Πέμπτη, 30 Αύγουστος 2018 12:41

Θέλει δουλειά και ενίσχυση ο Πάμισος, φιλική ήττα 2-0 από Βάρδα (φωτό)

Γράφτηκε από τον

 

Την ήττα με 0-2 από τη Βάρδα γνώρισε χθες ο Πάμισος παρουσία 100 φιλάθλων στη Μεσσήνη στο πρώτο φιλικό με το Νίκο Κακαλέτρη στον πάγκο.

Οι Νησιώτες παρατάχθηκαν με 10 νέα πρόσωπα και έδειξαν ότι χρειάζονται δουλειά, αλλά και μεταγραφική ενίσχυση για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της Γ’ εθνικής. Διότι αν και είναι ακόμα νωρίς για ασφαλή συμπεράσματα φάνηκε να υπάρχει πρόβλημα στην ανάπτυξη, αλλά και αμυντικά κενά, τα οποία εκμεταλλεύτηκε η Βάρδα και πήρε τη νίκη γοήτρου με γκολ του Μικελάτου, που έχει αγωνιστεί χρόνια στα μεσσηνιακά γήπεδα, στο 11’ και στο 77’.

Βέβαια είναι λογικό αυτή την εποχή να μην υπάρχει ομοιογένεια με δεδομένο ότι ο Πάμισος είναι μια καινούρια ομάδα, που τώρα χτίζεται και ακόμα δεν έχει συμπληρώσει το ρόστερ του. Ενδεικτικό ότι ξεκίνησαν στην 11άδα οι Ντεμόλ, Ρέντα και Ν’ Γκογκό, που ακόμα δεν έχουν αποκτηθεί, αλλά και ο νεοαποκτηθείς Βέλγος Αλβιν Σέγκμπια, που ήρθε μόλις την Τρίτη στη Μεσσήνη.

Πώς έπαιξε

Οι “πράσινοι” παρατάχθηκαν με σύστημα 4-2-3-1. Κάτω από τα γκολπόστ κάθισε ο Τρακάκης. Ο Σωτ. Δημητρακόπουλος ήταν στο δεξί άκρο της άμυνας και ο Σαραντόπουλος στο αριστερό, ενώ το κεντρικό δίδυμο αποτελούσαν οι Δοδοντσάκης, Μπριλάκης. Αμυντικά χαφ οι Ντεμόλ και Ρέντα. Μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο ο Ηλιόπουλος, με τους Καρβάλιο και Σέγκμπια να εναλλάσσονται στις δύο πτέρυγες. Και τον Ν’ Γκογκό στην κορυφή της επίθεσης. Με ανάλογο προσανατολισμό και η Βάρδα, που είχε τον έμπειρο Γούρμο αιχμή του δόρατος και στηρίγματα τους Μικελάτο και Μπούνα.

Ο Σέγκμπια έδειξε καλά στοιχεία στο ντεμπούτο του σε αντίθεση με τους Ρέντα, Ν’ Γκογκό και Ντεμόλ, που δεν φάνηκαν ιδιαίτερα.

Από λάθος μάλιστα του Ντεμόλ, ο Πολίτης πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή και πάσαρε στο Μικελάτο, που με σουτ στο 11’ άνοιξε το σκορ. Ο Πάμισος είχε μια καλή στιγμή με το σουτ του Ηλιόπουλου στο 23’ που έδιωξε ο Λαδάς και το διαγώνιο σουτ του Σέγκμπια, που πέρασε άουτ στο 29’ από πάσα του Ν’ Γκογκό.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πάμισος κράτησε περισσότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή του και έδειξε καλύτερο πρόσωπο επιθετικά, χωρίς όμως τις μεγάλες ευκαιρίες. Στο 46’ είχε ένα σουτ του Σαραντόπουλου, που πέρασε από από το οριζόντιο δοκάρι και στο 57’ ένα σουτ του Σέγκμπια που πέρασε άουτ ύστερα από ωραία ατομική ενέργεια.

Η Βάρδα, χωρίς φάσεις στο β’ μέρος βρήκε ξανά δίχτυα στο 77’, όταν ο Μικελάτος που έχει περάσει από Εράνη, Κυπαρισσία, Τσικλητήρα, πήρε την μπάλα από λάθος του Σαραντόπουλου και πλάσαρε εκμεταλλευόμενος και την αδράνεια των αμυντικών. Στο β’ ημίχρονο έγιναν βέβαια πολλές αλλαγές και ο ρυθμός έπεσε αισθητά.

Να σημειωθεί ότι με τον Πάμισο δοκιμάστηκε και ο 19χρονος στόπερ Στέφανος Γκίτσης, ο οποίος έπαιζε στην Κ 20 της Κέρκυρας.

Το ματς διαιτήτευσε ο Ηλ. Νικολόπουλος, με βοηθούς τους Γαλακούτη και Σωτηρόπουλο.

ΠΑΜΙΣΟΣ: Τρακάκης (46’ Μπεσσής), Σωτ. Δημητρακόπουλος (46’ Κωστάκης), Σαραντόπουλος (84’ Μπογκντάνι), Μπριλάκης, Δοδοντσάκης (70’ Γκίτσης), Ρέντα, Καρβάλιο (46’ Οδ. Δημητρακόπουλος), Ντεμόλ (62’ Μωράκης), Ν’ Γκογκό, Ηλιόπουλος (70’ Βλάχος), Σέγκμπια (62’Αριστομενόπουλος)

ΒΑΡΔΑ: Λαδάς, Αγουρίδης, Ζέλιος, Ξύδης, Δ. Νικολόπουλος, Λιόσης, Πολίτης, Ντόμας, Γούρμος, Μικελάτος, Μπούνας. Επαιξαν και οι Δημόπουλος, Πεκέζ, Κωνσταντινόπουλος, Βραχνής, Σιδέρης, Ραμαντάνης, Θ. Νικολόπουλος, Βρετάκης.