Τετάρτη, 10 Οκτώβριος 2018 11:04

Στις 31 Οκτωβρίου ξεκινούν οι μικτές ομάδες Κ14 και Κ16

Γράφτηκε από τον

Τα Πανελλήνια πρωταθλήματα προεπιλογής Εθνικών Ομάδων Κ14 και Κ16 θα διοργανώσει και φέτος η ΕΠΟ.

Πρόκειται για τα πρωταθλήματα των μικτών ομάδων παίδων και νέων των ΕΠΣ της χώρας, τα οποία από φέτος θα λέγονται Κ14 (το πρωτάθλημα παίδων) και Κ16 (το πρωτάθλημα νέων).

Η συμμετοχή των ΕΠΣ στα δύο πρωταθλήματα ενώ σύμφωνα με την προκήρυξη της ΕΠΟ η έναρξη τους θα γίνει την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται μέχρι την προσεχή Παρασκευή 12 Οκτωβρίου στην ΕΠΟ.

Η συγκρότηση των ομίλων έγινε με γεωγραφικά κριτήρια. Η Μεσσηνία είναι στον 9ο όμιλο μαζί με Ζάκυνθο, Κεφαλληνιά/Ιθάκη και Ηλεία. Οι όμιλοι συνολικά είναι 13.

Οι αγώνες της 1ης φάσης για κάθε όμιλο θα προκύψουν από κλήρωση που θα διενεργηθεί. Θα είναι διπλοί για τους δώδεκα (12) ομίλους, και μονοί για τον 13ο όμιλο (Νήσων), όπου θα διεξαχθούν υπό μορφή τουρνουά. Στη 2η φάση θα προκριθούν οι δύο πρώτοι του κάθε ομίλου σύνολο είκοσι έξι (26) ομάδες. Οι είκοσι έξι ομάδες που θα προκριθούν στην 2η Φάση θα χωριστούν σε δύο ζώνες Βορράς και Νότος με γεωγραφικά κριτήρια ως εξής:

Ο τρόπος διεξαγωγής

Η ζώνη του Βορρά θα περιλαμβάνει τους 1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο και 6ο όμιλο, ενώ η ζώνη το Νότου θα περιλαμβάνει τους 7ο, 8ο, 9ο,10ο και 11ο ομίλο. Οι δύο ομάδες που θα έχουν προκριθεί από την 1η φάση στο 12ο και 13ο όμιλο, θα προκριθούν στη 3η φάση της διοργάνωσης άνευ αγώνων. Επίσης άνευ αγώνων θα προκριθούν στη 3η φάση δύο ομάδες από έναν όμιλο που θα προκύψουν στη διαδικασία της κλήρωσης, βάζοντας στην κληρωτίδα και τους 11 ομίλους για να εξαιρεθεί ένας.

Οι υπόλοιπες είκοσι ομάδες θα αγωνιστούν μεταξύ τους μετά από κλήρωση, σε μονούς αγώνες και γηπεδούχες θα είναι οι ομάδες που τερμάτισαν πρώτες στον όμιλο τους. Οι ομάδες που τερμάτισαν πρώτες στον όμιλο τους στην 1η φάση δεν θα κληρωθούν να αγωνιστούν με τον δεύτερο του ιδίου ομίλου.

Στην 3η φάση θα προκριθούν οι δέκα νικήτριες ομάδες από την 2η φάση και οι έξι ομάδες που προκρίθηκαν άνευ αγώνων. Σύνολο δεκαέξι ομάδες.

Οι δεκαέξι ομάδες που θα προκύψουν στην 3η φάση, θα αγωνιστούν σε μονούς αγώνες, σε ουδέτερα γήπεδα, μετά από κλήρωση που θα διενεργηθεί, με γεωγραφικά κριτήρια (Βορράς & Νότος), εφόσον αυτό είναι εφικτό, άλλως θα αποφασίσει η αρμόδια επιτροπή.

Οι οκτώ ομάδες που θα προκύψουν στην 4η φάση, θα αγωνιστούν σε μονούς αγώνες, σε ουδέτερα γήπεδα, μετά από κλήρωση που θα διενεργηθεί, με γεωγραφικά κριτήρια (Βορράς & Νότος), εφόσον αυτό είναι εφικτό, άλλως θα αποφασίσει η αρμόδια Επιτροπή.

Στην 5η φάση οι αγώνες θα διεξαχθούν υπό μορφή τουρνουά. Οι τέσσερις νικήτριες ομάδες της 4ης φάσης, θα συγκεντρωθούν σε Ε.Π.Σ. η οποία θα οριστεί από την Επιτροπή και θα διεξαχθούν όλοι οι αγώνες, (ημιτελικός και τελικός) κάθε πρωταθλήματος, καθώς και οι αγώνες για την 3η και 4η θέση.

Για την κατηγορία Κ14 θα πραγματοποιηθεί ένα τελικό τουρνουά, στο οποίο θα λάβουν μέρος ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στην ομάδα Κ14 της ένωσης τους. Στο εν λόγω τουρνουά θα γίνει η τελική προεπιλογή ποδοσφαιριστών για την Εθνική Ομάδα Κ15.

Οι επιλογές που θα γίνονται από τους αρμόδιους προπονητές, θα πρέπει υποχρεωτικά να αποσταλούν στην Ε.Π.Ο. τουλάχιστον ένα μήνα πριν την ημερομηνία έναρξης του τουρνουά,

τα στοιχεία των ποδοσφαιριστών για να πραγματοποιηθούν οι κλίσεις τους, ένας κατ ελάχιστο και έξι το ανώτερο από κάθε Ε.Π.Σ.. Οι ποδοσφαιριστές που θα επιλεγούν για να συμμετάσχουν στο εν λόγω τουρνουά θα ενημερωθούν μέσω των Ε.Π.Σ. στις οποίες ανήκουν, για τις κλήσεις τους.

Ποιοι παίκτες θα συμμετέχουν

Στο πρωτάθλημα Κ14 συμμετέχουν ποδοσφαιριστές που γεννήθηκαν από 01.01.2005 έως και 31.12.2006. Στο πρωτάθλημα Κ16 συμμετέχουν ποδοσφαιριστές που γεννήθηκαν από 01.01.2003 έως και 31.12.2004. Ποδοσφαιριστής που ανήκει ηλικιακά στην κατηγορία των Κ14 δύναται να συμμετάσχει σε αγώνες του πρωταθλήματος Κ16, αποκλειόμενης όμως, στη συνέχεια, της συμμετοχής του στην κατηγορία Κ14. Στα Πρωταθλήματα Κ14 επιτρέπονται, έως και επτά αλλαγές, οι οποίες θα πραγματοποιούνται σε τρείς διακοπές του αγώνα, ενώ στα Πρωταθλήματα Κ16 επιτρέπονται έως και πέντε αλλαγές, οι οποίες θα πραγματοποιούνται σε τρεις διακοπές του αγώνα.

 

 

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ