Δευτέρα, 27 Αύγουστος 2018 16:14

Από τη Μεγαλόπολη στην Εθνική Παίδων οι Γεωργακόπουλος και Μιχόπουλος

Γράφτηκε από τον
Από τη Μεγαλόπολη στην Εθνική Παίδων οι Γεωργακόπουλος και Μιχόπουλος

 

Στις προπονήσεις της Εθνικής Παίδων (U-17), που ξεκινούν σήμερα και θα διαρκέσουν έως την Πέμπτη 30 Αυγούστου θα συμμετάσχουν οι 17χρονοι μέσοι Ηλίας Γεωργακόπουλος και Θανάσης Μιχόπουλος.

Οι δύο ποδοσφαιριστές που θα συμμετάσχουν για δεύτερη φορά σε προπονήσεις της Εθνική ομάδας έχουν καταγωγή από τη Μεγαλόπολη και ήδη αγωνίζονται στις ομάδες υποδομής του Ολυμπιακού και του Αστέρα Τρίπολης.

Ξεκίνησαν να παίζουν ποδόσφαιρο στην ακαδημία του Πανιώνιου Μεγαλόπολης και πέρασαν απ’ όλες τις μικρές ομάδες και έφτασαν και στην πρώτη ομάδα των “κυανέρυθρων”, ενώ παράλληλα αγωνίστηκαν και στις μικτές Αρκαδίας. Οι εμφανίσεις τους, τόσο στο Πανιώνιο Μεγαλόπολης, αλλά και στις μικτές ομάδες τράβηξε το ενδιαφέρον των σκάουτερ μεγάλων ομάδων της Σούπερ Λιγκ, οι οποίοι εισηγήθηκαν την απόκτηση τους. Ετσι ο Ολυμπιακός ενέταξε στο δυναμικό του, πριν από τρία χρόνια, τον Ηλία Γεωργακόπουλο, ο οποίος αγωνίστηκε κατά σειρά στις ομάδες υποδομής U15, U16 και φέτος είναι στην U17.

Ο Αστέρα Τρίπολης πρόλαβε άλλες ομάδες που είχαν δείξει έντονο ενδιαφέρον και έκανε δικό της, τον Θανάση Μιχόπουλο, ο οποίος αγωνίζεται τα δύο τελευταία χρόνια στην U17 της Αρκαδικής ΠΑΕ.

Την τεχνική καθοδήγηση των δύο παικτών, από τα πρώτα τους ποδοσφαιρικά βήματα, είχε ο Καλαματιανός Παναγιώτης Καλόμαλος, ο οποίος εδώ και 13 χρόνια έχει μετακομίσει στη Μεγαλόπολη. Αυτή τη στιγμή είναι υπεύθυνος του Πανιωνίου Μεγαλόπολης που συμμετέχει φέτος στη Β’ τοπική Αρκαδίας, με παιδιά μόνο από την περιοχή, χωρίς μεγάλους σε ηλικία παίκτες. Παράλληλα έχει δημιουργήσει και ακαδημία στα τμήματα της οποία βρίσκονται πολλά νεαρά και ταλαντούχα παιδιά. Αλλωστε αυτός είναι και ο στόχος του, η αξιοποίηση των ταλαντούχων παικτών. Να σημειωθεί ότι κάθε χρόνο πολλά από τα παιδιά της ομάδας στελεχώνουν τις μικτές παίδων και νέων της ΕΠΣ Αρκαδίας. Να σημειωθεί ότι οι Γεωργακόπουλος και Μιχόπουλος είναι δύο από τους πολλούς παίκτες που έχουν φύγει από τον Πανιώνιο Μεγαλόπολης για να αγωνιστούν σε ομάδες της Σούπερ Λιγκ.

Οι δύο ποδοσφαιριστές θα πρέπει να βρίσκονται σήμερα στις εγκαταστάσεις των εθνικών ομάδων στον αθλητικό κέντρο του Αγίου Κοσμά για να ενσωματωθούν με τους υπόλοιπους που έχει καλέσει ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής Νίκος Κεγαγιάς. Συνολικά έχουν κληθεί για τις προπονήσεις που θα γίνουν από σήμερα έως και την Πέμπτη 30 του μήνα, 24 ποδοσφαιριστές.