Κυριακή, 05 Ιανουάριος 2014 14:32

Η κακή Καλαμάτα έχασε 2-1 στη Μανωλάδα - τα αποτελέσματα στην Γ' εθνική

Γράφτηκε από τον

Οι σημαντικές απουσίες που είχε αλλά και η διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των εορτών φαίνεται πως επηρέασαν περισσότερο από όσο έπρεπε την "Μαύρη Θύελλα" η οποία παρουσίασε το κακό της αγωνιστικό πρόσωπο στην Μανωλάδα και γνώρισε οδυνηρή ήττα από την τοπική Δόξα με 2-1.
Το συγκρότημα του Μίλτου Γκόφα δεν είχε καλή απόδοση, παρότι το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά με τον Χρήστο Καλαντζή να ανοίγει το σκορ για τους Μεσσηνίους μόλις στο 4'.
Η Δόξα, που παρουσιάστηκε πιο δυνατή από όσο περίμεναν οι Καλαματιανοί, ευτύχησε να ισοφαρίσει σχετικά γρήγορα το ματς (18') και προς το τέλος του πρώτου μέρους πήρε και το προβάδισμα με 2-1.
Θα περίμενε κανείς ότι η Καλαμάτα θα αντιδρούσε στην επανάληψη, ωστόσο μετά την κλασική χαμένη ευκαιρία του Κώστα Ηλιόπουλου στο 5'3', η Καλαμάτα δεν μπόρεσε να κυριαρχήσει και μοιραία επέστρεψε με άδεια χέρια από την Μανωλάδα.
Το αποτέλεσμα μπορεί να χαρακτηριστεί καταστροφικό καθώς, σε συνδυασμό με την νέα νίκη της ΑΕ Καραϊσκάκης, η "Μαύρη Θύελλα" βρέθηκε 9 βαθμούςμακριά από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του 4ου ομίλου της Γ' εθνικής.
Να θυμίσουμε πως χθες η Καλαμάτα έπαιξε χωρίς τον Μπόρις Οντσβόνγκ ο οποίος παραμένει στην Ιταλία, λόγω του γνωστού προβλήματος που υπήρξε την περασμένη εβδομάδα με τον άνθρωπο που τον έφερε στην ομάδα, τον Λεονάρντο Κουράτολο. Εκτός ήταν και ο τιμωρημένος Θοδωρής Πούτσης, δηλαδή η Καλαμάτα δεν είχε δύο από τους τέσσερις βασικούς παίκτες που παίζουν στις θέσεις της επίθεσης.

Το φιλμ του αγώνα

Το χθεσινό παιχνίδι, ξεκίνησε μέσα σε φανταστική ατμόσφαιρα. Από τη μια πλευρά οι «Μαυραετοί», οι οποίοι είχαν οργανώσει υποδοχή με καπνογόνα και από την άλλη οι Bulldogs από την Καλαμάτα με τα συνθήματά τους. Μόλις στο 4΄, ο Καλαντζής έγινε αποδέκτης της μπάλας και πλάσαρε τον Τσάκωνα. Ιδανικό ξεκίνημα για την Καλαμάτα, η Δόξα είχε όμως την αντίδραση:
Ένας πρώην παίκτης της Καλαμάτας, ο Κωστής, ισοφάρισε στο 18΄ για τη Δόξα. Ωραία σέντρα του Νιφορόπουλου από δεξιά, ο Κωστής στο ύψος του πέναλτι πετάχτηκε, έπιασε την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Στο 26΄, ο Δαβουρλής με ένα φοβερό σουτ βολίδα από τα 25 έκανε το 2-1. Στην επανάληψη η Καλαμάτα απείλησε μόνο στο 52΄από ένα κοντινό πλασέ του Ηλιόπουλου. Στο 79΄ο Καλαντζής είχε ένα σουτ από το ύψος της περιοχής ψηλά άουτ. Η Δόξα με τον Σεϊτάι στο 68 και με τον Νικολόπουλου στο 76΄, έχασε ευκαιρίες να σημειώσει και τρίτο τέρμα.
ΔΟΞΑ: Τσάκωνας, Νιφορόπουλος, Σανδραβέλλης, Κωστής, Καλλιβωκάς, Δαβουρλής, Νικολόπουλος (90' Παναγόπουλος), Κυριαζόπουλος, Μελετίδης, Μικελάτος (84' Λαζανάς), Πλαστουργός (36' Σεϊτάι).
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Ριγανάς, Τσόπελας, Καλογερόπουλος (81' Μπελεβέτης), Καντούτσης, Σκαρλάτος, Τσιμικλής, Καραχάλιος (65' Σοφός), Ζαχαρόπουλος, Αθανασόπουλος, Γεωργακόπουλος (52΄Ηλιόπουλος), Καλαντζής.

Τα αποτελέσματα στον 4ο όμιλο είναι τα εξής

Ατρόμητος Αχαίας – Κόρινθος 0-1
Πανναυπλιακός – Εθνικός Σαγέικων 1-1
Παναρκαδικός – Αστέρας/Πανόπουλο 2-0
ΑΕ Μεσολογγίου – ΠΑΟ Βάρδας 0-0
Μεσσηνιακός – Αρης Αιτωλικού 2-0
Δόξα Νέας Μανωλάδας – Καλαμάτα 2-1
ΑΕ Καραϊσκάκης – Παναργειακός 2-0
Αχαϊκή – ΑΕ Ερμιονίδας 1-2

 

Στις 3 μ.μ. θα ξεκινήσει στην Μανωλάδα το ματς της τοπικής Δόξας με την Καλαμάτα, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Γ' εθνικής. Οι Μεσσήνιοι έκλεισαν το 2013 με έξι συνεχόμενες νίκες και θέλουν να μπουν νικηφόρα και στο 2014 κάνοντας ένα ακόμη βήμα για την κατάκτηση της κορυφής.

Θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση για την εξέλιξη του αγώνα.