Παρασκευή, 07 Σεπτέμβριος 2018 14:15

"Βασίλισσα" και στα έσοδα η Ρεάλ με 751 εκατ. ευρώ!

Γράφτηκε από τον

Πρωταθλήτρια στα έσοδα αναδείχθηκε η Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς έσπασε το φράγμα των 750.000.000 €, καταγράφοντας την μεγαλύτερη επίδοσή της από το 2000 κι έπειτα.

Ρεκόρ εσόδων κατέγραψε η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία είδε τους τραπεζικούς της λογαριασμούς να "φουσκώνουν" κατά 751 εκατ. ευρώ την χρονιά που μας πέρασε, κατακτώντας την κορυφή στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο αξιών.

Η "βασίλισσα" διατήρησε το στέμμα της και εκτός των τεσσάρων γραμμών του αγωνιστικού χώρου, σκοράροντας στον οικονομικό τομέα τη σεζόν 2017/18, ενώ το πηλίκο σε σχέση με την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο είχε θετικό πρόσημο, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 11,3%, που μεταφράζεται χρηματικά σε 76,3 εκατ. ευρώ. Να σημειωθεί ότι στα χρήματα αυτά, δεν υπολογίζονται τα κέρδη από τις πωλήσεις παικτών.

Αναφορικά με την τρέχουσα σεζόν, οι προβλέψεις για τα έσοδα στον προϋπολογισμό των "μερένγκες" αγγίζουν τα 752 εκατ. ευρώ, δίχως να προσμετράται η πώληση περιουσιακών στοιχείων του συλλόγου της ισπανικής πρωτεύουσας. Όσο για τα καθαρά κέρδη των "μπλάνκος", αυτά ξεπέρασαν τα 31 εκατ. ευρώ.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το καθαρό χρέος των Μαδριλένων ανέρχεται σε 107 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση 96,7 εκατ. ευρώ, η οποία είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί σε βάθος 15ετίας.

Οι αριθμοί σπανίως λανθάνουν, φανερώνοντας πως η Ρεάλ παραμένει στον ποδοσφαιρικό... αφρό τόσο εντός, όσο κι εκτός γηπέδων, αφού θεωρείται το κορυφαίο brand σον κόσμο του "βασιλιά των σπορ".

Πηγή: sport24.gr

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ