Σάββατο, 08 Σεπτέμβριος 2018 15:55

ΑΕΚ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Ιδρυσε ακαδημία ποδοσφαίρου – Προπονητής ο Π. Τσιγαρίδης

Γράφτηκε από τον

 

Μια από τις πιο ιστορικές ομάδες της Καλαμάτας, η ΑΕΚ σε λίγες ημέρες θα προχωρήσει στη λειτουργία ακαδημίας ποδοσφαίρου.

Η διοίκηση της ομάδας είχε από πέρσι κάνει τα πρώτα πλάνα σχετικά με τη λειτουργία ακαδημίας, αλλά δεν προχώρησε στη δημιουργία της. Μετά την επιστροφή, στη φυσική της έδρα, το δημοτικό γήπεδο Δυτικής Παραλίας (πρώην Σφαγείων), που για πολλά χρόνια στο παρελθόν αποτελούσε το “σπίτι” της, στόχος ήταν να δημιουργηθούν τμήματα υποδομής, κάτι που δεν είχε κάνει πότε πριν η κιτρινόμαυρη ομάδα, που βρίσκεται στο χώρο του Μεσσηνιακού ποδοσφαίρου από το 1926 που ιδρύθηκε έως σήμερα. Στην πορεία των χρόνων, σημαντική χαρακτηρίζεται η αγωνιστική περίοδος 1964-1965, όπου έφτασε μέχρι το κατώφλι της Β’ εθνικής. Πλέον επόμενη σημαντική περίοδος, αναμένεται να είναι η φετινή, καθώς ο σχεδιασμός που δεν προχώρησε την περσινή σεζόν θα υλοποιηθεί φέτος με τη δημιουργία της ακαδημίας.

Η διοίκηση μετά από επαφές που είχε προχώρησε στην πρόσληψη του Παντελή Τσιγαρίδη, ο οποίος ανέλαβε να κτίσει την κιτρινόμαυρη ακαδημία. Τα τελευταία 6 χρόνια, ήταν μέλος του προπονητικού επιτελείου της Καλαμάτας, όπου προσέφερε σημαντικό έργο με την ανάδειξη αρκετών ταλαντούχων παιδιών, που πλαισιώνουν τις μεγαλύτερες ομάδες υποδομής.

Οι διοικούντες στην ΑΕΚ, είχαν συγκεντρώσει πληροφορίες για τον Παντελή Τσιγαρίδη και την Πέμπτη το βράδυ, σε συνάντηση που είχε ο νεαρός προπονητής με τον πρόεδρο Σπύρο Λαπιώτη, συμφώνησαν σε όλα και επισημοποιήθηκε η συνεργασία.

Χθες μάλιστα η διοίκηση με ανακοίνωση της, γνωστοποίησε την ίδρυση και λειτουργία της ακαδημίας, καθώς και τη συμφωνία συνεργασίας με τον κ. Τσιγαρίδη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση είναι: “Η διοίκηση της ιστορικής ΑΕΚ Καλαμάτας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ίδρυση ακαδημίας ποδοσφαίρου.

Στόχος της είναι η διαπαιδαγώγηση των παιδιών με τις αξίες του υγιούς αθλητισμού, η αξιοποίηση των ικανοτήτων και δεξιοτήτων τους, η άθληση τους, η ψυχαγωγία τους και η σωστή εκμάθηση του αθλήματος.

Ακόμα θα λαμβάνουν χώρα αθλητικές και γενικότερα πολιτιστικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή των μικρών μας φίλων, σύμφωνα πάντα με τις αρχές και το ήθος που πρεσβεύει η Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως.

Προπονητής αναλαμβάνει, μετά από την 6ετή επιτυχημένη θητεία του στις Ακαδημίες της Π.Σ. “Η Καλαμάτα”, ο Παντελής Τσιγαρίδης.

Οι ώρες εγγραφής και προπονήσεων, καθώς και τα γήπεδα που αυτές θα πραγματοποιούνται θα γνωστοποιηθούν με νέα ανακοίνωση τις προσεχείς ημέρες”.

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ