Τετάρτη, 08 Ιανουάριος 2014 18:52

Θα τελειώσει την 20η αγωνιστική…

Γράφτηκε από τον

Οταν η Καλαμάτα κέρδιζε το ένα παιχνίδι μετά το άλλο είχαμε επισημάνει ότι τα υπόλοιπα αποτελέσματα στον όμιλο δεν ήταν ευνοϊκά για αυτή και ότι με μια μόλις γκέλα θα μπορούσε να ξαναβρεθεί στο -9, εκεί δηλαδή που την βρήκε ο Γκόφας την 3η αγωνιστική! Αυτό συνέβη την περασμένη Κυριακή μετά την ήττα στην Μανωλάδα, με την διαφορά ότι η Καλαμάτα τώρα είναι στο -9 από ένα αντίπαλο και όχι από 3 όπως ήταν τον Οκτώβριο.


Από την άλλη, όσο περνούν οι αγωνιστικές, τόσο στενεύουν τα περιθώρια.
Κανένα πρωτάθλημα 30 αγωνιστικών όμως δεν τελειώνει από την 12η αγωνιστική. Ασφαλώς και υπάρχουν ελπίδες ακόμη. Και υπάρχουν ελπίδες και γιατί η Καλαμάτα έχει καλή ομάδα (σε σχέση πάντα με τους αντιπάλους της) και γιατί είναι απόλυτα βέβαιο ότι όλοι οι πρωτοπόροι - και η ΑΕ Καραϊσκάκης  - θα έχουν απώλειες και μάλιστα πολλές.
Η Καλαμάτα λοιπόν οφείλει να παραμείνει ήρεμη και προσηλωμένη στο στόχο της, κοιτώντας, κατ' αρχήν, να εκμεταλλευτεί το εύκολο πρόγραμμα που έχει μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου. Μεσολόγγι εντός, Πανναυπλιακός εκτός και Σαγέικα εντός, αποτελούν μια τριάδα αγώνων που με λίγη προσοχή οι 9 βαθμοί μπορούν να έρθουν σχετικά εύκολα.
Το χρονικό σημείο που νομίζω ότι θα μπορούμε να πούμε ότι κρίθηκε (θετικά ή αρνητικά) σε μεγάλο βαθμό το πρωτάθλημα για την Καλαμάτα θα είναι την 20η αγωνιστική, μετά το τοπικό ντέρμπι με τον Μεσσηνιακό.
Στο ξεκίνημα του β' γύρου η Καλαμάτα θα παίξει όλα τα δύσκολα (Βάρδα, Κόρινθο, Καραϊσκάκη εκτός, Ερμιονίδα, Μεσσηνιακό εντός). Εκεί μπορούν να χαθούν όλα και στις 10 τελευταίες αγωνιστικές να παίξει η ομάδα απλά για την παραμονή. Αν όμως ανταπεξέλθει εκεί, στο φινάλε των 10 αγώνων λογικά δεν θα έχει πρόβλημα…


  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ