Δευτέρα, 10 Σεπτέμβριος 2018 15:18

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ – ΕΡΑΝΗ 1-2: Πρόκριση με υπογραφή Κόλλια, παρουσία "Λύμπε"! (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ – ΕΡΑΝΗ 1-2: Πρόκριση με υπογραφή Κόλλια, παρουσία "Λύμπε"! (φωτό)

Με μεγάλο πρωταγωνιστή και σκόρερ τον Νίκο Κόλλια η Εράνη έκανε την ανατροπή και κερδίζοντας με 2-1 τον Πανθουριακό στο γήπεδο της Σπερχογείας πήρε το εισιτήριο για τους “16” του κυπέλλου Μεσσηνίας.

Ο 27χρονος επιθετικός έδειξε την κλάση του στο χθεσινό ματς και με δύο γκολ στο 71’ και στο 93’ έδωσε στην ομάδα του τη νίκη – πρόκριση και παράλληλα την ευκαιρία να παίξει με την “Μαύρη Θύελλα” το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Το χθεσινό παιχνίδι ήταν εξ’ αρχής στην... κόψη του ξυραφιού μετά το 1-1 του πρώτου αγώνα και όλα έδειχναν ανοιχτά.

Στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι ήταν φανερά καλύτεροι, προηγήθηκαν 1-0 με γκολ του Μπιτσάνη, είχαν δοκάρι με τον ίδιο παίκτη και έλεγχαν απόλυτα το ματς.

Στο δεύτερο μέρος όμως και ειδικά μετά το 55’ η ομάδα του Κώστα Λυμπερόπουλου αφυπνίστηκε, κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και έφτασε στη νίκη – ανατροπή στις καθυστερήσεις.

Υπό το βλέμμα του

Νίκου Λυμπερόπουλου

Αξίζει να αναφέρουμε πως το χθεσινό ματς παρακολούθησε από την κερκίδα του γηπέδου της Σπερχογείας ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ Νίκος Λυμπερόπουλος.

Ο Φιλιατρινός παλαίμαχος άσος όποτε του το επιτρέπουν οι υποχρεώσεις του βλέπει από κοντά την αγαπημένη του Εράνη και αυτό έκανε και χθες, φέρνοντάς της γούρι!

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την ομάδα του Τάκη Δρούγα να έχει καλή κυκλοφορία και με ορθολογικό παιχνίδι να ψάχνει το γκολ.

Γκολ και δοκάρι με Μπιτσάνη

Στο 30’ ο Μερκούρης μετά από ωραία ενέργεια έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Μπιτσάνης με κοντινή προβολή τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι με την μπάλα να σκάει στη συνέχεια στον αγωνιστικό χώρο και τους αμυντικούς να απομακρύνουν. Στη φάση αυτή οι γηπεδούχοι υποστήριξαν πως η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή, σε μια δύσκολη φάση.

Δύο λεπτά αργότερα ο Φωτιάδης έδωσε κάθετα στον Μπιτσάνη που τρίπλαρε τον προσωπικό του αντίπαλο και με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 1-0.

Ο Πανθουριακός συνέχισε να υπερέχει, με την Εράνη να έχει καθαρά παθητικό ρόλο στο ματς και να αδυνατεί να κρατήσει μπάλα.

Στο 38’ ο Παντσιώτης σέντραρε και ο αμαρκάριστος Κανανάι από κοντά δεν έπιασε καλά το πλασέ, με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Η Φιλιατρινή ομάδα είχε μόνο μια καλή στιγμή στο πρώτο ημίχρονο...

Στο 41’ μετά από δυνατό διώξιμο του Λυμπερόπουλου, ο Κόλλιας ξεπέρασε τον Σταθά που επιχείρησε έξοδο, αλλά ο Κοστρίβας πρόλαβε και απομάκρυνε την μπάλα.

Καλύτερη στο

β’ μέρος η Εράνη

Στο δεύτερο μέρος μέχρι το 55’ η εικόνα του αγώνα παρέμεινε ίδια, όμως από εκείνο το σημείο οι παίκτες του Πανθουριακού φάνηκε να κουράστηκαν και η Εράνη ανέβασε απόδοση.

Στο 62’ ο Κόλλιας έδωσε κάθετη πάσα στον Χατζηαράπη που νικήθηκε από τον Σταθά, ο οποίος βγήκε εγκαίρως και απομάκρυνε.

Στο 71’ ο Κόλλιας πήρε την μπάλα δέκα μέτρα έξω από την περιοχή και με ένα ξερό σουτ με το αριστερό, την έστειλε πρώτα στο δεξί δοκάρι και ύστερα στα δίχτυα για το 1-1.

Στο 82’ ο Βλαχόπουλος μετά από ατομική ενέργεια σούταρε, με την μπάλα να κοντράρει και να βγαίνει κόρνερ.

Στο 93' το νικητήριο γκολ

Και φτάνουμε στο 93’ όταν ο Νικολακόπουλος έκανε το γέμισμα από δεξιά, οι αμυντικοί αδράνησαν και ο Κόλλιας με ωραία προσποίηση απέφυγε τον Σταθά και με κοντινό σουτ έγραψε το 1-2, εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών.

Το ματς σφύριξε ο Ψηλοπαναγιώτης, με βοηθούς τους Ταβουλαρέα και Παλλαδινό.

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Σταθάς, Παντσιώτης, Κοστρίβας, Καράμπελας, Ζαφειρόπουλος, Μουστάκας, Δημόπουλος (83’ Μωραγιάννης), Μερκούρης, Μπιτσάνης, Φωτιάδης (74’ Πικιός), Κανανάι (64’ Νικολόπουλος).

ΕΡΑΝΗ: Λυμπερόπουλος, Οικονομόπουλος, Μπουρδέκας, Πέππας, Σταματόπουλος, Μπακούρος, Χάρμπας, Χατζηαράπης (90’ λ. τρ. Γιαννακόπουλος), Βλαχόπουλος, Νικολακόπουλος, Κόλλιας (94’ Λαμπρόπουλος).