Σάββατο, 08 Σεπτέμβριος 2018 17:07

Ώρα Nations League για την Εθνική, πρώτη "στάση" στο Ταλίν!

Γράφτηκε από τον
Ώρα Nations League για την Εθνική, πρώτη "στάση" στο Ταλίν!

Η Εθνική αντιμετωπίζει την Εσθονία στο Ταλίν (21:45) και θέλει να πάρει τους τρεις βαθμούς, ώστε να ξεκινήσει με νίκη τις υποχρεώσεις της στο UEFA Nations League. Οι σκέψεις του Σκίμπε για το αρχικό σχήμα.

Με το... δεξί θέλει να μπει στο νεοσύστατο UEFA Nations League η Εθνική μας ομάδα, που αντιμετωπίζει στις 21:45 στο Ταλίν την Εσθονία για την 1η αγωνιστική της League C που συμμετέχει μαζί με Ουγγαρία και Φινλανδία. Η γαλανόλευκη του Μίχαελ Σκίμπε στοχεύει στο τρίποντο, όπως είχε κάνει και στα προκριματικά του Μουντιάλ στο ίδιο γήπεδο, όταν είχε επικρατήσει με 0-2 των Εσθονών.

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος έκανε λόγο για αποτυχία, αν η Εθνική δεν προκριθεί στο Euro 2020, στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Γερμανού κόουτς, ο οποίος είναι αισιόδοξος πως οι παίκτες του θα σκοράρουν απόψε και να καταφέρουν να αποσπάσουν ένα θετικό αποτέλεσμα. Η Ελλάδα είναι φαβορί και καλείται να το αποδείξει στον αγωνιστικό χώρο της "A Le Coq Arena".

ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΣΚΙΜΠΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΣΧΗΜΑ
Αναφορικά με τα πλάνα του Μίχαελ Σκίμπε, δεν πρόκειται να εγκαταλείψει το αγαπημένο του 4-2-3-1, ενώ μοναδική απουσία είναι ο Μιχάλης Μπακάκης, ο οποίος δεν θα παίξει και πιθανότατα προετοιμάζεται για τον αγώνα της Τρίτης (11/9, 21:45) με την Ουγγαρία στη Βουδαπέστη για την 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του θεσμού.

Ο Καρνέζης έχει τον πρώτο λόγο για τα δοκάρια, με τον Μπάρκα να διεκδικεί τη θέση, στα δυο άκρα της άμυνας θα είναι οι Λυκογιάννης και Τοροσίδης, με τους Παπασταθόπουλο και Μανωλά να αποτελούν το κεντρικό δίδυμο των στόπερ του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Οι Ζέκα και Μπουχαλάκης έχουν το προβάδισμα για τον άξονα, με τον Κουρμπέλη να διεκδικεί επίσης μια θέση, ο Φορτούνης θα κινείται πίσω από τον Μήτρογλου, ο οποίος θα είναι στην κορυφή, ενώ στις πτέρυγες γίνεται μάχη, με τον Χριστοδουλόπουλο να διεκδικεί θέση βασικού, όπως και οι Πέλκας, Μάνταλος και Μπακασέτας.

Ο Σκίμπε έχει πληθώρα επιλογών για τη μεσοεπιθετική γραμμή και άπαντες περιμένουν τις τελικές του επιλογές για τον αποψινό αγώνα, ο οποίος θα μεταδοθεί στην COSMOTE TV και στο Epsilon TV, ενώ μπορείτε να ενημερώνεστε και από το LIVE του Sport24.gr.

ΑΗΤΤΗΤΗ ΜΕ ΕΣΘΟΝΙΑ Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ
Δεν έχει γνωρίσει ήττα από την Εσθονία η Εθνική. Σε σύνολο τεσσάρων αγώνων η Εθνική έχει επικρατήσει τις δύο από αυτές, ενώ δύο παιχνίδια έληξαν ισόπαλα. Στην τελευταία τους αναμέτρηση (31/08/2017, Καραϊσκάκης) για τα προκριματικά του Μουντυιάλ της Ρωσίας, η Ελλάδα δεν κατάφερε να φτάσει στη νίκη (0-0). Η Εσθονία τερμάτισε 4η στον 8ο όμιλο πίσω από Βέλγιο, Ελλάδα, Βοσνία Ερζεγοβίνη και μπροστά από Κύπρο και Γιβραλτάρ.

Πηγή: sport24.gr