Παρασκευή, 24 Αύγουστος 2018 12:38

Η ΕΠΟ ψήφισε αναδιάρθρωση

Γράφτηκε από τον
Η ΕΠΟ ψήφισε αναδιάρθρωση

Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ η προκήρυξη της Super League, καθώς και η δημιουργία ενδιάμεσης κατηγορίας.

Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου συνεδρίασε το μεσημέρι της Πέμπτης (23/08) και αποφάσισε να εισηγηθεί προς την Εκτελεστική Επιτροπή την αναδιάρθρωση των επαγγελματικών πρωταθλημάτων και τη δημιουργία Super League 2 (η τωρινή Football League) με τη συμμετοχή 12 ομάδων.

Εκτός αυτού ενέκρινε την προκήρυξη της Super League, ενώ γι' αυτή της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας, έγινε γνωστό ότι θα ρυθμιστεί έως την έναρξη των πρωταθλημάτων στις 23 Σεπτεμβρίου. Η Football League, βέβαια, δεν θα ξεκινήσει τη συγκεκριμένη ημερομηνία, αλλά τον Οκτώβριο.

Η ανακοίνωση:

"Συνεδρίασε σήμερα η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, παρουσία του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA / UEFA κ. Petr Fousek. Η Επιτροπή αποφάσισε να εισηγηθεί προς την Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Ο.:

Στο θέμα έγκρισης των προκηρύξεων των Super League και Football League της αγωνιστικής περιόδου 2018-19:

* Να εγκριθεί η αναδιάρθρωση των επαγγελματικών πρωταθλημάτων και η δημιουργία της Super League 2 από την αγωνιστική περίοδο 2019-20 με συμμετοχή 12 ομάδων.

* Να εγκριθεί το συνοπτικό πρόγραμμα της νέας αγωνιστικής περιόδου.

* Να εγκριθεί «κατ΄ άρθρο» η προκήρυξη του πρωταθλήματος 2018-19 της Super League, προκειμένου να αρχίσει το πρωτάθλημα στις 25 Αυγούστου,

* Τα λοιπά θέματα που αφορούν στην προκήρυξη της Football League, καθώς και ζητήματα ανόδου-υποβιβασμού από και προς την Super League 2, την Football Leagueκαι τη Γ΄ Εθνική κατηγορία θα ρυθμιστούν έως την έναρξη των πρωταθλημάτων στις 23 Σεπτεμβρίου 2018.

Αναφορικά με το αίτημα της Super League για τροποποίηση του άρθρου 29 του Κ.Α.Π. ή την έγκριση παράτασης της προθεσμίας κατάθεσης των τηλεοπτικών συμβολαίων των ΠΑΕ στην Ε.Π.Ο. έως τις 31 Αυγούστου 2018:

* Να συζητηθούν τα αιτήματα της Super League στην Ε.Ε. της Ε.Π.Ο. προς λήψη οριστικής απόφασης".
Πηγή: sport24.gr