Τετάρτη, 03 Οκτώβριος 2018 12:13

Στη σέντρα η Α' τοπική με 15 ομάδες

Γράφτηκε από τον
Στη σέντρα η Α' τοπική με 15 ομάδες

 

Με λίγα εικοσιτετράωρα καθυστέρηση ελέω... Ζορμπά ξεκινά σήμερα το πρωτάθλημα της Α’ τοπικής.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εφτά αναμετρήσεις, καθώς η 8η ανάμεσα στον Απόλλωνα Καλαμάτας και τον Α.Ο, Φαραί δεν θα διεξαχθεί ποτέ, καθώς ο Α.0 Φαραί αποφάσισε να "κατεβάσει ρολά".

Η Α' τοπική θα διεξαχθεί λοιπόν με 15 ομάδες και ήδη πριν ξεκινήσουν οι αγώνες έχει γίνει γνωστή, η μία από τις τρεις ομάδες που θα υποβιβαστούν. Το ίδιο ισχύει και για την Α1 τοπική, μετά την απόφαση του Ασπροχώματος να μην κατέβει στο πρωτάθλημα και ενώ πέρυσι έπαιζε στην Α' τοπική.

Ως εκ τούτου την επόμενη σεζόν θα παίξει στη Γ' τοπική και με - 6 βαθμούς και ο Α.Ο. Φαραί στη Β' τοπική, επίσης με - 6 βαθμούς.

Κάτι που θα πρέπει να προβληματίσει άπαντες στο χώρο του μεσσηνιακού ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και ίσως οι παράγοντες θα πρέπει να δουν πιο σοβαρά το ενδεχόμενο συγχωνεύσεων, καθώς και άλλες ομάδες έχουν ή θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα επιβίωσης.

Οσον αφορά την πρεμιέρα, ο Τσικλητήρας επιστρέφει στο τοπικό πρωτάθλημα μετά από δύο σεζόν στη Γ' εθνική και θέλει να ξεκινήσει με το δεξί απέναντι στην Εράνη. Το ματς θα διεξαχθεί στη Μεθώνη, γιατί στην Πύλο γίνεται επανασπορά του χλοοτάπητα. Στη γειτονική Μεθώνη ο Τσικλητήρας πανηγύρισε πρόσφατα την πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου, με αντίπαλο την Ομόνοια, και θα επιδιώξει να πανηγυρίσει και σήμερα.

Ανάλογη δίψα για νίκη έχει βέβαια και η νεανική Εράνη, η οποία πέρυσι σημείωσε αρκετές νίκες μακριά από τα Φιλιατρά.

Το Διαβολίτσι, που ενισχύθηκε αισθητά με σκοπό να πρωταγωνιστεί, θα φιλοξενήσει την Α.Ε. Αβίας, η οποία επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία και με τον αέρα του... αουτσάιντερ θα προσπαθήσει να βάλει δύσκολα στον ΑΟΔ,

Εντός έδρας αγωνίζεται και η Ανδρούσα, που επίσης έχει υψηλές βλέψεις στην Α' τοπική, με αντίπαλο την Ομόνοια, που έχει αρκετές αλλαγές στο ρόστερ. Κοινό χαρακτηριστικό των δύο ομάδων ότι προέρχονται από ήττες - αποκλεισμό στο κύπελλο. Η Ανδρούσα από τον Απόλλωνα Καλαμάτας και η Ομόνοια, όπως προαναφέραμε, από τον Τσικλητήρα.

Αντίθετα η Α.Ε. Μάνης ΄προκρίθηκε για πρώτη φορά στους "4" του κυπέλλου και με τη ψυχολογία στα ύψη θέλει να πάρει και την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα. Οι νεοφώτιστοι θα αντιμετωπίσουν μάλιστα και πάλι την ομάδα, που νίκησαν στα πέναλτι, πριν από δέκα μέρες τον Τέλλο Αγρα. Η διαφορά είναι ότι το σημερινό ματς θα γίνει στην Καλαμάτα και συγκεκριμένα στο γήπεδο της Δυτικής Παραλίας, αφού οι Μανιάτες περιμένουν να ολοκληρωθούν τα έργα στο γήπεδο τους για να επιστρέψουν στο "σπίτι" τους.

Στη Σπερχογεία θα αναμετρηθούν η ομώνυμη ομάδα με τον Ολυμπιακό Ανάληψης, που με τον ενθουσιασμό του νεοφώτιστου θέλει να ξεκινήσει με το... δεξί, αλλά η Σπερχογεία είναι από τις ομάδες που παίζουν καλό ποδόσφαιρο και το έργο των "ερυθρόλευκων" δεν θα είναι εύκολο.

Ο δεύτερος Ολυμπιακός της κατηγορίας, αυτός της Καλαμάτας, θα υποδεχτεί στο "Γ. Λουκαρέας" τον Εθνικό Μελιγαλά σ' ένα θεωρητικά αμφίρροπο ματς. Το ίδιο ισχύει και για την αναμέτρηση της Κυπαρισσίας με τον Πανθουριακό, με τις δύο ομάδες να έχουν αλλάξει αρκετά από πέρυσι και να θέλουν να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της πρεμιέρας και οι διαιτητικές τριάδες έχουν ως εξής:

Τσικλητήρας Πύλου – Εράνη

Γήπεδο Μεθώνης

Γκούμας, Τσοπανάκης, Τζεμαλάι

Κυπαρισσία – Πανθουριακός

Γήπεδο Κυπαρισσίας

Νικολόπουλος, Γιαννέτσος, Βοσνάκης

Ολυμπιακός Καλαμάτας - Εθνικός Μελιγαλά

Γήπεδο “Γ. Λουκαρέας”

Ψηλοπαναγιώτης, Ταβουλαρέας, Κομπιλίρης

Διαβολίτσι - Α.Ε. Αβίας

Γήπεδο Διαβολιτσίου “Καπετάν Βασίλης”

Σκόρδος, Τζιαμουράνης, Βρυώνης

Α.Ε. Μάνης - Τέλλος Αγρας

Γήπεδο Δυτικής Παραλίας (Σφαγείων)

Πλακογιάννης, Μιχαλόπουλος, Μπασιλάρης

Ανδρούσα – Ομόνοια

Γήπεδο Ανδρούσας

Καυκάς, Ρουμελιώτης, Τσουκάλη

Σπερχογεία - Ολυμπιακός Ανάληψης

Γήπεδο Σπερχογείας "Π. Γεωργανάς"

Κουτσαναστάσης, Σταυρόπουλος, Σκαρπέτης

Ρεπό: Aπόλλωνας Καλαμάτας

* Ολα τα ματς θα ξεκινήσουν στις 4.30 μ.μ.