Τρίτη, 09 Οκτώβριος 2018 15:35

ΕΠΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Υποχρεωτική η κάρτα υγείας

Γράφτηκε από τον

 

Κάρτα υγείας αθλητή θα πρέπει να εκδώσουν πλέον οι ερασιτέχνες παίκτες για να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες.

Η ΕΠΣ Μεσσηνίας με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι η κάρτα υγείας είναι υποχρεωτική. “Η πιστοποίηση της υγείας των αθλητών καταγράφεται στην κάρτα υγείας, η οποία είναι υποχρεωτική και αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή στις προπονήσεις και στους αγώνες. Είναι προσωπικό έγγραφο του αθλητή και βρίσκεται μόνο στην κατοχή του. Αυτό θα προσκομίζεται στο διαιτητή του αγώνα και θα αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη συμμετοχή του στον αγώνα”, αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Να σημειωθεί η κάρτα υγείας αθλητή με βάση τη νέα ΚΥΑ του Υπουργού Αθλητισμού και του Πολιτισμού θεσπίζεται σε όλες τις ομοσπονδίες και έτσι η ΕΠΟ προχώρησε στην έκδοση της κάρτας υγείας αθλητή, την οποία υποχρεούνται όλοι οι ποδοσφαιριστές των ΕΠΣ να εκδώσουν. Η παραπάνω κάρτα εκδίδεται μόνο κατόπιν των εξής υποχρεωτικών εξετάσεων : α) κλινική εξέταση, β) Ατομικό και οικογενειακό ιατρικό ιστορικό και γ) ηλεκτροκαρδιογράφημα. Η κάρτα υγείας αθλητή θεωρείται από ιατρούς μονάδων παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, Νομαρχιακών, Περιφερειακών ή Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων, υγειονομικών στρατιωτικών μονάδων ή από ιατρούς έχοντες οποιαδήποτε με το δημόσιο ή με ΝΠΔΔ, καθώς και από ιατρούς του ιδιωτικού τομέα, κατέχοντες την καρδιολογική ειδικότητα ή ιατρούς άλλων ειδικοτήτων που έχουν πιστοποίηση ΕΚΑΕ”.

Τέλος να σημειωθεί η κάρτα υγείας αθλητή περιλαμβάνει τα κάτωθι στοιχεία: α)την ομοσπονδία, β) όνομα, επίθετο, πατρώνυμο, γ) έτος γέννησης, δ) Άθλημα, ε) Φωτογραφία, στ) αριθμός δελτίου αθλητικής ιδιότητας, ζ) ΑΜΚΑ, η) ημερολογιακή θεώρηση με βεβαίωση- υπογραφή ιατρού για την πιστοποίηση συμμετοχής στο άθλημα και θ) βεβαίωση ότι έχει υποβληθεί στις εξετάσεις που προβλέπει η κοινή υπουργική απόφαση και αναφέρονται παραπάνω Η εφαρμογή της κάρτας υγείας αθλητή στις προπονήσεις και στους αγώνες αρχίζει από 09/10/2018. και το έντυπο είναι ήδη διαθέσιμο για παραλαβή από τα γραφεία της ΕΠΣΜ.

 

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ