Παρασκευή, 28 Σεπτέμβριος 2018 17:36

Μποροβήλος: "Ο Αστέρας δεν φοράει ψηλοτάκουνα"!

Γράφτηκε από τον
Μποροβήλος: "Ο Αστέρας δεν φοράει ψηλοτάκουνα"!

Ο Γιώργος Μποροβήλος έκανε δηλώσεις για το αίτημα της ΠΑΕ Άρης για τον ορισμό ξένων διαιτητών στα ντέρμπι, για την προσθήκη του VAR, αλλά και για τους στόχους του Αστέρα Τρίπολης.

Αναφορικά με το αίτημα του Άρη για τον ορισμό ξένων διαιτητών στα ντέρμπι, για την προσθήκη του VAR αλλά και την αναμέτρηση του Αστέρα στο "Κλεάνθης Βικελίδης" με την ομάδα του Πάκο Ερέρα, μίλησε στον "Arena FM" ο πρόεδρος των Αρκάδων, Γιώργος Μποροβήλος. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στους στόχους της ομάδας του, λέγοντας πως "επειδή δεν φοράει ποτέ ψηλοτάκουνα, πρώτον η ομάδα να είναι στη Super League την επόμενη περίοδο και από εκεί και πέρα όσο πιο ψηλά μπορούμε".

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το αίτημα της ΠΑΕ Άρης για ορισμό ξένων διαιτητών:

"Με την ιδιότητα του παλιού διαιτητή, είναι γεγονός ότι ίσως να επιβλήθηκε η παρουσία ξένων διαιτητών, θέλω να πιστεύω ότι θα είναι ένα μεταβατικό στάδιο γιατί αν πάμε σε αυτή τη λογική και η δική μου ομάδα και οι άλλες μπορούν να επικαλεστούν την ισονομία και να έχουμε συνεχείς κλήσεις ξένων διαιτητών. Υπάρχει καλή ποιότητα Ελλήνων διαιτητών και πρέπει να αποκτήσουμε εμπιστοσύνη απέναντι τους. Είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο, μπορεί στην παρούσα φάση να είναι μία λύση για να εκτονωθούν έριδες, συμφέροντα αλλά δεν μπορεί να είναι μόνιμη λύση. Θα το δούμε στο συμβούλιο. Δεν μπορούμε να μιλάμε για ελληνικό ποδόσφαιρο και βελτίωση του, με ξένους διαιτητές. Φανταστείτε πως το εκλαμβάνουν οι ξένοι και πως βλέπουν τη συνεχή κλήση για περισσότερα παιχνίδια. Αν το βλέπει κάποιος από το εξωτερικό δεν είναι περιποιεί τιμή.

Το πήγαν πολύ καλά οι ξένοι γιατί υπήρχε καλή προαίρεση και αντιμετωπίστηκαν ως Ευρωπαίοι διαιτητές, υπάρχει εμπιστοσύνη, δεν έχουν κάποιο παρελθόν, δεν είναι θέμα ικανότητας. Ως μέτρο προσωρινό για να ξεφύγουμε από την κακή προδιάθεση έναντι των Ελλήνων διαιτητών θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και καλώς χρησιμοποιείται, αλλά δεν πρέπει να το επεκτείνουμε αλλά να το μαζέψουμε. Αν το πάμε στην ισονομία, θα πει κάποιος γιατί είναι ντέρμπι για κάποιον που θέλει να πάρει πρωτάθλημα και δεν είναι για την ομάδα που θέλει να μείνει στην κατηγορία. Για μία ομάδα που δίνει 5.000 για τη διαιτησία, θα δώσει 7.000…Ανοίγουμε μεγάλο κεφάλαιο. Να δούμε πως θα γίνει σωστή χρήση και να αποκτήσουμε εμπιστοσύνη γιατί το ξένο ποδόσφαιρο φεύγει μακριά χιλιόμετρα και εμείς ασχολούμαστε με τα εσωτερικά".

Για το VAR:

"Η τεχνολογία δεν προσπερνιέται, μας προσπερνάει, δεν μπορεί να πει ότι η διαιτησία δεν το βάζουμε καθόλου αλλά χρειάζεται σωστή χρήση. Δεν μπορούμε να σταματάμε το ποδόσφαιρο συνέχεια, να μην τρέχει συνέχεια ο διαιτητής σε μια οθόνη, αυτός που θα είναι να ξέρει να το χρησιμοποιεί. Πρέπει να γίνει σωστή εκπαίδευση και σωστή χρήση στο δια ταύτα".

Για το πώς μπορεί να υπάρξει ισορροπία:

"Όταν αποκατασταθεί εμπιστοσύνη, η κοινή λογική, ο κοινός νους, τα κοινά μάτια , να βλέπουν δίκαιες αποφάσεις".

Για το Άρης - Αστέρας:

"Θα είναι σαν ένα ακόμη μεγάλο παιχνίδι, ο Άρης είναι μεγάλη ομάδα που την είχε ανάγκη η Σούπερ Λιγκ και τον σεβόμαστε αλλά θα τον κοιτάξουμε στα μάτια όπως τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ, τον Ολυμπιακό, μέχρι τώρα".

Για τον Άρη:

"Ήταν σίγουρα μία ευχάριστη έκπληξη, όσον αφορά τη στήριξη του κόσμου που έχει ο Άρης, που αγκάλιασε την προσπάθεια του, έχουμε ανάγκη από γεμάτα γήπεδα, να γίνει ένα καλό παιχνίδι σε αθλητικά πλαίσια, να κερδίσει ο καλύτερος και ο πιο τυχερός".

Για το λάτιν στοιχείο στην ομάδα του:

"Βοηθήθηκε, είμαστε αναγκασμένοι να στραφούμε σε αυτές τις αγορές γιατί υπάρχουν ποιοτικοί ποδοσφαιριστές, η ομάδα δεν υπήρχε στον ποδοσφαιρικό χάρτη της Ελλάδας και είχε στόχο να καθιερωθεί στην κορυφαία κατηγορία και να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην Ευρώπη πέντε φορές, κατ’ ανάγκη έπρεπε να στραφεί σε έτοιμους ποδοσφαιριστές. Έχουμε όμως και ελληνικό στοιχείο, σεβόμαστε τη δουλειά που γίνεται στις Ακαδημίες και έχουμε στο μυαλό μας παιδιά από εκεί να αγωνίζονται στην ανδρική ομάδα".

Για το αν στόχος είναι η πεντάδα:

"Είναι ξεκάθαρο, επειδή δεν φοράει ποτέ ψηλοτάκουνα, πρώτον η ομάδα να είναι στη Super League την επόμενη περίοδο και από εκεί και πέρα όσο πιο ψηλά μπορούμε. Οφείλουμε να σκεφτόμαστε έτσι και εφόσον φύγουμε από προβλήματα, στόχος είναι η Ευρώπη πάλι. Έχει δείξει ο Αστέρας ότι στόχοι του είναι υψηλοί".
Πηγή: sport24.gr