Δευτέρα, 08 Οκτώβριος 2018 12:29

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΛΑΧΙΩΤΗ 1-0: Νίκησε χωρίς να παίξει καλά (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Στο πρώτο φετινό παιχνίδι πρωταθλήματος στην έδρα της, η “Μαύρη Θύελλα” πήρε τη νίκη παρότι η απόδοση της κυμάνθηκε σε πολύ μέτρια επίπεδα.

Η Καλαμάτα επικράτησε με 1-0 του Αστέρα Βλαχιώτη στο γήπεδο του Μεσσηνιακού, όπου βρέθηκαν σχεδόν 1.000 φίλοι της, σε ένα ματς όπου δεν είχε τη φρεσκάδα και την παραγωγή φάσεων που είχε στην πρεμιέρα στη Λέρνα, ούτε στο ματς κυπέλλου με τον Πάμισο ή σε φιλικά που είχαν προηγηθεί. Ωστόσο έφτασε σχετικά εύκολα στη νίκη χάρη στο γκολ του Μιχάλη Αλιατίδη στο 35’, το οποίο προφύλαξε στην συνέχεια χωρίς να κινδυνεύσει ιδιαίτερα. Μια μέτρια συνολικά εικόνα λοιπόν συνοδεύτηκε με νίκη, κάτι σίγουρα σημαντικό, δηλαδή να περνάς χωρίς απώλειες την κακή σου μέρα.

Ετσι το συγκρότημα του Γιάννη Χριστόπουλου έκανε το 2 στα 2 στο πρωτάθλημα και βρίσκεται εξ αρχής στο γκρουπ των πρωτοπόρων του 8ου ομίλου της Γ’ εθνικής.

Η αδυναμία που έδειξε χθες στο επιθετικό κομμάτι βέβαια πρέπει και είναι βέβαιο ότι θα απασχολήσει τον Γιάννη Χριστόπουλο εν όψει της συνέχειας.

Βεβαίως πρέπει να υπενθυμίσουμε τις σημαντικές απουσίες των ξένων (Νταγκούλου, Μάρκοβιτς και των τριών Βραζιλιάνων) που δεν έχουν εκδοθεί τα δελτία τους, κάτι που πλέον αρχίζει να αποτελεί μεγάλο πρόβλημα για την “Μαύρη Θύελλα” αφού – όπως τόνισε και ο Χριστόπουλος μετά τον αγώνα – πρόκειται για σημαντικούς παίκτες που μπορούν να δυναμώσουν αισθητά την ομάδα.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι του χθεσινού αγώνα, η Καλαμάτα μπήκε στο ματς ως φαβορί ωστόσο από τα πρώτα λεπτά φάνηκε πως είχε προβλήματα στην ανάπτυξη απέναντι σε ένα καλά στημένο στο γήπεδο Αστέρα. Ετσι στο πρώτο ημίωρο είδαμε ένα μοιρασμένο παιχνίδι, χωρίς πολλές φάσεις και χωρίς ρυθμό. Ενα παιχνίδι που φαινόταν ότι το γκολ δεν θα είναι εύκολη υπόθεση για την Καλαμάτα.

Ο Αλιατίδης το μοναδικό γκολ στο 35' 

Η λύση ωστόσο ήρθε από μια στημένη φάση στο 35' με τον Αλιατίδη να πετυχαίνει ένα πολύ ωραίο γκολ με γυριστό σουτ, μετά από κόρνερ του Μίνγκα.

Στην συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου δεν άλλαξε η εικόνα του αγώνα παρότι είχε διαφοροποιηθεί το σκορ: Παιχνίδι κέντρου, μοιρασμένο, με τον Αστέρα μάλιστα να έχει μια καλή στιγμή για να ισοφαρίσει με τον Ολακούνλε στο 40'.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Καλαμάτα διαχειρίστηκε το προβάδισμα έχοντας μόνο κάποια καλά μικρά διαστήματα ενώ ο Αστέρας δεν απείλησε ιδιαίτερα στην επίθεση με αποτέλεσμα να μείνει φυσιολογικά το 1-0 μέχρι το τέλος, με τον Λαθύρη να χάνει δύο καλές ευκαιρίες στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης.

Σε ένα παιχνίδι που μεσοεπιθετικά η Καλαμάτα δεν είχε διακριθέντες, ένας κεντρικός αμυντικός, ο Μανώλης Αλιατίδης δικαιούται τον τίτλο του κορυφαίου καθώς από τη μια πέτυχε το νικητήριο γκολ στο 35’ και από την άλλη είχε μια καθοριστική επέμβαση στην κορυφαία φάση των φιλοξενούμενων στο ματς στο 51’.

Το γκολ και οι φάσεις

Η πρώτη απειλητική στιγμή για την Καλαμάτα ήταν στο 5' όταν ο Φουάσης εκτέλεσε ένα κόρνερ, ο Πινδώνης πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 17' ο Σαμπατάκος έκανε ένα επικίνδυνο σουτ έξω από την περιοχή αλλά δεν αιφνιδίασε τον Βούρα που μπλόκαρε, στην πρώτη επικίνδυνη επίθεση των φιλοξενούμενων.

Στο 21' ο Ψάνης έκανε ωραία σέντρα από αριστερά, ο Μίνγκας έπιασε αμαρκάριστος την κεφαλιά αλλά η μπάλα πήγε πάνω στον Μάνο που μπλόκαρε.

Στο 32' ο Σαμπατάκος έκανε ωραία προσπάθεια από αριστερά αλλά το τελείωμα του ήταν κακό καθώς η μπάλα έφυγε πολύ άουτ.

Στο 35' έγινε το 1-0 όταν ο Μίνγκας εκτέλεσε ένα κόρνερ και ο Αλιατίδης με γυριστό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο 40' ο Ολακούνλε έκανε ένα πολύ επικίνδυνο σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα βρήκε λίγο σε μια πλάτη αμυντικού και πέρασε ελάχιστα έξω, κόρνερ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μια πολύ καλή φάση για τον Αστέρα 51' όταν ο Σαμπατάκος από αριστερά πέρασε δύο παίκτες και έκανε την πάσα στον Ολανκούλε που σούταρε από κοντά για να κοντράρει σωτήρια με τάκλιν σε κόρνερ ο Αλιατίδης.

Η πρώτη αξιόλογη φάση της Καλαμάτας στο β' ημίχρονο ήρθε στο 65' όταν ο Πινδώνης έγινε τελικός αποδέκτης μια οργανωμένης επίθεσης αλλά το σουτ που έκανε έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ.

Στο 67' η Καλαμάτα πλησίασε ακόμη πιο κοντά στο γκολ όταν ο Μίνγκας βρέθηκε σε καλή θέση στην περιοχή αλλά σούταρε λίγο άουτ.

Στην συνέχεια η Καλαμάτα έλεγξε το ρυθμό, δεν απείλησε αλλά και δεν απειλήθηκε, με αποτέλεσμα το 1-0 να παραμένει φυσιολογικά μέχρι τα τελευταία λεπτά όταν οι γηπεδούχοι είχαν δύο καλές φάσεις για το 2-0. Συγκεκριμένα, στο 89' από μακρινή πάσα του Βοσκόπουλου και αδράνεια στην άμυνα των φιλοξενούμενων, ο Λαθύρης βρέθηκε απέναντι στον Μάνο αλλά πλάσαρε άουτ. Νέα μεγάλη ευκαιρία έχασε η Καλαμάτα στο 91' και πάλι με τον Λαθύρη που βρέθηκε σε θέση βολής αλλά ο Μάνος απόκρουσε το σουτ του επιθετικού της Καλαμάτας.

Διαιτητής ήταν ο Μαρκαντωνάτος από την Ηλεία και βοηθοί οι Ασημακόπουλος και Λιάπης, επίσης από την Ηλεία.

Κίτρινη κάρτα είδαν οι Ολανκούλε (42'), Ζαχαρόπουλος (79')

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Βούρας, Τσόπελας, Ψάνης, Βοσκόπουλος, Αλιατίδης, Ζαχαρόπουλος, Φουάσης (90' Γκελγκέρια), Πινδώνης, Γιόνδης (85' Αντωνιάδης), Μίνγκας (76' Λαθύρης), Αθανασόπουλος (67' Μαστραντωνάκης).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΛΑΧΙΩΤΗ: Μάνος, Κολλιάκος, Καρνιάτης, Χρήστου (82' λ.τ. Καρακίτσος), Κότσαλης, Φόντζα, Χελιώτης (86' Καλαμπόκης), Λειμονίτης, Ολακούνλε, Παναγόπουλος, Σαμπατάκος.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: “Μας λείπουν οι ξένοι...”

Προβληματισμένος από την καθυστέρηση της έκδοσης των δελτίων των ξένων παρουσιάστηκε στην συνέντευξη Τύπου μετά το ματς ο Γιάννης Χριστόπουλος, καθώς έκανε λόγο για παίκτες-κλειδιά για την ομάδα.

Κατ’ αρχήν ο Μεσσήνιος τεχνικός τόνισε για το ματς: “Συγχαρητήρια στους παίκτες για την προσπάθεια. Κυριαρχήσαμε στο ματς με εξαίρεση ένα 15λέπτο όπου από κάποια λάθη μας δώσαμε την ευκαιρία στον Αστέρα να απειλήσει. Χάσαμε ευκαιρίες και αν είχαμε πετύχει ένα γκολ ακόμη θα ήταν διαφορετική η εξέλιξη”.

Ο έμπειρος τεχνικός αφού τόνισε πως κάποιοι παίκτες χρειάζονται χρόνο (όπως π.χ. ο Γιόνδης που αποτελεί το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα), σχολίασε για τα δελτία των ξένων που καθυστερούν: “Μας λείπουν οι ξένοι. Είναι παίκτες – κλειδιά που μπορούν να δώσουν ώθηση 40% στην ομάδα μας και τους περιμένουμε”.

Ο προπονητής του Αστέρα Γιώργος Κετικίδης δήλωσε ευχαριστημένος από την ομάδα του: “Είμαστε μια νέα ομάδα με παιδιά από την περιοχή και προσπαθούμε για κάτι καλό. Παίξαμε με μια ομάδα που είναι βέβαιο ότι θα πρωταγωνιστήσει και σταθήκαμε ισάξια στο γήπεδο. Η εμφάνιση μας δίνει ψυχολογία για την συνέχεια, παρά την ήττα. Δείξαμε ότι οι δυνατότητες μας δεν είναι αυτές που είχαμε δείξει στο πρώτο ματς (σ.σ. ήττα 4-0 εντός από Ασπρόπυργο)”.