Δευτέρα, 08 Οκτώβριος 2018 19:05

ΟΜΟΝΟΙΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ 0-1: Σπουδαίο διπλό με Θεοδωρακόπουλο (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Την πρώτη της νίκη, την πρώτη στην ιστορία της στην Α’ τοπική και μάλιστα εκτός έδρας, σημείωσε χθες το απόγευμα ο Ολυμπιακός Ανάληψης, κερδίζοντας στο “Γιώργος Λουκαρέας” την Ομόνοια με 1-0.

Σκόρερ του “χρυσού”, όπως αποδείχθηκε γκολ (58’) ήταν ο Θεοδωρακόπουλος, ο οποίος με κοντινή κεφαλιά πρόλαβε συμπαίκτες και αμυντικούς της Ομόνοιας και την έστειλε στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Βασιλόπουλου. Οι νικητές μπήκαν αποφασισμένοι στο παιχνίδι για τη νίκη και είχαν πολύ πάθος και διάθεση για να το πετύχουν κάτι που φαινόταν στα πρόσωπα τους.

Σε αυτό σίγουρα βοήθησε και η αλλαγή στο πάγκο της ομάδας, όπου ο Σπύρος Τσίκινης αντικατέστησε την Πέμπτη το βράδυ τον Δημήτρη Αναστασόπουλο, ο οποίος μετά την ήττα στη Σπερχογεία, μία ημέρα νωρίτερα, είχε υποβάλλει την παραίτηση του στη διοίκηση μετά την ήττα από τη Σπερχογεία. Καλύτερο ντεμπούτο δεν θα μπορούσε να φανταστεί ο Σπύρος Τσίκινης, που είδε την ομάδα υπό τις οδηγίες του να πετυχαίνει μια πολύ σημαντική νίκη, αν και βρισκόμαστε μόλις στη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Η Ομόνοια, πραγματοποίησε από τις χειρότερες έως σήμερα εμφανίσεις της και δεν δικαιούταν να πάρει κάτι από αυτό το παιχνίδι. Ο προπονητής Βασίλης Μπλέτσας, έκανε ότι καλύτερο μπορούσε από τον πάγκο, καθοδηγώντας τους παίκτες τους ώστε να βρουν τρόπους να απειλήσουν την εστία του Τσούλου. Στα τελευταία λεπτά του α’ μέρους δημιούργησαν τρεις φάσεις, αλλά δεν ήταν αποτελεσματικοί και έτσι έμειναν στο μηδέν.

Είχαν άλλη μια φάση στις αρχές του β’ ημιχρόνου και από εκεί και μετά δεν απείλησαν την αντίπαλη ομάδα.

Το γκολ και οι ευκαιρίες

Στο 58’ ο Αβιζιώτης εκτέλεσε κόρνερ σχεδόν στο ύψος του πέναλτι και ο Θεοδωρακόπουλος με κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα για το 0-1.

Στο 39’ ο Καρδάσης με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή ανάγκασε τον Τσούλο να εκτιναχθεί στο οριζόντιο δοκάρι και με το ένα χέρι να διώξει σε κόρνερ. Το εκτέλεσε ο Αρβανίτης, με τον Τσούλο να βγαίνει από την εστία του και να διώχνει με το ένα χέρι, πάνω όμως στο Μπαρτσελό, ο οποίος δεν αιφνιδιάστηκε και έκανε αμέσως το ψηλοκρεμαστό πλασέ, στέλνοντας την μπάλα στην αγκαλιά του έμπειρου τερματοφύλακα. Στο 42’ σε σέντρα στο β’ δοκάρι κινήθηκαν οι Μιχελής, Καρδάση, ο οποίος σούταρε αμέσως για να αποκρούσει με τα πόδια ο Τσούλος. Στο 44’ διαγώνιο σουτ του Πεΐδη από τη γωνία σχεδόν της μεγάλης περιοχής, η μπάλα έφυγε άουτ δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Στο 48’ ο Αρβανίτης εκτέλεσε φάουλ από πλάγια θέση στο α’ δοκάρι ο Μπαρτσελό έκανε τη γυριστή κεφαλιά, όμως ο Τσούλος είχε κλείσει τη γωνία του και μπλόκαρε.

Στο 56’ μπροστινή μπαλιά του Πατσιώτη για τον Παπανικολόπουλο που έφτασε στην περιοχή και επιχείρησε το πλασέ, όμως ο Βασιλόπουλος, που έκανε έξοδο πρόλαβε με το ένα χέρι και απέκρουσε σωτήρια. Στο επόμενο λεπτό ο Παπανικολόπουλος μπήκε στην περιοχή και υπό την πίεση του Μπάλλα βρέθηκε στο έδαφος με τους φιλοξενούμενους να ζητούν πέναλτι, όμως ο διαιτητής Γκούμας που ήταν κοντά στην φάση δεν διαπίστωσε παράβαση και έδειξε κόρνερ. Στο 89’ σε αντεπίθεση του Ολυμπιακού ο Παπανικολόπουλος έφτασε στην περιοχή απέφυγε έναν αμυντικό και σούταρε για να αποκρούσει ο Βασιλόπουλος και στην επαναφορά νέο σουτ του βραχύσωμου επιθετικού, πολύ άστοχο και η μπάλα κατέληξε άουτ πολλά μέτρα από την εστία. Ενα λεπτό μετά ο Δαβέρος με κοντό συρτό σουτ προσπάθησε να σκοράρει, όμως ο Βασιλόπουλος έπεσε στη δεξιά του γωνία και με τα χέρια απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ.

Βοηθοί διαιτητές ήταν οι Βρυώνης και Τζιαμουράνης.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Βασιλόπουλος, Καρδάσης, Στυλιανόπουλος, Αρβανίτης, Μπάλλας, Φέστας (69’ Γουδέλης), Μιχελής (63’ Σαμιώτης), Τάφα (79’ Σταθόπουλος), Μπαρτσελό, Πεΐδης, Μπεκιάρης (77’ Τζανετάκος).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ: Τσούλος, Δ. Ανδρεάδης (55’ Αβιζιώτης), Α. Ανδρεάδης, Ζερβάκος, Σωτηριάδης, Γιαννόπουλος, Πατσιώτης (65’ Παπαβασιλόπουλος), Πολίτης, Παπανικολόπουλος (94’ Μοσχίδης), Θεοδωρακόπουλος (70’ Δαβέρος), Καλογερόπουλος.