Τετάρτη, 29 Αύγουστος 2018 12:17

Δεν κατεβαίνει στο πρωτάθλημα το Ασπρόχωμα!

Γράφτηκε από τον

 

Με απόφαση της διοίκησης, το ανδρικό τμήμα του Ασπροχώματος θα αναστείλει τη λειτουργία του μετά από 24 χρόνια συνεχούς παρουσίας στις διοργανώσεις της ΕΠΣΜ.

Στην απόφαση αυτή οδηγήθηκαν οι άνθρωποι της ομάδας, από τη στιγμή που δεν εκπληρώθηκε η συμφωνία με την Καλαμάτα. Η εν λόγω συμφωνία που είχε γίνει πριν από ένα μήνα περίπου (στις 31 Ιουλίου) αφορούσε την παραχώρηση νεαρών παικτών στο Ασπρόχωμα, οι οποίοι θα αγωνίζονταν με την ομάδα στο πρωτάθλημα της Α1 τοπικής, ώστε να συμμετέχουν σε παιχνίδια, να πάρουν εμπειρίες, να βελτιώσουν τον αγωνιστικό τους πρόσωπο και την επόμενη χρονιά να επιστρέψουν στην Καλαμάτα και να στελεχώσουν το έμψυχο δυναμικό της. Μάλιστα και ο προπονητής που θα αναλάμβανε την τεχνική καθοδήγηση των νεαρών παικτών θα ήταν με τη σύμφωνη γνώμη της Καλαμάτας. Με λίγα λόγια το Ασπρόχωμα θα λειτουργούσε την φετινή αγωνιστική περίοδο (αλλά και τα επόμενα χρόνια) ως θυγατρική ομάδα της Καλαμάτας. Την ημέρα τις οριστικής συμφωνίας την τεχνική καθοδήγηση της ομάδας είχε αναλάβει ο Στέλιος Παπαδόπουλος, τον οποίο είχε προτείνει η Καλαμάτα.

Πλέον η συνεργασία δεν υφίσταται αφού η Καλαμάτα δεν θέλησε να δώσει παιδιά στο Ασπρόχωμα και οι παράγοντες της ομάδας, αποφάσισαν, αφού και οικονομικά ήταν αδύνατο να σηκώσουν το βάρος για άλλη μια χρονιά, για την ακρίβεια για 22η χρονιά, τα έξοδα, χωρίς να έχουν βοήθεια και στήριξη από κανέναν. Να σημειωθεί ότι από τα 24 χρόνια που έχει ιδρυθεί ο Α.Ο.Α., τα 22 βασικός χρηματοδότης, αλλά και πρόεδρος ή παράγοντας για αρκετά χρόνια ήταν ο Δημήτρης Ηλιόπουλος, όπως και ο Σταύρος Τσιχριτζής, ο οποίος επίσης είχε διατελέσει πρόεδρος, παράγοντας, αλλά και εξωδιοικητικός, όλη αυτή τη χρονική περίοδο. Με δύο άτομα δεν μπορεί να λειτουργήσει μια ομάδα.

Για το θέμα η διοίκηση του Ασπροχώματος εξέδωσε και ανακοίνωση σχετικά με την αναστολή της λειτουργίας της ανδρικής ομάδας, διευκρινίζοντας ότι θα συνεχίσουν να λειτουργούν τα τμήματα υποδομής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: “Ανακοινώνουμε με λύπη ότι ο Α.Ο. Ασπροχώματος δεν θα κατέβει να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας Μεσσηνίας περιόδου 2018-2019. Παρά τις επαφές με ανθρώπους δεν υπήρχε ενδιαφέρον να εμπλακούν και να βοηθήσουν την ομάδα. Το ίδιο έγινε και τα περασμένα χρόνια. Και επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι δεν είναι δυνατόν να λειτουργεί μια ομάδα χρηματοδοτούμενη μόνο από ένα-δύο άτομα πράγμα που γίνεται εδώ και 22 χρόνια. Ως εκ τούτου πήραμε τη δυσκολότερη και πιο οδυνηρή απόφαση να μην κατέβουμε. 22 χρόνια ζήσαμε όμορφες και δύσκολες στιγμές. Χαρήκαμε για τις επιτυχίες, στεναχωρηθήκαμε για τις αποτυχίες, όμως η απόφαση μας αυτή ήταν η πιο πικρή. Η ομάδα όμως δεν θα μείνει άπραγη. Θα κατεβάσει παιδικά τμήματα και θα προσπαθήσει έχοντας χρόνο να να ανασυγκροτηθεί και να επανέλθει”.

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ