Δευτέρα, 03 Σεπτέμβριος 2018 19:10

ΟΜΟΝΟΙΑ – ΧΩΡΑ 3-1: Προβάδισμα οι Καλαματιανοί (φωτό)

Γράφτηκε από τον

 

 

Τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στον επόμενο γύρο του κυπέλλου Μεσσηνίας έχει η Ομόνοια, μετά τη χθεσινή εντός έδρας νίκη της με 3-1 επί της Χώρας.

Μετά από ένα καλό παιχνίδι, όπου είχε ρυθμό και αρκετές φάσεις, η Ομόνοια ήταν πιο ουσιαστική στην τελική προσπάθεια και έφτασε στη νίκη. Το σκορ άνοιξε στο 42’ ο νεαρός Ν.Αρ. Σπυρόπουλος, ο οποίος αξιοποίησε την συρτή μπροστινή μπαλιά του Μπεκιάρη και ανάμεσα σε δύο αμυντικούς και τον συμπαίκτη του Σταθόπουλο με συρτό σουτ την έστειλε στην αριστερή γωνία της εστίας του Τσέρτου.

Στο 52’ ο Σταθόπουλος με άψογη εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του Τσέρτου και έκανε έτσι το 2-0. Στο 63’ ο Γουδέλης σχεδόν στο κέντρο του γηπέδου και κοντά στην πλάγια γραμμή κέρδισε την μπάλα από αντίπαλο του και πάσαρε στον Τάφα και αυτός αμέσως την έστειλε στην απέναντι πλευρά για τον Μπαλαούρα, ο οποίος έφτασε στην περιοχή και έκανε τη σέντρα στο πίσω δοκάρι, εκεί που ήταν μόνος αμαρκάριστος ο Γουδέλης, ο οποίος με κοντινή κεφαλιά σημείωσε το 3-0. Στο 72’ ο Α. Τσόπελας με ατομική ενέργεια ελίχθηκε έξω από την περιοχή αποφεύγοντας κάποιους αντιπάλους τους και με μακρινό σουτ έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του Ματθαίου-Λίβα, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.

Οι δύο ομάδες στα τελευταία λεπτά είχαν από ένα δοκάρι. Στο 86’ ο Τζανετάκος μπήκε στην περιοχή και με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και άουτ. Δύο λεπτά μετά ο Σώκαλης με ξαφνικό σουτ έξω από την περιοχή επιχείρησε να αιφνιδιάσει τον Ματθαίο-Λίβα, όμως η μπάλα χτύπησε στο κάθετο δοκάρι και κατέληξε άουτ.

Ευκαιρίες για γκολ είχαν οι Σταθόπουλος (22’ σουτ), Καρδάσης (35’ διαγώνιο σουτ) και Παπαγεωργίου (46’ συρτό σουτ, 43’ κεφαλιά).

Το παιχνίδι διαιτήτευσε ο Γεωργαντάς με βοηθούς διαιτητές τους Γάκη και Μπασιλάρη.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Ματθαίος-Λίβας, Γουδέλης, Καρδάσης, Μπάλλας, Μπαλαούρας, Μπεκιάρης, Σταθόπουλος (67’ Τζανετάκος), Στυλιανόπουλος, Τάφα, Φέστας, Ν.Αρ. Σπυρόπουλος (56’ Ν.Π. Σπυρόπουλος).

ΧΩΡΑ: Τσέρτος, Φ. Δημόπουλος, Μαθιόπουλος (55’ Κυριακόπουλος), Μωράκης, Κουτίβας, Παπαγεωργίου, Θ. Τσόπελας, Σώκαλης, Κ. Δημόπουλος, Μαρκόπουλος (64’ Κωνσταντόπουλος), Α. Τσόπελας.