Τετάρτη, 26 Σεπτέμβριος 2018 18:31

Ετοιμοι και οι διαιτητές για την έναρξη των πρωταθλημάτων

Γράφτηκε από τον
Ετοιμοι και οι διαιτητές για την έναρξη των πρωταθλημάτων

 

Το Σαββατοκύριακο ξεκινούν τα πρωταθλήματα της Α’ και Α1 τοπικής και εκτός από τις ομάδες ετοιμάζονται και οι Μεσσήνιοι ρέφερι. Οπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος λίγες μέρες πριν τη σέντρα οι διαιτητές του Νομού μας έκαναν τις καθιερωμένες εξετάσεις.

Συγκεκριμένα τη Δευτέρα το απόγευμα στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣΜ στον Κορδία έδωσαν

γραπτές εξετάσεις σε θέματα κανονισμού διαιτησίας. Το τεστ περιελάμβανε και ερωτήσεις για φάσεις που παρουσιάζονται σε βίντεο ενώ στην συνέχεια ακολούθησαν οι αγωνιστικές δοκιμασίες.

Η συμμετοχή των διαιτητών ήταν ικανοποιητική, ενώ την οργάνωση είχε η Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΣΜ σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Διαιτητών Ποδοσφαίρου Μεσσηνίας.

Παρών ήταν και ο Γιώργος Μπλάνας ο οποίος σύντομα αναμένεται να αναλάβει σημαντικό πόστο στην επιτροπή διαιτησίας

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι τα αγωνιστικά τεστ έγιναν παρουσία γιατρού.

Τέσσερις για παρατηρητές

Από εκεί και πέρα, στις 21 Σεπτεμβρίου έδωσαν εξετάσεις για υποψήφιοι παρατηρητές στην Αθήνα ο Γιώργος Μπλάνας για την Α’ εθνική και οι Σταύρος Λάμιας, Γιώργος Γεωργιόπουλος και Δημήτρης Νίκας για τις πιο κάτω κατηγορίες.

Εξετάσεις για διαιτητές Γ’ εθνικής έδωσαν στις 10 Σεπτεμβρίου οι Αποστόλης Καυκάς και Ηλίας Ρέκκας.

Τελος, ο διαιτητής Γιάννης Κουτσαναστάσης και ο Ανδρέας Μιχαλακέας μέλος της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣΜ, συμμετείχαν στα σεμινάρια που διοργάνωσε το διήμερο Δευτέρα 17 και Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου, η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΣΜ.

Ο Κουτσαναστάσης (είναι τρία χρόνια στους πίνακες διαιτητών Γ’ εθνικής) συμμετείχε στις αγωνιστικές δοκιμασίες της ΚΕΔ/ΕΠΟ που έγιναν στο βοηθητικό γήπεδο του Ο.Α.Κ.Α. με στόχο να περάσει στα τεστ και να περιμένει από τα μέλη της ΚΕΔ να τον τοποθετήσουν στον πίνακα της παραπάνω κατηγορίας.

Ο Ανδρέας Μιχαλακέας παρακολούθησε το σεμινάριο παρατηρητών-εκπαιδευτών Γ’ κατηγορίας.

Σχολή διαιτησίας

από την ΕΠΣ Μεσσηνίας

Σχολή Διαιτησίας θα λειτουργήσει στις αρχές του Οκτωβρίου η ΕΠΣ Μεσσηνίας, μετά από πρόταση της Επιτροπής Διαιτησίας.

Οπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, στη σχολή έχουν δικαίωμα να λάβουν μέρος όσοι επιθυμούν ηλικίας από 16 έως 35 ετών και να είναι απόφοιτοι τουλάχιστον γυμνασίου ή άλλης ισότιμου σχολής.

Οι ημερομηνίες υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής έχουν ξεκινήσει και συνεχίζονται μέχρι τις 5 Οκτωβρίου. Υποβάλλονται ή ηλεκτρονικά στην διεύθυνση ref@epsmes.gr ή με fax στο 2721028677 ή στα γραφεία της ΕΠΣΜ Σπετσών 20 και Δαμοφώντος.

(Τηλέφωνα επικοινωνίας 2721025954 ΕΠΣΜ, 6970008801 και 6937451502 (Σταύρος Λάμιας).

Η έναρξη της σχολής θα γίνει τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου ενώ μέχρι τώρα έχουν δηλώσει συμμετοχή 15 άτομα.