Τρίτη, 09 Οκτώβριος 2018 15:11

Α.Ε. ΜΑΝΗΣ: “Να είμαστε πρωταγωνιστές”, λέει ο Κώστας Μίντζηρας

Γράφτηκε από τον

 

Η Α.Ε. Μάνης ήταν μαζί με τον έτερο νεοφώτιστο Ολυμπιακό Ανάληψης οι ομάδες που “έσπασαν” την έδρα στη δεύτερη αγωνιστική.

Η ΑΕΜ με σκόρερ τους Γ. Χελά και Μιχαλέα επικράτησε στο Μελιγαλά με 2-1 του Εθνικού και πανηγύρισε την πρώτη νίκη στη σύγχρονη ιστορία της στην Α’ τοπική. Ετσι έφθασε τους 4 βαθμούς (είχε προηγηθεί η “λευκή” ισοπαλία με τον Τέλλο Αγρα), ενώ βρίσκεται για πρώτη φορά και στους “4” του κυπέλλου Μεσσηνίας.

Ενα ιδιαίτερο θετικό ξεκίνημα για το φιλόδοξο σύλλογο, που αφήνει υποσχέσεις για τη δύσκολη συνέχεια. “Τα επόμενα τέσσερα ματς με Θουρία, Κυπαρισσία, Πύλο και Ολυμπιακό Kαλαμάτας θα είναι η φωτογραφία της πορεία μας. Θα επιστρέψουν και οι Μπεγέτης, Τζίφας, Βαβαρούτσος, που είναι σημαντικοί παίκτες”, λέει ο Κώστας Μίντζηρας, συνεργάτης του Φραγκίσκου Κεράνη στον πάγκο της ΑΕΜ. Ο Κ. Μίντζηρας δεν κρύβει ότι: “Θέλουμε να είμαστε πρωταγωνιστές στην κατηγορία και παράλληλα να πάρουν περισσότερο χρόνο συμμετοχής οι ντόπιοι παίκτες. Με την έλευση του Κεράνη η ομάδα έχει επιθετική νοοτροπία”.

Οσο για τη μεγάλη νίκη στο Μελιγαλά τόνισε ότι: “Ελέγξαμε πλήρως το ματς σε όλη τη διάρκεια. Τα παιδιά έδειξαν μεγάλη διάθεση, αγωνιστικότητα και πετύχαμε δύο γρήγορα γκολ με τους Γ. Χελά και Μιχαλέα από συνδυαστικό ποδόσφαιρο. Ο αντίπαλος δεν είχε απαντήσεις. Δεχτήκαμε ένα γκολ από στατική φάση. Στο β’ ημίχρονο είχαμε δύο δοκάρια με Δουρούμη, Β. Χελά και θα μπορούσαμε να είχαμε τελειώσει το ματς από νωρίς. Μας βοήθησε και η αποβολή του Μακρή και πήραμε μια νίκη, που θα μπορούσε όμως να είναι με μεγαλύτερο σκορ. Στα θετικά ότι έπαιξε βασικός ο 16χρονος Ματέο Στύλλα. Ευχαριστούμε τον Εθνικό για τη φιλοξενία. Η ομάδα έχει καλούς παίκτες και πιστεύω ότι θα βρει τα πατήματα της”.

Να σημειωθεί ότι οι Κεράνης και Μίντζηρας εργάστηκαν πέρυσι για τρεις μήνες στον Εθνικό και η ποδοσφαιρική μοίρα τα έφερε έτσι ώστε να σημειώσουν την πρώτη νίκη τους (στο πρωτάθλημα) με την ΑΕΜ στο Μελιγαλά.

Επόμενος αντίπαλος για τη Μάνη, ο Πανθουριακός, στον οποίο οποίο επίσης έχει δουλέψει ο προπονητής Φραγκίσκος Κεράνης. Εκτός πλάνων παραμένει ο τραυματίας Τζίφας και είναι αμφίβολη η συμμετοχή των Μπεγέτη, Βαβαρούτσου λόγω τραυματισμού.