Τετάρτη, 26 Σεπτέμβριος 2018 12:31

Τίτλοι τέλους για τον Α.Ο. Φαραί!

Γράφτηκε από τον

 

 

Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, τότε η φετινή σεζόν προμηνύεται άσχημη για το μεσσηνιακό ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, καθώς μετά το Ασπρόχωμα, που ανέστειλε τη λειτουργία του και δεν θα συμμετάσχει στην Α1 τοπική και ο Α.Ο. Φαραί αποφάσισε να “κατεβάσει ρολά”.

Η ομάδα των Γιαννιτσανίκων δεν θα κατέβει στο πρωτάθλημα της Α’ τοπικής που ξεκινά αυτό το Σαββατοκύριακο και ως εκ τούτου υποβιβάζεται στη Β’ τοπική, ενώ θα ξεκινήσει την επόμενη σεζόν και με -6 βαθμούς.

Ετσι η Α’ τοπική της σεζόν 2018-19 θα διεξαχθεί με 15 ομάδες και οι αντίπαλοι του Α.Ο. Φαραί θα έχουν ρεπό. Στην πρεμιέρα ο Α.Ο. Φαραί επρόκειτο να αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα Καλαμάτας την Κυριακή στο γήπεδο του Ασπροχώματος. Η διοίκηση του Α.Ο. Φαραί θα ενημερώσει και εγγράφως σήμερα την ΕΠΣ Μεσσηνίας για την απόφαση αποχώρησης, ώστε να μην οριστούν διαιτητές.

Ο λόγος που η ομάδα αποφάσισε να υποβιβαστεί πριν καν... αγωνιστεί, είναι η αδιαφορία για τις τύχες του συλλόγου, που από το 2004 μετέχει στην κορυφαία τοπική κατηγορία, με εξαίρεση μια χρονιά που υποβιβάστηκε. Ο πρόεδρος Μιχάλης Καούνης προσπάθησε όλο αυτό το διάστημα να βρει ανθρώπους να βοηθήσουν, αν όχι στο οικονομικό, τουλάχιστον στο λειτουργικό κομμάτι, αλλά ουδείς ενδιαφέρθηκε από την περιοχή των Γιαννιτσανίκων να στελεχώσει τη διοίκηση. Επί της ουσίας είχαν μείνει μόνο ο Μιχάλης Καούνης και ο Βασίλης Κουκούτσης, καθώς ο Αρης Θωμόπουλος αποχώρησε, ενώ ο επί σειρά ετών πρόεδρος του Α.Ο. Φαραί Κώστας Μπούνας ως γ’ αντιπρόεδρος πλέον της ΕΠΣΜ δεν μπορούσε να είναι στο συμβούλιο.

Βλέποντας λοιπόν ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον από άλλους παράγοντες να “τρέξουν” το σύλλογο, πάρθηκε η δύσκολη απόφαση να μείνει ανενεργό για ένα χρόνο το ποδοσφαιρικό τμήμα, πληρώνοντας και τις συνέπειες με τον υποβιβασμό δύο κατηγοριών. Οσο για τους παίκτες που αποκτήθηκαν αυτό το καλοκαίρι, θα μείνουν όλοι οι ελεύθεροι και αυτοί που συνέχιζαν από πέρυσι θα παραχωρηθούν δανεικοί για να παίξουν ποδόσφαιρο.