Κυριακή, 26 Αύγουστος 2018 18:35

Υπέρβαση η Καλαμάτα με τον διεθνή Αφρικανό Νταγκούλου!

Γράφτηκε από τον
Υπέρβαση η Καλαμάτα με τον διεθνή Αφρικανό Νταγκούλου!

Τη μεταγραφική έκπληξη του καλοκαιριού έκανε η Καλαμάτα αποκτώντας τον 28χρονο μέσο Ειντές Νταγκούλου, ο οποίος είναι εν ενεργεία διεθνής με την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, ενώ έχει να επιδείξει στο παλμαρέ του ένα Τσάμπιονς Λιγκ (2014) και ένα Σούπερ Καπ Αφρικής (2015), καθώς και το πρωτάθλημα Αλγερίας με την Σέτιφ στην οποία αγωνίστηκε για δύο σεζόν.

Ο Ντουγκουλού γεννήθηκε στις 9 Φεβρουαρίου 1990 στην πόλη Μπίμπ και παίζει ως 8άρι, αλλά και ως 10άρι. Πέρυσι φόρεσε την φανέλα της Μπούργκαν στην Α’ κατηγορία του Κουβέϊτ. Πριν την Σέτιφ αγωνιζόταν για τρία χρόνια στην επίσης Αλγερινή Οράν.

Την σεζόν 2016-17 έπαιξε στην Βάντα της Σαουδικής Αραβίας με την οποία κέρδισε το πρωτάθλημα.

Ο Νταγκούλου μαζί με τον εκπρόσωπό του βρέθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής στα γραφεία της Καλαμάτας και ολοκλήρωσαν το τυπικό μέρος της συμφωνίας με τον πρόεδρο της “Μαύρης Θύελλας”. Απόστολο Κουκούτση.

Πήρε και Ζελέκου, Χότζα

Πριν από τον διεθνή Αφρικανό είχαν προηγηθεί οι Μάριος Ζελέκου και Δημήτρης Χότζας. Ο πρώτος ανακοινώθηκε το βράδυ της Παρασκευής και ο Χότζας το Σάββατο.

Ο πρώτος είναι εξτρέμ και ο Χότζας μεσοεπιθετικός. Για τον Ζελέκου,η ανακοίνωση της Καλαμάτας αναφέρει: “ Ο ΠΣ “Η Καλαμάτα” ανακοινώνει την συμφωνία με τον 23χρονο (7/9/1995) εξτρέμ Μάριο Ζελέκου. Ο Μάριος Ζελέκου γεννήθηκε στην Αθήνα και έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Ακαδημία Παθιακάκη. Στην συνέχεια αποτέλεσε μέλος της Κ17 του Πανιωνίου ενώ το 2014 πήρε μεταγραφή για την Προοδευτική στην οποία αγωνίστηκε για τρία χρόνια. Πέρυσι αγωνίστηκε στην Γερμανική Ουνιόν Σόνεμπεκ (22 συμμετοχές και 8 γκολ)”. Μιλώντας στο επίσημο site της ομάδας fckalamata.gr για το νέο σταθμό της καριέρας του, ο Μάριος Ζελέκου τόνισε: “Αποτελεί τιμή μου που θα φορέσω την φανέλα ενός ιστορικού συλλόγου όπως είναι η Καλαμάτα. Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα στην καριέρα μου και θα κάνω το καλύτερο δυνατό για να πετύχει η ομάδα τους στόχους της. Η πρώτη εικόνα της ομάδας μου δίνει να καταλάβω πως πρόκειται για οργανωμένο σύλλογο με άριστο τεχνικό επιτελείο και φιλικό κλίμα”.

Για τη συμφωνία με τον 20χρονο ακραίο επιθετικό Δημήτρη Χότζα η ανακοίνωση της ομάδας αναφέρει:

“ Ο Δημήτρης Χότζας γεννήθηκε στο Φιέρ της Αλβανίας στις 28/6/1998 αλλά λίγους μήνες μετά η οικογένειά του μετακόμισε στην Μεσσηνία. Ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στην Ακαδημία Πατίστα της Καλαμάτας ενώ στην συνέχεια αγωνίστηκε σε Ολυμπιακό Καλαμάτας, ΑΟ Διαβολιτσίου, Χώρα, Δόξα Μεγαλόπολης και Εθνικό Μελιγαλά”.

““Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα για εμένα. Η Καλαμάτα είναι πολύ μεγάλο μέγεθος και θα δουλέψω σκληρά να δικαιώσω τους ανθρώπους που πίστεψαν σε εμένα. Είμαι αισιόδοξος για την φετινή χρονιά και πιστεύω πως η δουλειά που γίνεται θα αποδώσει καρπούς και η ομάδα θα κερδίσει την άνοδο””, δήλωσε ο Χότζας στο επίσημο site της ομάδας fckalamata.gr