Σάββατο, 25 Αύγουστος 2018 12:15

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Για την πρόκριση στην Κόρινθο

Γράφτηκε από τον

 

Με μια 11άδα που δεν θα ξαναδούμε άλλη φορά φέτος θα διεκδικήσει η Καλαμάτα την πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδας, στο αυριανό νοκ – άουτ ματς με την Κόρινθο 2006 (5 μ.μ.) εκτός έδρας.

Η Μεσσηνιακή ομάδα για να μπορέσει να συγκροτήσει αποστολή, λόγω του θέματος που έχει προκύψει με τα δελτία, απέκτησε την τελευταία στιγμή 4 παίκτες από τον Πανθουριακό. Ο λόγος για τους Θοδωρή Σταθά, Πασχάλη Παντσιώτη, Μάριο Μπιτσάνη και Θέμη Καράμπελα, καθώς και το Νίκο Κολοκούβαρο που ήταν πέρυσι στην Α..Ε. Αβίας. Ο Πανθουριακός αποτελεί ως γνωστόν θυγατρική ομάδα της “Μαύρης Θύελλας”, μιας και έχουν τον ίδιο χρηματοδότη (Αγαθοκλή Χριστόπουλο) και έτσι το πιθανότερο είναι οι εν λόγω παίκτες να επιστρέψουν ξανά στη... Θουρία μετά το ματς του κυπέλλου.

Η Καλαμάτα προχωρά σε αυτό το “τρικ” γιατί δεν έχει δικαίωμα να χρησιμοποιήσει τους περισσότερους από τους παίκτες που απέκτησε αυτό το καλοκαίρι! Η διάταξη του κανονισμού των μεταγραφών αναφέρει ότι οι ποδοσφαιριστές από επανεγγραφή δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής πριν την 1η Σεπτεμβρίου και η Ομοσπονδία όρισε την πρεμιέρα του κυπέλλου Ελλάδας στις 26 Αυγούστου!

Η Μεσσηνιακή ομάδα κατέθεσε μάλιστα δύο αιτήματα αναβολής του κυπέλλου που έπεσαν στο.. κενό.

Με 5 μεταγραφές της τελευταίας στιγμής συγκροτεί αποστολή!

Γνωρίζοντας λοιπόν ότι θα έχει συνέπειες στο πρωτάθλημα αν δεν λάβει μέρος στο κύπελλο, απάντησε με τις παραπάνω “μεταγραφές”.

Να σημειωθεί ότι κόντρα στην Κόρινθο 2006 δεν μπορούν να αγωνιστούν οι Βούρας, Κασωτάκης, Ψάνης, Φουάσης, Βοσκόπουλος, Αλιατίδης, Αντωνιάδης, Μίνγκας και Μαστραντωνάκης. Εννέα δηλαδή ποδοσφαιριστές, ενώ εκτός πλάνων είναι και ο επίσης νεοαποκτηθείς Γιάννης Τσόπελας, που έχει μεν δικαίωμα συμμετοχής, αλλά είναι τραυματίας.

Και όμως η ΕΠΟ δεν έκανε δεκτό το αίτημα αναβολής της Καλαμάτας, και που έκανε για... άλλες ομάδες και ενώ υποτίθεται ότι το νέο κύπελλο Ελλάδας, θα είναι αναβαθμισμένο με τη συμμετοχή και των κυπελλούχων των Ενώσεων.

Η προετοιμασία για την Κόρινθο 2006 θα ολοκληρωθεί σήμερα και η αποστολή θα αναχωρήσει αυθημερόν για την Κόρινθο.

Ο Γιάννης Χριστόπουλος έχει ενημερωθεί από το συνεργάτη του Γιάννη Γεωργιτζίκη για τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες των γηπεδούχων, που μετέχουν στο τοπικό πρωτάθλημα, αλλά πέρυσι έκαναν πρωταθλητισμό.

Υπό άλλες συνθήκες η Καλαμάτα θα ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρόκριση, αλλά με την πειραματική σύνθεση, ο βαθμός δυσκολίας αυξάνεται. Η “Μαύρη Θύελλα” θα προσπαθήσει πάντως να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδας και μαζί ψυχολογία ενόψει του πρωταθλήματος.

Ο αγώνας είναι νοκ – άουτ και αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση ισοπαλίας θα ακολουθήσει παράταση και αν χρειαστεί πέναλτι.

Διαιτητής θα είναι ο Βασίλης Στάμος με βοηθούς τους Δημήτρη – Αλέξανδρο Σταυρόγλου και Μάριο – Βασίλη Στάμο, όλοι από το σύνδεσμο Αθηνών. Και παρατηρητής ο Γιάννης Βασιλόπουλος από την Αχαία.