Παρασκευή, 24 Αύγουστος 2018 14:00

Στον αέρα η σέντρα του πρωταθλήματος, πέρασε το μπαράζ!

Γράφτηκε από τον

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ κατέληξε σε Σολομώντεια λύση και αποφάσισε μπαράζ μεταξύ του 2ου της Football League και του 13ου της Super League, κάτι που αναμένεται να φέρει αντίδραση στις ομάδες της Λίγκας. Στον... αέρα η σέντρα του πρωταθλήματος.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ αποφάσισε μπαράζ μεταξύ του 2ου της Football League και του 13ου της Super League, κάτι που αναμένεται να φέρει μεγάλη αντίδραση στις ομάδες της Λίγκας.

Θυμίζουμε πως η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου εισηγήθηκε την έγκριση της προκήρυξης της Super League για υποβιβασμό τριών ομάδων και άνοδο μίας, όμως η Ε.Ε. κατέληξε στη μέση λύση, δεδομένου ότι η Football League επέμενε στην απευθείας άνοδο δύο ομάδων.

Με ψήφους 10-6 αποφασίστηκε να υποβιβαστούν ο 14ος, ο 15ος και ο 16ος της Super League, να προβιβαστεί απευθείας ο πρωταθλητής της Football League και ο 13ος της μεγάλης κατηγορίας με τον 2ο της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας να δώσουν διπλό αγώνα μπαράζ.

Ο πρόεδρος της Super League, Βαγγέλης Μπαταγιάννης, αποχώρησε έξαλλος από τη συνεδρίαση. Η Super League έχει προγραμματίσει συμβούλιο στις 14:00 και θα κληθεί να τροποποιήσει την προκήρυξή της μετά την παραπάνω εξέλιξη και η σέντρα του πρωταθλήματος είναι στον... αέρα.

Να τονιστεί πως μέχρι χθες ο πρόεδρος της ΕΠΟ εμφανιζόταν σίγουρος πως θα περνούσε η απόφαση για υποβιβασμό τριών ομάδων και προβιβασμό μιας, χωρίς να υπάρχει μπαράζ, επομένως τίποτα δεν πρέπει να αποκλειστεί στη συνεδρίαση του συνεταιρισμού.

1Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Σάββατο 25 Αυγούστου

19:15 Παναιτωλικός - Ατρόμητος (ΕΡΤ)

19:15 ΠΑΟΚ - Αστέρας (NOVA)

21:30 ΑΕΚ - ΠΑΣ Γιάννινα (NOVA)

21:30 Απόλλων - ΑΕΛ (ΕΡΤ)

Κυριακή 26 Αυγούστου

19:15 Ξάνθη - Παναθηναϊκός (ΕΡΤ)

19:15 Πανιώνιος - ΟΦΗ (NOVA)

21:30 Ολυμπιακός - Λεβαδειακός (NOVA)

Δευτέρα 27 Αυγούστου

21:30 Λαμία - Άρης (ΕΡΤ)

Πηγή: sport24.gr