Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2018 15:22

Ανοιξε ο δρόμος για τον Πιεμπονγκσάντ, προκηρύσσεται νέα Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου

Γράφτηκε από τον

Η Γενική Συνέλευση του Παναθηναϊκού την Τετάρτη αποφάσισε την τροποποίηση του καταστατικού δίνοντας τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε μη Ευρωπαίο πολίτη να αποκτήσει μετοχές του συλλόγου. Δ.Σ. την Παρασκευή για να κλείσει η τρέχουσα Α.Μ.Κ. και να προκηρυχθεί νέα για να βάλει τα λεφτά ο Πιεμπονγκσάντ.

Γενική Συνέλευση του Παναθηναϊκού την Τετάρτη (22/8) έκανε αυτό που είχε ανακοινώσει και άνοιξε ακόμα περισσότερο το δρόμο ώστε να μπορεί να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση των μετοχών του τριφυλλιού στον Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ τις επόμενες μέρες.

Συγκεκριμένα κατά τη συνεδρίαση της τα μέλη αποφάσισαν την τροποποίηση του άρθρου 10 του καταστατικού και την εναρμόνιση του με την ισχύουσα νομοθεσία που επιτρέπει στον οποιοδήποτε μη Ευρωπαίο (Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ) να κατέχει μετοχές του συλλόγου.

Κάτι το οποίο σημαίνει πως από την Πέμπτη ο Ταϊλανδός μπορεί να προχωρήσει στο "deal" της μεταβίβασης με την προϋπόθεση πως θα πάρει και την απαραίτητη έγκριση από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Παράλληλα όμως οι πράσινοι προχώρησαν σε ακόμα δυο κινήσεις που έχουν να κάνουν με την ενδεχόμενη αλλαγή ιδιοκτησίας. Η μια είναι η σύγκλιση Δ.Σ. για την Παρασκευή (24/8) προκειμένου να κλείσει η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου που τρέχει μέχρι την Πέμπτη (23/8) και να διαπιστωθεί πόσα χρήματα από τα 20 εκατ. ευρώ που είχε υποσχεθεί έβαλε ο Γιάννης Αλαφούζος και η δεύτερη είναι η σύγκλιση και πάλι Δ.Σ. για την Παρασκευή (24/8) για να αποφασίσει νέα Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου για να βάλει τα απαραίτητα χρήματα ο Παϊροτζ Πιεμπονγκσάντ αλλά και η εκλογή νέου Δ.Σ. ώστε να μπορεί ο Ταϊλανδός επιχειρηματίας να βάλει αυτούς που επιθυμεί.

Η πρόσκληση για το Δ.Σ. της Παρασκευής αναφέρει:

"Σας καλώ όπως παραστείτε στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας «ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», τη Παρασκευή 24.08.2018, και ώρα 12:00 στα γραφεία της Εταιρείας, με τα κάτωθι θέματα Ημερήσιας Διάταξης:

ΘΕΜΑ ΠΡΩΤΟ: Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου Στο πρώτο θέμα της Ημερήσιας Διάταξης της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου θα συζητηθεί νέα Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου.

ΘΕΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ: Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου Στο δεύτερο θέμα της Ημερήσιας Διάταξης της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου θα συζητηθεί η εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου".

Πηγή: sport24.gr