Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2018 18:21

Εγινε και αυτό: Σε δύο... κύπελλα η "Μαύρη Θύελλα"!

Γράφτηκε από τον
Εγινε και αυτό: Σε δύο... κύπελλα η "Μαύρη Θύελλα"!

Τόσο στο κύπελλο Ελλάδας, όσο και σε αυτό της Μεσσηνίας, θα λάβει μέρος τη νέα σεζόν η “Μαύρη Θύελλα”, επιβεβαιώνοντας για μία ακόμα φορά την ανοργανωσιά που υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο.


Η Καλαμάτα θα μπει στο κύπελλο της ΕΠΣΜ από το... παράθυρο, όπως είχε συμβεί και πέρυσι, αλλά η ειδοποιός διαφορά είναι ότι φέτος συμμετέχει και στο κύπελλο Ελλάδας, μετά την απόφαση της ΕΠΟ να συμπεριλάβει στην εν λόγω διοργάνωση τους κυπελλούχους των Ενώσεων.  Η Μεσσηνιακή ομάδα θα αντιμετωπίσει μάλιστα σε εννέα μέρες εκτός έδρας την Κόρινθο σε νοκ – άουτ ματς  και χθες έγινε επίσημα γνωστό ότι στις 12 Σεπτεμβρίου θα παίξει και για το κύπελλο Μεσσηνίας, παρότι δεν είχε μπει στην κληρωτίδα!
Κάτι τέτοιο είχε συμβεί και πέρυσι, όπου η Ομοσπονδία καθυστέρησε να αποφασίσει όσον αφορά  τη διοργάνωση που  θα παίξουν οι ομάδες της Γ’ εθνικής. Ετσι η “Μαύρη Θύελλα” και ο Τσικλητήρας Πύλου μπήκαν στο θεσμό από τη δεύτερη φάση, με την πρώτη να φθάνει έως το τέλος του δρόμου και να κατακτά το τρόπαιο.
Φέτος, η ΕΠΟ αποφάσισε να δώσει την ευκαιρία να παίξουν στο κύπελλο Ελλάδας και οι τροπαιούχοι των Ενώσεων, αλλά δεν είχε γίνει σαφές αν είναι υποχρεωτική η συμμετοχή και στο τοπικό κύπελλο.
Η ΕΠΣΜ λοιπόν δεν συμπεριέλαβε στην πρόσφατη κλήρωση την Καλαμάτα, η οποία θέλοντας να αποφύγει ενδεχόμενες κυρώσεις, έστειλε ερώτημα στην Ενωση, η οποία έπειτα από επικοινωνία με τη νομική υπηρεσία της ΕΠΟ,  ενημερώθηκε ότι είναι υποχρεωτική τελικά η συμμετοχή στο κύπελλο Μεσσηνίας!  Ετσι μετά από συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου αποφασίστηκε να γίνει νέα κλήρωση την προσεχή Δευτέρα ώστενα προκύψει ο αντίπαλος της “Μαύρης Θύελλας”, η οποία θα δώσει το πρώτο ματς στο θεσμό, στις 12 Σεπτεμβρίου.
Με μια λέξη... μπάχαλο.
Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε η Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας αναφέρει: “ Κατόπιν ερωτήματος του ποδοσφαιρικού σωματείου «Π.Σ. Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ» για το εάν είναι υποχρεωτική η συμμετοχή του στο Κύπελλο Μεσσηνίας του 2018-2019 αποστείλαμε στην αρμόδια νομική υπηρεσία της ΕΠΟ, το με αριθμό πρωτοκόλλου 517/10-08-2018 έγγραφό μας, με το οποίο ζητήσαμε να διευκρινιστούν οι ασάφειες, οι οποίες προκύπτουν από την από 10/07/2018 προκήρυξη του Κυπέλου Ελλάδος αλλά και από τον ΚΑΠ, για τo εάν είναι υποχρεωτική ή όχι, η συμμετοχή του ως άνω ποδοσφαιρικού Σωματείου στο Κύπελλο Μεσσηνίας. Με το με αριθμό πρωτοκόλλου 22632/13-08-2018 η Νομική Υπηρεσία της ΕΠΟ μας απάντησε, διευκρινίζοντας τις προαναφερόμενες ασάφειες, ότι «Στο Κύπελλο των ΕΠΣ, όπως προβλέπεται στο άρθρο 38 του ΚΑΠ όπως τροποποιήθηκε, συμμετέχουν υποχρεωτικά οι ομάδες της Γ εθνικής κατηγορίας (άρα και η ομάδα ΠΣ Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ), οι ομάδες της Α Τοπικής κατηγορίας των ΕΠΣ…»  Στη συνέχεια, με το με αριθμό πρωτοκόλλου 520/13-08-2018 έγγραφό μας ζητήσαμε από την αρμόδια νομική υπηρεσία της ΕΠΟ έγγραφη ενημέρωση για το εάν με απόφαση ΔΣ μπορούμε να προσθέσουμε το ποδοσφαιρικό σωματείο «ΠΣ Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ», περσυνό κυπελλούχο Μεσσηνίας με συμπληρωματική κλήρωση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Με το με αριθμό πρωτοκόλλου 22691/13-08-2018 έγγραφό της, η Νομική Υπηρεσία μας απάντησε ότι « επειδή… μέσω του κυπέλλου της ΕΠΣ, κάθε ομάδα της Ένωσης θα έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει στο κύπελλο Ελλάδος και κατά συνέπεια η περσινή κυπελλούχος δεν μπορεί να αποκλειστεί (ώστε να χάσει την δυνατότητά της να συμμετάσχει στο Κύπελλο Ελλάδος την περίοδο 2019-2020), θα πρέπει να την συμπεριλάβετε, όπως είναι ορθό, έστω και καθυστερημένα, εντάσσοντάς την στην πρώτη (η εφόσον ήδη έχετε κάνει την κλήρωση) στην δεύτερη φάση του Κυπέλλου σας, όπως -σχετικά με το ζήτημα αυτό- το ΔΣ της Ενώσεώς σας κρίνει δίκαιο και σκόπιμο να πράξει». Κατόπιν τούτων, το Δ.Σ. της ΕΠΣ Μεσσηνίας, σε συνεδρίασή του, την Δευτέρα 13/08/2018 και με την υπ’ αριθμ. 10/ 13-08-2018 απόφασή του, ομόφωνα  αποφάσισε να εντάξει το ποδοσφαιρικό σωματείο «ΠΣ Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ» στην τρίτη φάση του Κυπέλλου Μεσσηνίας, όπου θα κληρωθεί να αντιμετωπίσει τον νικητή ενός από τα 16 ζευγάρια της Β φάσης, σε μονό αγώνα (νοκ άουτ) την Τετάρτη 12/09/2018.  Ο νικητής του ζευγαριού αυτού θα προχωρήσει κανονικά στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Μεσσηνίας, όπως προβλέπεται στην προκήρυξη του Κυπέλλου, ως ένας από τους δεκαέξι νικητές. Η προαναφερόμενη κλήρωση θα γίνει στα γραφεία της ΕΠΣ την Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018 και ώρα 19.00 μ.μ. όπου θα κληρωθεί και ο γηπεδούχος του αγώνα αυτού”.