Τρίτη, 25 Σεπτέμβριος 2018 17:19

Ραζβάν Λουτσέσκου: "Μόνο στη Γερμανία του Χίτλερ έγιναν αυτά!"

Γράφτηκε από τον
Ραζβάν Λουτσέσκου: "Μόνο στη Γερμανία του Χίτλερ έγιναν αυτά!"

Για δεύτερη φορά ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου, σημείωσε σε συνέντευξή του στο εξωτερικό ότι η ΑΕΚ έκλεψε το πρωτάθλημα από την ομάδα του και πως όσα έγιναν πέρυσι συνέβαιναν μόνο στην Γερμανία του Χίτλερ.
Στις 17 Μαΐου του 2018 ο Ραζβάν Λουτσέσκου σε συνέντευξή του στη Ρουμανία είχε πει: "Μόνο στη φασιστική Γερμανία έγινε ό,τι στο ελληνικό πρωτάθλημα".

Τέσσερις μήνες αργότερα, ο τεχνικός του ΠΑΟΚ επανήλθε με νέα παρόμοια δήλωση, μιλώντας στο "Fanatik.ro", λέγοντας χαρακτηριστικά: "Πιστεύω πως στην ιστορία του αθλητισμού, στην ιστορία του ποδοσφαίρου, αυτό συνέβη μόνο κατά την διάρκεια της Γερμανίας του Χίτλερ...".

Αναλυτικά για τα ματς με Τσέλσι και ΑΕΚ είπε: "Εντάξει, μπαίνεις στην διαδικασία της προετοιμασίας, μπαίνεις στην ατμόσφαιρα των παιχνιδιών και το συνηθίζεις. Αυτή την στιγμή είμαι ήρεμος. Δεν περίμενα ότι θα έχω τέτοια διάθεση. Είμαι τώρα ήσυχος. Πρόκειται για παιχνίδια που απαιτούν μεγάλη κατανάλωση ενέργειας και πολύ υψηλή συγκέντρωση. Μετά από αυτό, δεν έχεις χρόνο να σκεφτείς τι έγινε. Κοιτάς αναγκάστηκα το επόμενο παιχνίδι. Εμείς παίξαμε με την Τσέλσι και ακολούθησε η ΑΕΚ."

Για το αν ο αγώνας με την ΑΕΚ ήταν πιο σημαντικός απ' αυτόν με την Τσέλσι: "Από την οπτική μας, ο αγώνας με την ΑΕΚ ήταν πολύ σημαντικός. Με την Τσέλσι παίξαμε στο Europa League, είναι ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι αλλά έχουμε μπροστά μας άλλους πέντε αγώνες. Η Τσέλσι είναι το φαβορί του ομίλου… Για εμάς οι άλλοι αγώνες του ομίλου θα είναι πιο σημαντικοί.

Ως εκ τούτου, το παιχνίδι με την ΑΕΚ, σε αυτή την σειρά των αγώνων ήταν πιο σημαντικό για εμάς, ειδικά μετά τα όσα έγιναν πέρυσι. Αυτά τα ντέρμπι θα κρίνουν πολλά… (σ.σ. με ΑΕΚ και Ολυμπιακό). Είναι αγώνες καθοριστικοί… Και δεδομένου ότι μιλάμε για ένα ντέρμπι, έχουμε μια απίστευτη αντιπαλότητα που ξεπερνά τα αντίστοιχα στη Ρουμανία.

Κερδίσαμε την ΑΕΚ αλλά πρέπει να το ξεχάσουμε. Για εμάς ακολουθεί το ματς με τον Άρη και τέσσερις ημέρες μετά έχουμε παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Πρέπει να διαχειριστούμε αυτές τις στιγμές πολύ καλά. Να έχουμε ηρεμία και αυτοπεποίθηση."

Για τα όσα συνέβησαν πέρυσι με την ΑΕΚ: "Προσπαθήσαμε να διαχειριστούμε την κατάσταση, όλοι μαζί. Ανεξάρτητα από την απόφαση της Επιτροπής, εμείς έπρεπε να αποδείξουμε ότι είμαστε πρωταθλητές. Και αυτό ακριβώς κάναμε. Ήμασταν πρωταθλητές με περισσότερους βαθμούς από την ΑΕΚ, με τρεις βαθμούς και με μηδενισμό στο ματς με τον Ολυμπιακό. Είχαμε 29 παιχνίδια και συγκεντρώσαμε 70 βαθμούς, ενώ η ΑΕΚ είχε 67 βαθμούς με 30 αναμετρήσεις και παράλληλα ξεκινήσαμε με μείον δυο το πρωτάθλημα. Προετοιμαστήκαμε πολύ σοβαρά και επαγγελματικά. Δώσαμε τα πάντα σε κάθε ματς για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και να αποδείξουμε σε όλους, ότι ήμασταν οι πραγματικοί πρωταθλητές την περσινή σεζόν.

Πιστεύω πως στην ιστορία του αθλητισμού, στην ιστορία του ποδοσφαίρου, αυτό συνέβη μόνο κατά την διάρκεια της Γερμανίας του Χίτλερ. Δεν θυμάμαι ποτέ καμιά αντίστοιχη κατάσταση. Να χάνεις δυο παιχνίδια, το ένα πίσω από το άλλο, χωρίς να μπορείς να κάνεις τίποτα. Στο ένα ματς, δεν κάναμε τίποτα και στο άλλο σκοράραμε ένα κανονικό γκολ, το οποίο μέτρησε αρχικά για 4-5 λεπτά και στη συνέχεια πήραν πίσω την απόφαση τους και ακύρωσαν το τέρμα. Στα αποδυτήρια ο ρέφερι διαπίστωσε το λάθος του. Είναι απίστευτο αυτό που συνέβη. Για εμάς παραμένει αυτή η πικρία για όλα όσα έγιναν… Στην Ελλάδα αρκετοί αντίπαλοι μου επιτίθενται επειδή λέω την αλήθεια. Είναι πολύ απλό. Το λέω φυσικά, είναι ένα γεγονός."

Για την αντίδραση των παικτών του: "Αυτό είναι κάτι το οποίο θα τους ακολουθεί για όλη τους την ζωή. Θα είναι μια απογοήτευση γιατί κερδίσαμε ένα πολύ σκληρό και δύσκολο πρωτάθλημα αλλά… χτυπηθήκαμε. Νιώθω στεναχωρημένος για τους παίκτες μου, γιατί πόσες φορές κερδίζεις ένα πρωτάθλημα σε μια τέτοια εποχή; Όλα είναι θέμα συγκυριών. Άλλες φορές είσαι σε μια μικρή ομάδα, άλλες σε μεγάλη ομάδα, άλλοτε κερδίζεις και άλλοτε σε κλέβουν… Οι άλλοι γνωρίζουν αρκετά καλά ότι πήραν ένα πρωτάθλημα που δεν τους άξιζε, που δεν ήταν δικό τους, ένα πρωτάθλημα που έκλεψαν. Θα ζήσουν όλη τη ζωή τους με αυτή την ιδέα. Αλλά τώρα είναι μια νέα σεζόν. Παράλληλα παίξαμε τον τελικό Κυπέλλου με μεγάλη πίεση γιατί αρκετοί άνθρωποι έλεγαν, να αποδείξουμε ότι είμαστε πρωταθλητές, αυτό δεν είναι φυσιολογικό."

Για τη μεταγραφή του Τόσκα, τόνισε: "Μου πρότειναν τον Τόσκα και είπα το ναι. Δεν ήταν δική μου ιδέα να τον φέρω. Έχουμε ένα τμήμα σκάουτινγκ, έψαχνα έναν αριστεροπόδαρο αμυντικό που να παίζει και στόπερ και έτσι πήραμε τον Αλίν."

Πηγή: sport24.gr