Παρασκευή, 12 Οκτώβριος 2018 18:08

UEFA και FIFA δεν θέλουν ρίσκο και βιασύνη για τη χρήση του VAR

Γράφτηκε από τον
UEFA και FIFA δεν θέλουν ρίσκο και βιασύνη για τη χρήση του VAR

Η UEFA και η FIFA ρώτησαν τον υφυπουργό αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, για το VAR και η δική τους θέση είναι πως δεν θέλουν να υπάρξει βιασύνη και να γίνουν όλα όπως πρέπει, ώστε να λειτουργήσει σωστά.

O υφυπουργός αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, συναντήθηκε το μεσημέρι στο υπουργείο με τον υπερσύμβουλο της ΕΠΟ, Πετρ Φούσεκ, άνθρωπο που βρίσκεται δίπλα στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Βαγγέλη Γραμμένο, με τον τοποτηρητή της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο, Ζόραν Λάκοβιτς, τον Άντζελο Ρηγόπουλο, ο οποίος είναι επικεφαλής Διεύθυνσης του τομέα Εθνικών Ομοσπονδιών στην UEFA και με το μέλος της Επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA, Μάριο Γεωργίου.

Όσον αφορά στην ατζέντα της συνάντησης, το VAR ήταν ένα θέμα που συζητήθηκε αρκετά με τους ανθρώπους των διεθνών συνομοσπονδιών, αφού όπως είπε και πριν τέσσερις ημέρες ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, Στέργιος Αντωνίου, θα είναι έτοιμο στα μέσα του δεύτερου γύρου του πρωταθλήματος. Από εκεί και πέρα, δόθηκαν απαντήσεις από τον υφυπουργό σε συγκεκριμένα ερωτήματα που αφορούν τον αθλητικό νόμο, την καταπολέμηση της βίας και τα χειραγωγημένα παιχνίδια.

Στη συζήτηση που κράτησε περίπου 1,5 ώρα, το Video Assistant Referee ήταν ένα θέμα που το κουβέντιασαν αρκετά. Οι άνθρωποι των UEFA - FIFA ρώτησαν ποιοι είναι ακριβώς το χρονοδιάγραμμα για το VAR και πότε θα είναι έτοιμο να χρησιμοποιηθεί στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Οι εταιρείες Mediapro και Hawkeye είναι οι δυο που έχουν καταθέσει προσφορά, είμαστε στις ημέρες της κατάθεσης των οικονομικών προσφορών και η αίσθηση που υπάρχει από την πλευρά του υπουργείου, είναι πως δεν θα υπάρξει ένσταση από την εταιρεία που θα χάσει, άρα ούτε επιπλέον καθυστέρηση. Θα είναι τέτοια η απόφαση, ώστε να μην υπάρχει περιθώριο ένστασης.

Στους ανθρώπους των διεθνών συνομοσπονδιών τονίστηκε πως η εγκατάσταση του VAR είναι εντός χρονοδιαγράμματος και πως τον Γενάρη θα είναι εγκατεστημένη η υπηρεσία από την εταιρεία που θα έχει αναλάβει το έργο.

Αυτό το οποίο θέλουν UEFA και FIFA, είναι να μην ξεκινήσει η χρήση του στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αφού είναι άπαντες σίγουροι πως θα λειτουργεί σωστά. Δεν θεωρούν ότι η επιμόρφωση των διαιτητών είναι το μόνο που απαιτείται, αλλά το να είναι η εγκατάσταση όπως πρέπει, προκειμένου να μην υπονομευτεί η προσπάθεια.

Οι ξένοι δεν θέλουν βιασύνη, αλλά ένα αποτέλεσμα άρτιο. Γνωρίζουν πως θα υπάρξει επικοινωνιακό πρόβλημα, αν κάτι πάει λάθος και δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες δοκιμές πριν την χρήση του VAR. Θέλουν να ακολουθηθούν οι κανόνες και να γίνουν τα προβλεπόμενα, όπως έχει συμβεί και στο εξωτερικό. Στόχος είναι το καλό αποτέλεσμα και όχι το ρίσκο και η βιασύνη!

Πηγή: sport24.gr