Τετάρτη, 08 Ιανουάριος 2014 18:55

Αγνωστο ακόμη πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν από την Super League

Γράφτηκε από τον

Το τακτικό διαιτητικό δικαστήριο θα αποφασίσει τελικά πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν από το φετινό πρωτάθλημα της Super League, όπως… αποφάσισε σήμερα το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ σε συνεδρίαση του.


Ετσι το πρωτάθλημα μπορεί να έχει μπει στο δεύτερο γύρο, όμως το πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν παραμένει ακόμα άγνωστο μετά και τη νέα συνεδρίαση της ΕΠΟ. Το Δ.Σ. της ΕΠΟ αποφάσισε κατά πλειοψηφία την απόφαση για το πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν από την πρώτη και θα προβιβαστούν από τη δεύτερη την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο να την πάρει το τακτικό διαιτητικό δικαστήριο. Λευκό ψήφισαν οι εκπρόσωποι της Super League και ο πρόεδρος της Football League. Πλέον, το δικαστήριο της ΕΠΟ θα πάρει την τελική απόφαση καθώς η Ομοσπονδία θα προσφύγει στο τακτικό διαιτητικό δικαστήριο με υπόμνημα. Η επόμενη συνεδρίαση είναι ακριβώς σε μια εβδομάδα, Τρίτη 14 Ιανουαρίου.
Αυτή η απόφαση της ΕΠΟ προκάλεσε την απορία των ανθρώπων τόσο της Super League και της Football League, που όμως ήταν κάπως ανακουφισμένοι γιατί τουλάχιστον πάρθηκε μία απόφαση.
Οπως έλεγαν άνθρωποι των δύο Λιγκών μετά το τέλος του Δ. Σ. της ΕΠΟ, η παραπομπή στο διαιτητικό δικαστήριο για το πόσες ομάδες τελικά θα υποβιβαστούν και πόσες θα ανέβουν στην Super League,
είναι επιτέλους μια απόφαση… Ωστόσο εξέφραζαν την απορία γιατί η απόφαση αυτή δεν λήφθηκε πριν από τρεις μήνες, τον περασμένο Οκτώβριο κι έπρεπε να μπούμε στο 2014. Παράλληλα, έλεγαν ότι δεν είναι ευθύνη των Λιγκών η καθυστέρηση στην έκδοση της απόφασης, αλλά ανήκει αποκλειστικά στην ομοσπονδία.
Να τονίσουμε πως η Super League έχει προτείνει να πέσουν απευθείας δύο ομάδες και ο τρίτος από το τέλος να δίνει μπαράζ με τον τρίτο της  Football League. Σε αυτό αντιδρά η Football League που επιθυμεί να ανέβουν απευθείας τρεις ομάδες και να πέσουν απευθείας τρεις από την Super League.