Πέμπτη, 06 Σεπτέμβριος 2018 10:06

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Μαθαίνει αντιπάλους και θέσεις ανόδου

Γράφτηκε από τον

Τους αντιπάλους της στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής αλλά και τον αριθμό των ομάδων που θα ανέβουν στην Β’ εθνική αναμένεται να μάθει σήμερα η Καλαμάτα.

Ο καταρτισμός των ομίλων της Γ’ εθνικής θα είναι ένα από τα θέματα του προγραμματισμένου για σήμερα στις 10 το πρωί συμβουλίου της ΕΠΟ, κάτι που ασφαλώς δεν ενδιαφέρει μόνο την Καλαμάτα αλλά και τον Πάμισο, ο οποίος θα εκπροσωπήσει επίσης τη Μεσσηνία στη νέα Γ’ εθνική.

Στην ΕΠΟ σήμερα

Κουκούτσης και Σπηλιώτης

Από πλευράς Καλαμάτας, ο πρόεδρος Αποστόλης Κουκούτσης βρίσκεται από χθες το βράδυ στην πρωτεύουσα προκειμένου να δώσει το παρών στο σημερινό συμβούλιο, όπου θα βρεθεί και ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ Βασίλης Σπηλιώτης.

Οι εκπρόσωποι του Μεσσηνιακού ποδοσφαίρου περιμένουν ότι ο καταρτισμός θα γίνει με ορθολογικά - γεωγραφικά κριτήρια και δεν θα δούμε... περίεργες μετατοπίσεις ομάδων και νομών προκειμένου να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένα σωματεία. Κάτι που επιχειρήθηκε στο προηγούμενο συμβούλιο, αλλά τελικά έφερε την αναβολή του καταρτισμού των ομίλων λόγω των έντονων αντιδράσεων πολλών ομάδων.

Πρέπει να σημειωθεί πως το σενάριο που είχε κυκλοφορήσει τότε και έφερνε τις Μεσσηνιακές ομάδες στον όμιλο της Αθήνας, έχει εγκαταλειφθεί. Ωστόσο παραμένει πιθανό το ενδεχόμενο να “σπάσουν” σε δύο ομίλους οι Πελοποννησιακές ομάδες. Το σενάριο να δούμε (όσο αφορά τις Μεσσηνιακές ομάδες) ένα όμιλο που να περιλαμβάνει τις ομάδες των ίδιων (ή με πολύ μικρές παραλλαγές) νομών με πέρυσι, είναι το πιο πιθανό. Θυμίζουμε ότι πέρυσι οι Μεσσηνιακές ομάδες ήταν μαζί με αυτές από Ηλεία (4 φέτος), Αχαϊα (3 φέτος), Αρκαδία (1 φέτος), Λακωνία (2 φέτος), Ζάκυνθο (1 φέτος) και Κεφαλλονιά (1 φέτος).

Ολα δείχνουν άνοδο

και των 8 πρωταθλητών

Πέρα από τον καταρτισμό των ομίλων όμως τις ομάδες απασχολεί και η έντονη φημολογία για αλλαγή της προκήρυξης του πρωταθλήματος.

Η πολυαναμενόμενη αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων φέρνει αλλαγές και στη νέα Football League, με αποτέλεσμα να αυξηθεί ο αριθμός των ομάδων που θα προβιβαστούν από τη Γ’ εθνική.

Αν το σχέδιο του Γιώργου Βασιλειάδη εφαρμοστεί απόλυτα από τη νέα αγωνιστική σεζόν, τότε από την Γ’ εθνική δεν θα ανέβουν 4, αλλά 8 ομάδες, δηλαδή και οι οκτώ πρωταθλητές των ομίλων, άρα δεν θα γίνουν μπαράζ ανόδου όπως πέρυσι. Μάλιστα οι χθεσινές πληροφορίες από την πρωτεύουσα λένε ότι το παραπάνω σενάριο είναι αποφασισμένο και θα οριστικοποιηθεί σήμερα.

Πρώτο φιλικό εντός την

Κυριακή με Πελλάνα

Αγωνιστικά, την Κυριακή η Καλαμάτα θα δώσει το πρώτο εντός έδρας φιλικό παιχνίδι της (μέχρι τώρα έχει παίξει με τη Σπάρτη εκτός αλλά και ένα φιλικό προπονητικού χαρακτήρα με τη Μάνη)

Συγκεκριμένα στις 5.30 μ.μ. θα υποδεχθεί στο γήπεδο του Μεσσηνιακού την ΑΕ Πελλάνας Καστορείου, την περσινή πρωταθλήτρια Λακωνίας που έχει στον πάγκο της τον Ηλία Αναστασάκο.

Ο τεχνικός της Καλαμάτας Γιάννης Χριστόπουλος θα έχει έτσι την ευκαιρία να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα απέναντι σε μια ομάδα της ίδιας κατηγορίας. Ο τραυματίας Νταγκούλου θα απουσιάσει ενώ δεν υπάρχουν άλλα προβλήματα.

Τα εισιτήρια θα κοστίζουν 5 ευρώ για όλες τις θύρες.

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ