Σ.Δ.Π.Μ. Νίκος Κοσάρης μετέφερε την ευχή “Πρώτα απ’ όλα υγεία και καλή χρονιά σε όλους και ότι επιθυμεί ο καθένας”.

“Δυνατή και ανταγωνιστική ομάδα”

Λίγο πριν ξεκινήσει ο αγιασμός ο Κώστας Κλάδης σε δήλωση του στο “Notosport” επισήμανε: “Σίγουρα έχουμε κάνει καλές κινήσεις μέχρι τώρα, αλλά ο στόχος μας είναι να μείνει η ομάδα. Για να το πετύχουμε πρέπει να κάνουμε δυνατή και ανταγωνιστική ομάδα. Οι επενδυτές Βασίλης Σιδηρόπουλος, Δημήτρης Φλέσσας και ο πρόεδρος Κώστας Μυλώνας κάνουν ότι είναι δυνατόν για να ενισχύσουν την ομάδα ώστε να είναι όπως προανέφερα δυνατή και ανταγωνιστική και να μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της κατηγορίας. Τις επόμενες ημέρες θα γίνουν και άλλες μεταγραφές. Στόχος είναι η απόκτηση 6-7 Ελλήνων παικτών που θα είναι ότι καλύτερο για την κατηγορία”.

Τα φιλικά παιχνίδια

Αν και ο Πάμισος βρίσκεται στην αρχή της προετοιμασίας του, ο Κώστας Κλάδης έχει ήδη ξεκινήσει το κλείσει των φιλικών αναμετρήσεων μέσα από τις οποίες θα μοντάρει την ομάδα. Συγκεκριμένα στις 2 Σεπτεμβρίου έχει προγραμματιστεί το πρώτο στο Πύργο με αντίπαλο τον Πανηλειακό. Από εκεί και πέρα έχει κλείσει φιλικά με την Ερμιόνιδα στη Μεσσήνη, με την ΠΑΕ Σπάρτης εντός και εκτός έδρας καθώς επίσης και με την Πελλάνα Καστορείου. Η ημερομηνία αυτών των φιλικών θα οριστικοποιηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

Το έμψυχο δυναμικό

Στην προχθεσινή προπόνηση έδωσαν το παρών τα δύο τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα του Πάμισου, ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός Αρτούρ Καρβάλιο και ο ισπανός αμυντικός Χάβι Λόπεζ. Από τους υπόλοιπους νεοαποκτηθέντες ήταν οι Γιώργος Πουλάκος, Αγγελος Σαραντόπουλος, Οδυσσέας Δημητρακόπουλος, Τάσος Τρακάκης, Σωτήρης Δημητρακόπουλος, Αλεξ Κάρο Ναβάρο, Παναγιώτης Μπεσσής, Βαγγέλης Καπατσώρης, ενώ απουσίαζε ο Θεόδωρος Μπριλάκης, ο οποίος απουσιάζει στο εξωτερικό και θα έρθει στη Μεσσήνη στις 7 Αυγούστου.

Από το υπάρχον υλικό έδωσαν το παρών οι Δημήτρης Φιλόπουλος, Γιώργος Αριστομενόπουλος, Ηλίας Ηλιόπουλος, Θεόδωρος Κατσιβαρδέας, Γιάννης Μωράκης, Στάθης Βλάχος, Γιώργος Χαρλέπας, Διονύσης Παπαδόπουλος, Φώτης Γεωργιόπουλος, Δήμος Νινιός, Γιώργος Οικονομόπουλος. Σε ότι αφορά τους 4 τελευταίους ο Παπαδόπουλος τον Οκτώβριο θα πάει να εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, οι Γεωργιόπουλος, Νινιός είναι υπό απόκτηση, ενώ ο Οικονομόπουλος θα παραχωρηθεί με τη μορφή δανεισμού στη Σπερχογεία.

Η μεταγραφική ενίσχυση

Ο παράγοντας της ομάδας Γιώργος Πετρουλάκης μετά το τέλος του αγιασμού σχετικά με τις επόμενες μεταγραφικές κινήσεις ανέφερε ότι θα αποκτηθούν ακόμη 5 έως 7 παίκτες. Σίγουρα δύο ξένοι και οι υπόλοιποι Ελληνες.

Η προετοιμασία

Ο προπονητής του Πάμισου αναφερόμενος στο σχεδιασμό της προετοιμασίας και τις σκέψεις για να γίνει το βασικό στάδιο εκτός Μεσσηνίας, δήλωσε ότι δεν κατέστη δυνατόν να πάει σε Καρπενήσει ή Ουγγαρία γιατί δεν βρέθηκαν διαθέσεις ημερομηνίες. Ομως αν το πρωτάθλημα όπως ακούγεται δεν ξεκινήσει στις 23 Σεπτεμβρίου, που έχει προγραμματιστεί, τότε δεν αποκλείεται να επανεξετάσει το θέμα.