Δευτέρα, 24 Σεπτέμβριος 2018 14:32

Γιορτή ποδοσφαίρου το τουρνουά της ΕΠΣΜ (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Τουρνουά ποδοσφαίρου διοργάνωσε το Σαββατοκύριακο στην Καλαμάτα η ΕΠΣΜ Μεσσηνίας στο πλαίσιο του αναπτυξιακού προγράμματος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, υπό τον τίτλο «Hello Football Friend», που διοργανώνουν οι Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων. Μάλιστα στη Μεσσηνία έγινε η αρχή των εκδηλώσεων και θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα οι ΕΠΣ Κυκλάδων, Λακωνίας, Θεσσαλίας και Πιερίας.

Το τουρνουά, που φιλοξενήθηκε στο Αθλητικό Κέντρο στον Κορδία, περιλάμβανε αγώνες 7Χ7 και 11Χ11 για παιδιά έως 15 ετών, καθώς και αγώνες 5Χ5 ΚΔΑΠΜΕΑ του Δήμου Καλαμάτας (Κέντρο Δημιουργίας Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία). Το σκορ δεν είχε καμία σημασία, αφού στόχος της εκδήλωσης ήταν η προσέλκυση στο ποδόσφαιρο αγοριών και κοριτσιών, καθώς επίσης και ατόμων από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, και η δημιουργία -σε τοπικό επίπεδο- ισχυρών δεσμών ανάμεσα στους θεσμικούς φορείς του αθλήματος, τους λοιπούς κοινωνικούς εταίρους και την ελληνική οικογένεια, προκειμένου το ποδόσφαιρο να έχει ευρύτερη ανάπτυξη και να προχωρήσει στη δημιουργία μιας νέας γενιάς αθλητών και φιλάθλων.

Η συμμετοχή στο τουρνουά της ΕΠΣΜ δεν ήταν μεν η αναμενόμενη (13 ομάδες), αλλά όλα τα παιδιά χάρηκαν αυτή τη γιορτή και ιδιαίτερα τα παιδιά του ΚΔΑΠΜΕΑ του Δήμου Καλαμάτας, που πήραν μετάλλια, ενώ σε όλους τους συμμετέχοντες δόθηκαν αναμνηστικά μπλουζάκια.

Να σημειωθεί ότι στο τουρνουά βρέθηκε και ι ο γυμναστής της Εθνικής Ελπίδων Νεκτάριος Πανταζής, που μίλησε συμβουλευτικά στα παιδιά.

Για την ιστορία, στους αγώνες 11Χ11 ο Πατίστα νίκησε στα πέναλτι τα Πράσινα Πουλιά και πήρε την πρώτη θέση και στους αγώνες 7Χ7 τα Πράσινα Πουλιά νίκησαν την Κυπαρισσία.