Σάββατο, 22 Σεπτέμβριος 2018 11:14

ΕΠΣΜ: Ξεκινά σήμερα το τουρνουά ποδοσφαίρου

Γράφτηκε από τον

Από τη Μεσσηνία ξεκινούν σήμερα οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο του αναπτυξιακού προγράμματος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, υπό τον τίτλο «Hello Football Friend»,, που διοργανώνουν οι Ενωσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων.

Θα ακολουθήσουν το επόμενο Σαββατοκύριακο οι ΕΠΣ Κυκλάδων και Θεσσαλίας και την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου η ΕΠΣ Πιερίας.

Οι εκδηλώσεις, που εντάσσονται στο πανευρωπαϊκό πρόγραμμα της UEFA "Grassroots Week", περιλαμβάνουν τουρνουά ποδοσφαίρου, ομιλίες σχετικά με την κοινωνική διάσταση του ποδοσφαίρου και διδασκαλία των μυστικών του αθλήματος από έμπειρους εκπαιδευτές της Ομοσπονδίας. Συμμετέχουν σε αυτές αγόρια και κορίτσια ως 15 ετών, μέλη ποδοσφαιρικών ακαδημιών, άτομα με ειδικές ανάγκες, κοινωνικοί φορείς και οργανωμένες δομές προσφύγων. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα μοιραστούν δώρα και αναμνηστικά. Κεντρικός στόχος των εκδηλώσεων είναι η προσέλκυση στο ποδόσφαιρο αγοριών και κοριτσιών, καθώς επίσης ατόμων από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, και η δημιουργία -σε τοπικό επίπεδο- ισχυρών δεσμών ανάμεσα στους θεσμικούς φορείς του αθλήματος, τους λοιπούς κοινωνικούς εταίρους και την ελληνική οικογένεια, προκειμένου το ποδόσφαιρο να έχει ευρύτερη ανάπτυξη και να προχωρήσει στη δημιουργία μιας νέας γενιάς αθλητών και φιλάθλων.

Το πρόγραμμα του τουρνουά

Το τουρνουά ποδοσφαίρου στη Μεσσηνία θα διεξαχθεί με μικρή πάντως συμμετοχή σήμερα και αύριο στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣΜ. Στο “Grassroots Κalamata 2018” θα γίνουν αγώνες 11Χ11, 7 Χ7, καθώς και αγώνες 5Χ5 ΚΔΑΠΜΕΑ του Δήμου Καλαμάτας (Κέντρο Δημιουργίας Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία) που θα γίνουν την Κυριακή στις 11 το πρωί.

Στο τουρνουά 11Χ11 θα μπορούν να συμμετάσχουν ποδοσφαιριστές που έχουν γεννηθεί τα έτη 2003-2004 και στο τουρνουά 7X7 ποδοσφαιριστές που έχουν γεννηθεί τα έτη 2005-2006.

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Τουρνουά 11Χ11

Σήμερα

 

Α. Ηρακλής Καλαμάτας – Π.Σ. Η Καλαμάτα (4 μ.μ.)

Β. Πράσινα Πουλιά ΠΑΟΚ – ΑΣ. Δαναός (6 μ.μ.)

 

Κυριακή

 

Νικητής Α. - Πατίστα (10.30 π.μ.)

Τελικός: Νικητής (Γ) – Νικητής (Β) (6 μ.μ.)

 

Τουρνουά 7 Χ7

Σάββατο

 

Α. Πανθουριακός - Πράσινα Πουλιά ΠΑΟΚ (4 μ.μ.)

Β. Πατίστα – Tornados (5 μ.μ.)

Γ. Π.Σ. Η Καλαμάτα – Ηρακλής Καλαμάτας (6 μ.μ.)

 

Κυριακή

 

Δ. Κυπαρισσία – Μιλτιάδης )4 μ.μ)

Ε. Νικητής (Α) – Νικητής (Β) (10 π.μ.)

Ζ. Νικητής (Γ) – Νικητής (Δ) (5 μ.μ.)

Τελικός: Nικητής (Ε) – Νικητής (Ζ) (6 μ.μ.)