Σάββατο, 22 Σεπτέμβριος 2018 12:01

ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Για μια θέση στα ημιτελικά

Γράφτηκε από τον

Στον απόηχο της απόρριψης της ένστασης του Παμίσου κατά της Καλαμάτας θα διεξαχθεί σήμερα και αύριο η προημιτελική φάση του κυπέλλου Μεσσηνίας.

Αν θα διεξαχθούν όλα τα ματς, Κυριακή κοντή... εορτή μιας και στον Πάμισο επικρατεί αναβρασμός μετά την απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής.

Στο γήπεδο του Ασπροχώματος θα διεξαχθεί ο πρώτος χρονικά προημιτελικός ανάμεσα στον Απόλλωνα Καλαμάτας και την Ανδρούσα. Δύο ομάδες που φιλοδοξούν να διακριθούν και στο πρωτάθλημα της Α’ τοπικής.

Ο Απόλλωνας προκρίθηκε χωρίς αγώνα στη β’ φάση, αφού το Ασπρόχωμα ανέστειλε τη λειτουργία του και το περασμένο Σάββατο απέκλεισε το δυνατό Διαβολίτσι. Η Ανδρούσα ξεπέρασε στην πρώτη φάση (διπλά ματς) το εμπόδιο του Ολυμπιακού Ανάληψης και σε νοκ – άουτ ματς την Κυπαρισσία στην παράταση. Το σημερινό ματς προμηνύεται ιδιαίτερα αμφίρροπο, με τις δύο ομάδες να “διψούν” για την πρόκριση στα ημιτελικά. Την Κυριακή ο Τσικλητήρας Πύλου θα αναμετρηθεί με την Ομόνοια στη Μεθώνη και στους Γαργαλιάνους θα παίξουν ο Τέλλος Αγρας με την Α.Ε. Μάνης. Ο Τσικλητήρας θα αγωνιστεί και πάλι μακριά από τη φυσική του έδρα, διότι στην Πύλο γίνεται επανασπορά του χλοοτάπητα, αλλά παραμένει μεγάλη η θέληση για πρόκριση στους “4”.

Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τους Καλαματιανούς που για να βρεθούν στα ημιτελικά απέκλεισαν δύο ομάδες από την Α1 τοπική, τον Παπαφλέσσα Χώρας και την Αναγέννηση Παραλίας. Ο Τσικλητήρας έπαιξε στην πρώτη φάση με την Καλλιθέα, τη μοναδική ομάδα από τη Β’ τοπική που δήλωσε συμμετοχή στο κύπελο και στους “16” με το Πεταλίδι από την Α1 τοπική, το οποίο απέκλεισε στην παράταση.

Ο Τέλλος Αγρας με μοναδικό σκόρερ μέχρι σήμερα το Γιώργο Βέλλη άφησε εκτός τόσο τον Ηρακλή Καλαμάτας σε διπλές αναμετρήσεις, όσο και τον Εθνικό Μελιγαλά σε νοκ – άουτ μονομαχία. Αύριο θα αγωνιστεί και πάλι στην έδρα του και θεωρητικά έχει προβάδισμα απέναντι στη νεοφώτιστη στην Α’ τοπική Α.Ε. Μάνης που στις δύο πρώτες φάσεις απέκλεισε ομάδες της Α1 τοπικής, Ηρακλή Κυπαιρσσίας και Ακρίτα Κορώνης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι διαιτητικές τριάδες έχουν ως εξής:

Σάββατο

Απόλλωνας Καλαμάτας - Ανδρούσα

Γήπεδο Ασπροχώματος

Κουτσαναστάσης, Ρηγόπουλος, Μπασιλάρης

Κυριακή

Τσικλητήρας Πύλου – Ομόνοια

Γήπεδο Μεθώνης

Ψηλοπαναγιώτης, Τσουλάκος, Ταβουλαρέας

Τέλλος Αγρας – ΑΕ Μάνης

Γήπεδο Γαργαλιάνων

Καυκάς, Τσοπανάκης, Κομπιλίρης

Καλαμάτα – Πάμισος

Γήπεδο Μεσσηνιακού

Αλεξέας, Γκούμας, Σκόρδος

- Ολα τα ματς θα ξεκινήσουν στις 4.30 μ.μ. και είναι νοκ άουτ.